Witam.
Chciałbym założyć skrzynie 6 biegową do sportiva, czy macie jakieś pomysły co mogłoby ewentualnie pasować?
Czy w ogóle da radę to zrobić?
Skrzynia 6 biegów do BJ FS
Strona 1 z 1
Zapewne męczy cię problem ryczenia silnika w trasie.
Polecam przestudiowanie tego tematu:
viewtopic.php?f=115&t=128340
Polecam przestudiowanie tego tematu:
viewtopic.php?f=115&t=128340
Dzięki za odpowiedź.
Rzeczywiście irytuje mnie poziom hałasu, to jedna rzecz a po drugie wzrost spalania o ok 2 litry przy prędkości wyższej od 120 km/h.
Inna sprawa, że skrzynia mi pada, zaczęła klekotać wiec czeka mnie wymiana. Dodatkowo mam szatański plan instalować turbinę, stąd moje zainteresowanie skrzynią 6 biegową.
Rzeczywiście irytuje mnie poziom hałasu, to jedna rzecz a po drugie wzrost spalania o ok 2 litry przy prędkości wyższej od 120 km/h.
Inna sprawa, że skrzynia mi pada, zaczęła klekotać wiec czeka mnie wymiana. Dodatkowo mam szatański plan instalować turbinę, stąd moje zainteresowanie skrzynią 6 biegową.
- Od: 8 cze 2011, 22:57
- Auto: Mazda 323f BJ, FS 1991 cm3, 2002 r.
Może i na pewno przekroczy.
Zastanawiam się nad taką opcją bo pomimo, że nie jestem jakimś rajdowcem to w trasie często brakuje mocy.
Zmiana pojazdu na mocniejszy z turbasiem też jest opcją ale w tej chwili, wiem co mam, co go boli itd. a tak trzeba będzie do inwestować na nowo. Jak byś się nie obrócił dupa zawsze będzie z tył.
Pozdrawiam.
Zastanawiam się nad taką opcją bo pomimo, że nie jestem jakimś rajdowcem to w trasie często brakuje mocy.
Zmiana pojazdu na mocniejszy z turbasiem też jest opcją ale w tej chwili, wiem co mam, co go boli itd. a tak trzeba będzie do inwestować na nowo. Jak byś się nie obrócił dupa zawsze będzie z tył.
Pozdrawiam.
- Od: 8 cze 2011, 22:57
- Auto: Mazda 323f BJ, FS 1991 cm3, 2002 r.
Naczo napisał(a):to w trasie często brakuje mocy.
hmm 130KM i brakuje

Naczo napisał(a):wiem co mam, co go boli itd. a tak trzeba będzie do inwestować na nowo.
a tak trzeba będzie inwestować ciągle a jak przyjdzie do sprzedaży to weźmiesz mniej niż za serię
odchodzimy od tematu. Proszę wrócić do niego albo będę usuwał posty.
Jak chcesz samochód który będzie szybko jeździł w trasie to odpuść sobie turbo bo silnik zarżniesz. Turbo nie lubi autostrad.
Jak chcesz samochód który będzie szybko jeździł w trasie to odpuść sobie turbo bo silnik zarżniesz. Turbo nie lubi autostrad.
Pewnie taniej było by Kl-kę ze skrzynią zamontować niż dorabiać 6 bieg.
Wtedy ani mocy brakować nie będzie, ani tego beznadziejnego warczenia nie będzie.
A jak kupował samochód to nie wiedział, że kupuje nowszy samochód z archaicznym silnikiem?
Wtedy ani mocy brakować nie będzie, ani tego beznadziejnego warczenia nie będzie.
A jak kupował samochód to nie wiedział, że kupuje nowszy samochód z archaicznym silnikiem?
Naczo napisał(a):Chciałbym założyć skrzynie 6 biegową do sportiva
seba323f napisał(a):Barthez napisał(a):czy w BJce seryjnie były skrzynie 6 biegowe?
Nie, nie było
pytanie w takim razie od czego miała by być ta skrzynia? od diesla raczej nie ze względu na zestopniowanie
czy były skrzynie 6biegowe w M6 GG/GY w 1,8 i 2,0 B ?
mazdajdm napisał(a):fakt auta z dołożonym turbo nie lubią tras
Hazu napisał(a):Dlaczego ? nie lubia tras ?
Chociaz dluzej pojedza niz nowe silniki robione pod serwis;p
Strona 1 z 1