Planowanie głowicy mx3 1.6 sohc
Strona 1 z 1
Witam . Na wiosnę czeka mnie wymiana uszczelki pod głowica. Przy okazji chce zrobic planowanie głowicy tak aby wzrosły mi osiągi. Moje pytanie to jak mocno splanowac głowice i czy warto wogóle to robic? P.s. Jakby ktos wiedział gdzie ze wloclawku jest taki porządny warsztat co by mi to wszystko wykonał to byłbym wdzieczny.
- Od: 23 maja 2009, 19:20
- Auto: było: Mazda MX-3 1.6 16v SOHC
jest: Honda Accord VII Sport
kubik napisał(a):Witam . Na wiosnę czeka mnie wymiana uszczelki pod głowica. Przy okazji chce zrobic planowanie głowicy tak aby wzrosły mi osiągi. Moje pytanie to jak mocno splanowac głowice i czy warto wogóle to robic? P.s. Jakby ktos wiedział gdzie ze wloclawku jest taki porządny warsztat co by mi to wszystko wykonał to byłbym wdzieczny.
Warto, by glowica rownomiernie docisnela uszczelka do bloku. Mocy nie ma z tego zadnej (czytaj: niezauwazalna zmiana). Lepiej nie zbierac za duzo bys mogl w przyszlosci ponownie splanowac glowice w razie wymiany uszczelki.
Less roof, more fun

ewentualne zwiekszenie cisnienia poprzez zmniejszenie komory spalania,
wymusi tankowanie lepszego paliwa..
zysk moze byc niezbyt wygorowany, ale moze byc zauwazalny..
ale sugeruje aby niezbyt wiele planowac, bo moze odbic sie to na wielu podzespolach jednostki
pozdr.
Enduro
wymusi tankowanie lepszego paliwa..
zysk moze byc niezbyt wygorowany, ale moze byc zauwazalny..
ale sugeruje aby niezbyt wiele planowac, bo moze odbic sie to na wielu podzespolach jednostki
pozdr.
Enduro
oferuje silnik i części do Mazdy 6 + MPV CiTD Diesel z gwarancją sprawności, nie tylko tą obligatoryjną tzw. rozruchową
Strona 1 z 1