Swap Z5 na K8 – Mazda 323F BA
Strona 1 z 1
R4 na R4 a V na V
jak masz z5 to swap na bp no chyba ze sie chesz bawic ale wtedy to cała zawiecha i jak juz cos to najlepiej na 2.5 od razu
Zreszta było troche o tych dziwnych swapach, poszukaj, ale najwięcej to chyba w koszu jest
Zreszta było troche o tych dziwnych swapach, poszukaj, ale najwięcej to chyba w koszu jest
Odpowiem jak zawsze – przywiązany jesteś aż tak bardzo do auta ? pewny jesteś, że nie kupisz takiego samego albo ładniejszego ? jak nie to sprzedawaj kup v6 bo wszystko inne jest bezsensowne ale jak pokazuje forum i ludzie z pasjami możliwe, pytanie czy ty chcesz i czy stać Cię być człowiekiem z pasją 
Czołgu napisał(a):Pytanie czy swap taki jak w tytule to klęska spowodowana przeróbkami mocowań itd itp czy mocowania pasują do siebie chodzi o Mazde 323f BA
Prosto i z mostu. Nie pasują mocowania i nie pasuje zawieszenie. Poza tym.. KF jest lepszym silnikiem niż K8.
Jakiś tam podpis Leszka :P
Czołgu napisał(a):Pytanie czy swap taki jak w tytule to klęska
To nie jest klęska. To jest po prostu bezsens
Podoba Ci się Twoja buda BA – sprzedaj, kup taką samą z KF'em. Jeżeli, nie wiem, jesteś przywiązany do tapicerki, fotela któregokolwiek, wykładziny bagażnika, najpierw kup drugie auto, zrób swap wnętrza
Prosto powiedzieć "sprzedaj i kup v6", ja np. żeby zmienić moje Z5 na V6 raczej bym rzeźbił, sprzedaż auta nie wchodzi w grę bo to jest pamiątka po moim tacie który zmarł 27 stycznia 2010 i to było moje i jego hobby, miał być dla mnie prezent na osiemnastkę i generalnie ja tego auta nie zamierzam nigdy sprzedawać, jak zacznę zarabiać to chcę odpicować, i mieć wychuchany model na niedzielne przejażdżki, także np. w moim wypadku takie coś jak sprzedaj i kup z v6 nie wchodzi w grę bo jestem do auta bardzo przywiązany.
Co do tego co byłoby ci potrzebne do swapu zerknij do tematu
viewtopic.php?f=49&t=67569&start=0
tutaj kolega robił swap z Z5 na KF w maździe 323S, ale rzeźba podobna jak nie taka sama
Co do tego co byłoby ci potrzebne do swapu zerknij do tematu
viewtopic.php?f=49&t=67569&start=0
tutaj kolega robił swap z Z5 na KF w maździe 323S, ale rzeźba podobna jak nie taka sama
dzięki chłopaki za odpowiedź fakt faktem może pomysł troche szalony wyprostowało mnie po tym jak przeczytałem kup anglika z KF i przełóż podoba mi się ten pomysł i tak spróbujemy zrobić dzieki wszyskim mam nadzieję że do zobaczenia w dziale projekty
:D
- Od: 9 gru 2009, 23:48
- Auto: Mazda 323F rok:1996 silnik:1,5
Jak masz wszystkie częśći na miejscu w postaci drugiego auta to wszelkie swapy wtedy sa proste.
Zapewniam że łatwiej (szybciej) wymienić silnik ze skrzynią i zawiasem i hamulcami niż wymienić sam silnik w przypadku v-ki.
Więc nic nie jest bez sensu i bez celu.
Ale warto zacząć od znalezienia zestawu części (całego auta).
Zapewniam że łatwiej (szybciej) wymienić silnik ze skrzynią i zawiasem i hamulcami niż wymienić sam silnik w przypadku v-ki.
Więc nic nie jest bez sensu i bez celu.
Ale warto zacząć od znalezienia zestawu części (całego auta).
Strona 1 z 1