Odcięcie zapłonu, jak przesunąć??
Ja tymi wykresami z amerykanskich for miaty nie ekscytowalbym sie za bardzo 
Te amerykanskie konie jakies takie optymistyczne sa
i malo wymagajace
Ja tez troche tych postow czytalem i sporo wykresow widzialem. No i, mowiac krotko, nie mialo to sie nijak do tego co ja osiagalem. Przyklad: wymiana przeplywki z seryjnej od BP DOHC na przeplywke od RX-7. Wiekszosc osob na forach Miaty po tej operacji odnotowala przyrost od 5KM do 10KM. Ja natomiast po zmianie przeplywki z 1.8 SOHC (taka sama jak od 1.6 SOHC) na przeplywke od RX-7 zyskalem.... UWAGA... 1KM (slownie: jednego konia)
Te amerykanskie konie jakies takie optymistyczne sa

Ja tez troche tych postow czytalem i sporo wykresow widzialem. No i, mowiac krotko, nie mialo to sie nijak do tego co ja osiagalem. Przyklad: wymiana przeplywki z seryjnej od BP DOHC na przeplywke od RX-7. Wiekszosc osob na forach Miaty po tej operacji odnotowala przyrost od 5KM do 10KM. Ja natomiast po zmianie przeplywki z 1.8 SOHC (taka sama jak od 1.6 SOHC) na przeplywke od RX-7 zyskalem.... UWAGA... 1KM (slownie: jednego konia)

- Od: 12 wrz 2007, 18:42
- Auto: MG ZS 180 2002r. (kiedyś była Mazda 323F BG 1.8 dohc 168KM)
djArias odnośnie tych wykresów to jedna rzecz mi trochę nie pasuje. Teoretycznie wydaje się, że to wykres mocy silnika. Jednak biorąc pod uwagę, że oś odciętych jest w milach na godzinę, to bardziej prawdopodobne jest, że mierzyli moc na kołach. Wtedy na wykresie brakuje wykresu oporów. Możliwe, że ktoś trochę zakombinował żeby uzyskać takie przebiegi.
Jeśli jesteś przekonany, że chcesz lutować i masz możliwość, to dla własnej satysfakcji pojedź na hamownię przed i po tym modzie. Bardzo jestem ciekaw efektu.
Jeśli jesteś przekonany, że chcesz lutować i masz możliwość, to dla własnej satysfakcji pojedź na hamownię przed i po tym modzie. Bardzo jestem ciekaw efektu.
- Od: 2 lip 2005, 14:16
- Auto: były:
Mazda 323 F BG GT '89
Mazda MX-3 1.8 V6 '97
jest: Skoda Fabia :|
2-3KM w przypadku silnika N/A to jest zajbiście gruby mod.
Ale ja szczerze mówiąc nie wierze nawet w te 2-3KM przyrostu to by było zbyt optymistyczne
Ja przesuwałem odcinke z zupełnie innych pobudek
Ale ja szczerze mówiąc nie wierze nawet w te 2-3KM przyrostu to by było zbyt optymistyczne
Ja przesuwałem odcinke z zupełnie innych pobudek
- Od: 12 wrz 2007, 18:42
- Auto: MG ZS 180 2002r. (kiedyś była Mazda 323F BG 1.8 dohc 168KM)