Swap hamulców: Mazda6 –> MX-6, 626
Więc wracam do moich problemów.
Dziś rozmawiałem z mechanikiem żeby jeszcze raz wszystko ustalić (wcześniej relację zdawał jego syn...)
Zaciski są jak najbardziej sprawne – chodzą ok. Wczoraj sam to jeszcze sprawdzałem.
Układ się odpowietrzał jak należy – ale po chwili pedał pomalutku leciał w podłogę.
Po rozmowie dłuższej werdykt – padająca pompa hamulcowa.
Stąd moje pytanie – czy ktoś sprawdzał/wie czy będzie pasowała pompa hamulcowa z Mazdy 6 do Xedosa?
Względnie ma ktoś na zbyciu super sprawną pompę do Xedosa 6 V6 ?
Pozdrawiam,
Lukka
Dziś rozmawiałem z mechanikiem żeby jeszcze raz wszystko ustalić (wcześniej relację zdawał jego syn...)
Zaciski są jak najbardziej sprawne – chodzą ok. Wczoraj sam to jeszcze sprawdzałem.
Układ się odpowietrzał jak należy – ale po chwili pedał pomalutku leciał w podłogę.
Po rozmowie dłuższej werdykt – padająca pompa hamulcowa.
Stąd moje pytanie – czy ktoś sprawdzał/wie czy będzie pasowała pompa hamulcowa z Mazdy 6 do Xedosa?
Pozdrawiam,
Lukka
Czym się różnią mężczyźni od chłopców?
Mężczyźni maja droższe zabawki...
- Od: 3 lis 2005, 10:02
- Auto: Xedos CA KF '95
Lukka napisał(a):Zaciski są jak najbardziej sprawne – chodzą ok. Wczoraj sam to jeszcze sprawdzałem.
Nie mogło być inaczej
Daj ogłoszenie w sprawie pompy w dziale kupię. Z Xedosa 6 ci wystarczy nie ma co kombinować z pompą z Mazdy6.
Może dzięki tym zaciskom już zawdzięczasz zdrowie lub nawet życie, jeśli faktycznie to pompa pada strach pomyśleć co by było gdyby padła do reszty w trakcie jazdy.
lukka a mechanior czasem nie zamienił stron lewą na prawą. Zaciski GE różnią się od tych z "6" mocowaniem stałej prowadnicy – jedne mają ją na dole a drugie na górze. Jak mechanior nie spojrzał to mógł tak założyć, że odpowietrznik jest na dole i układ zawsze będzie zapowietrzony.
Dziwne jest, że na tych od 6 pompa nie działa, a na zaciskach od GE chodzi
- Od: 20 paź 2003, 09:53
- Auto: Mazda 323 BG BP & 626 GE FS & 626 GF FS
Lukka napisał(a):Stąd moje pytanie – czy ktoś sprawdzał/wie czy będzie pasowała pompa hamulcowa z Mazdy 6 do Xedosa?
w xedzie6 pod pompę podłączone jest jeszcze sprzęgło.. nie wiem jak jest w 6, ale na moje nie pasi.
323F ba 1.5 '95>xedos6 2.0 '97>5 2.0 Pb/Lpg '06>_____
Sprzedam przednie zaciski hamulcowe do Xedosa6.
Sprzedam stacyjkę z 2 kluczykami i kompletem zamków.
Sprzedam przednie zaciski hamulcowe do Xedosa6.
Sprzedam stacyjkę z 2 kluczykami i kompletem zamków.
Markiz napisał(a):lukka a mechanior czasem nie zamienił stron lewą na prawą. Zaciski GE różnią się od tych z "6" mocowaniem stałej prowadnicy – jedne mają ją na dole a drugie na górze. Jak mechanior nie spojrzał to mógł tak założyć, że odpowietrznik jest na dole i układ zawsze będzie zapowietrzony.
No to jeszcze jedna rzecz o którą muszę mechanika spytać. Bo a nóż-widelec właśnie tak zrobił...
Dzięki za konstruktywną podpowiedź

