Większe tarcze hamulcowe oraz zaciski hamulców przednich
Najszybciej i najtaniej założyć przednie hamulce od BA BP a z tyłu wymienić cylinderki na większe od BA BP.
A jeszcze większe to z mx5 dobierzesz tylko nie wiem dokładnie z której wersji ale napewno w 1,8 takie były.
A jeszcze większe to z mx5 dobierzesz tylko nie wiem dokładnie z której wersji ale napewno w 1,8 takie były.
no tak tez myslalem to najłatwiejsze i najszybsze i chyba najtansze , bo myslalem ten komplet z mazdy 6 tarcze duzo wieksze i nie ma bebnow i zaciski lepsze z tym ze kosztowo juz wiecej wychodzi
Obecnie: A4 Silver 2.0 TFSI 06'–> viewtopic.php?f=320&t=163473
Była: 323f 2.5 KL-Ze 96' –> viewtopic.php?f=312&t=127247
zajrzyj do tematu weed'a tam znajdziesz tego co potrzebujesz, ale tarczę będziesz musiał poprzewiercać na nowo.
dla mnie najwazniejsze jest żeby to miało ręce i nogi , jesli taki zestaw dobrze hamuje to jak najbardziej bo nie jeżdze tym samochodem sam (z żona i dzieckiem) a wiadomo jak to na drodze zdarzaja sie momenty kiedy trzeba dohamowac , wielkie dzieki za info popatrze do tematu jeszcze tego wweda
Obecnie: A4 Silver 2.0 TFSI 06'–> viewtopic.php?f=320&t=163473
o jak najbardziej zestaw z m6 do BA z Twoim kf'em starczy aż nadto tylko się jeszcze zastanawiam czy nie musiałbyś swapnąć też bymbnów z tyłu<co?>
Grzesiu napisał(a):mx5 1.6 przod 230mm
mx5 1.8 przod 250mm
mx5 1.8 (nb i wszystkie modele nbfl) tzw. BBK (big brake kit) 270mm, komplety chodzą po ~ 1000zł.
Popraw mnie jeżeli się mylę ale nie jest przypadkiem tak że z racji innego mocowania amorka w MXach zwrotnica nie podejdzie do 323?

- Od: 23 wrz 2005, 14:02
- Auto: Burbo Astina
Insane Y60
Koledzy, czy da się zrobić swap tylnych hamulców w Vce, jeśli tak to na jakie i od czego ?
rozstaw na 5x114,3 i najlepiej żeby klocek brał całą szerokość tarczy a nie tylko kawałek
rozstaw na 5x114,3 i najlepiej żeby klocek brał całą szerokość tarczy a nie tylko kawałek
zestaw wart pewnie kupa szmalu
Robi wrażenie, ale za jaką cenę?? 
"Samochody to nie wszystko, ale bez nich wszystko jest niczym..."
---> JBC to mam trochę części do MX-6 KLDE <---
---> JBC to mam trochę części do MX-6 KLDE <---
lukasssss1 napisał(a):Koledzy, czy da się zrobić swap tylnych hamulców w Vce, jeśli tak to na jakie i od czego ?
dołączam się do pytania, czy faktycznie np z m6 którejś wersji nie podejdzie zacisk na jarzmo w ba 2.0? nikt nie próbował?
Podobno z 6 MPS tył pasuje. Trzeba zamienić zaciski stronami i dorobić linkę od ręcznego bo musi być dłuższa. Na forum coś o tym było, nie wiem czy nie w MX-6 
Nigdy nie jedź szybciej niż lata twój anioł stróż
Mx-6 i 323F Ba to dwie różne historie jeśli chodzi o tylny zestaw hamulcowy. W mx-6 się zrobi w Ba już nie. Ale do BA KF z tyłu można założyć szerszy ciut klocek – taki jak do którejś z Miat na tył – chyba NB
Ale seria w tyle z dobrym klockiem daje radę. Oby tylko wszystkie gumki, sworznie itd chodziły jak trzeba
. Po regeneracji tyłu + nowe renomowane tarcz ei klocki do tego zestaw przedni 300mm z Mazdy 6 i 323F BA hamuje konkretnie. A na przód można wrzucić jeszcze łatwo zaciski z tarczami od MPS-a.. 
Ale seria w tyle z dobrym klockiem daje radę. Oby tylko wszystkie gumki, sworznie itd chodziły jak trzeba

- Od: 15 kwi 2008, 09:31
- Auto: Mazda 6 GH Kombi 2.2D '11
Subaru Impreza GT@STI++ '00
Peugeot 206SW 1.4 HDI '06
Była
Mazda 323F BA KL-ZE `95
Mazda 6 GY L3-VE `06
MariuS napisał(a): taki jak do którejś z Miat na tył – chyba NB![]()
nie wiem jak Miaty, ale na pewno Probe II.

- Od: 23 wrz 2005, 14:02
- Auto: Burbo Astina
Insane Y60
A no wlasnie. A rzezbic to mi sie sie usmiecha. Jesli nie znajde fajnego zamiennika wroci swierza seria.