KacY napisał(a):Lukka napisał(a):Stąd moje pytanie – czy ktoś sprawdzał/wie czy będzie pasowała pompa hamulcowa z Mazdy 6 do Xedosa?
w xedzie6 pod pompę podłączone jest jeszcze sprzęgło.. nie wiem jak jest w 6, ale na moje nie pasi.
Super – dzięki – przynajmniej jak mechanik powie że nie spie*****ł roboty tak jak podpowiada Markiz, to zakupię pompę do Xeda... i zobaczymy co wtedy będzie.
Pozdrawiam,
Lukka
Czym się różnią mężczyźni od chłopców?
- Od: 3 lis 2005, 10:02
- Auto: Xedos CA KF '95
Lukka napisał(a):Super – dzięki – przynajmniej jak mechanik powie że nie spie*****ł roboty tak jak podpowiada Markiz, to zakupię pompę do Xeda... i zobaczymy co wtedy będzie.
Lukka
No i jak z hamulcami, udało się w końcu zamienić na te z Mazdy6 ?
DamianMX6 Dzieki za zaciski tarcze i klocki , jestem zadowolony , polecam Wszystkim chetnym , towar EXTRA
Pozdr

Pozdr
- Od: 21 sty 2010, 18:27
- Auto: MazdaXedos 6 2.0 V6 Automat
Odnośnie linek do ręcznego do MX-6/626 GE z tylnymi zaciskami od 6 GG.
Szukam chętnych na kompletne, dłuższe linki z pancerzami do ten przeróbki. Wstępny koszt to max do 200 pln. Oczywiście im więcej osób będzie chętnych tym taniej wyjdzie. Dla bardziej oszczędnych jest tez możliwość przedłużenia starych linek. Lada dzień jadę do nich rozkiminić sposób końcowego mocowania pancerza i wtedy może poznam dokładniejszy cennik.
Ewentualnych zainteresowanych proszę o kontakt na PW.
Szukam chętnych na kompletne, dłuższe linki z pancerzami do ten przeróbki. Wstępny koszt to max do 200 pln. Oczywiście im więcej osób będzie chętnych tym taniej wyjdzie. Dla bardziej oszczędnych jest tez możliwość przedłużenia starych linek. Lada dzień jadę do nich rozkiminić sposób końcowego mocowania pancerza i wtedy może poznam dokładniejszy cennik.
Ewentualnych zainteresowanych proszę o kontakt na PW.
Pozdrawiam, Tomek
Drinking wine and killing time
luzik ... to jest absolutne maksimum. Zresztą koleś mówił przez telefon że 60, 80 pln za linkę w zależności od skomplikowania pancerza może być tez niewiele wiecej. Ja chce to zrobić tak by nie było żadnego problemu z linką czy pancerzem i aby wszystko można było założyć samemu w garażu na przewidzianych do tego miejscach, bez cięcia, wiercenia itp...
Zreszta szukam narazie chetnym, nie zależy mi jeszcze na konkretnych deklaracjach.
Zreszta szukam narazie chetnym, nie zależy mi jeszcze na konkretnych deklaracjach.
Pozdrawiam, Tomek
Załatwiaj , załatwiaj jak będą OK daj znać też bym dla siebie wziął jak nie załatwie wcześniej sam. A przewidywany termin realizacji? 
Panowie – użytkownicy 323F BA GT – heble od M6 pasują do naszych samochodów!
Dziś mechanik przymierzył mi przedni zacisk i wchodzi razem z tarczą
Niestety nie miałem tylnego zacisku, więc nie wiem jak z tylnymi, ale pewnie analogicznie 
Dziś mechanik przymierzył mi przedni zacisk i wchodzi razem z tarczą
Bimbak, jak wygląda sprawa z linkami ręcznego do zacisków z GG? Zakładał to już ktoś?
Noś odblaski i żyj When I go driving I stay in my lane but getting cut off it makes me insane I open the glove box reach inside I'm gonna wreck this fucker's ride...

Lukka Jaką pompę masz , prześlij zdjęcie , miałem ten sam problem jakiś czas temu też zmieniałem zaciski od mazdy 6 . Pozdr
- Od: 21 sty 2010, 18:27
- Auto: MazdaXedos 6 2.0 V6 Automat
A próbował ktoś z ori linkami z Mazdy 6?
Bo wczoraj oglądałem swoje zaciski i naszło mnie, że może od M6 będą pasić.
Cały czas kusi mnie ich montaż ale czekam na jakieś info o linkach bo bez ręcznego nie potrafię się przemieszczać.
Bo wczoraj oglądałem swoje zaciski i naszło mnie, że może od M6 będą pasić.
Cały czas kusi mnie ich montaż ale czekam na jakieś info o linkach bo bez ręcznego nie potrafię się przemieszczać.