Pozdrawiam
Swap
Strona 1 z 1
Słuchajcie mam taki problem stałem się właścicielem ogórka a ze mam prace jaka mam jest mi on dość przydatny (madzia nie pomieści tyle gratów) i mam malutki problem padł mi silnik 1.6 tdi i teraz mam problem bo od ogórasa ciężko znaleźć w dobrym stanie może wie ktoś co można tam wrzucić może jakiś od golfa albo cus no i żeby skrzynia pasowała;/ bo ta tez już siada;/ Z góry dzięki
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- Od: 27 sie 2008, 22:57
- Auto: Mazda mx-3 1.6 DOHC
Fiat Seicento 0.9 99r
może 1,6TD od Golfa II??
- Od: 24 cze 2006, 20:21
- Auto: Toyota Yaris Hybrid '19
no ale skoro kailen pisze, że był 1,6 turbodiesel to pewnie od golfa II, mój kolega ma taki silnik w swoim golfie
- Od: 24 cze 2006, 20:21
- Auto: Toyota Yaris Hybrid '19
A skoro już na forum mazdy jesteś i takie pytanie zadajesz, to proponuję tam zamontować silnik 2,5 v6 (KL) z całym napędem.
Skoro do golfa da się to zamontować to i do ogórka powinien się dać dać wpasować.
Ostatecznie VR6 by był.
Skoro do golfa da się to zamontować to i do ogórka powinien się dać dać wpasować.
Ostatecznie VR6 by był.
VR6 ma inną budową niż V6.
Globy napisał(a):VR6 ma inną budową niż V6.
Dokładnie. To silnik rzędowy. Jedna głowica i kąt rozwarcia 12 stopni do 60 KL'ki.
VW ogórek 85r
A od kiedy Transporter z 85 roku nazywany jest ogórkiem?
Coś chyba za młodzi jesteście żeby wiedzieć jak wygląda ogórek VW ....
http://pl.wikipedia.org/wiki/Volkswagen_Transporter#T2
Grzyby ma racje 85r potocznie nazywany jest kwadraciakiem
ogórki sa piekne
kolega ma ogóraska i od czasu do czasu pamagam mu w naprawach
a co do Kwadraciaka to ten sam mój kolega do kwadraciaka wrzucił 1.9D i skrzynie 5biegowa normalnie rakieta z niego jest jak nie wiem
ogórki sa piekne
a co do Kwadraciaka to ten sam mój kolega do kwadraciaka wrzucił 1.9D i skrzynie 5biegowa normalnie rakieta z niego jest jak nie wiem
mazda mazda
- Od: 11 mar 2005, 15:12
- Auto: Mazda 626 GE 1.8 16V 92r
sprzedana
Grzyby napisał(a):A od kiedy Transporter z 85 roku nazywany jest ogórkiem?
Dokładnie. Nie doczytałem z którego roku. Tak, że jakiegoś diesla z golfa II i po sprawie.
Nie wszyscy umieją znaleźć silnik w takim kwadraciaku
Wszystkie diesle 1,6-1,9 D, TD vw stare wrzucisz czyli golf I- golf III, czy też od passata z tych roczników -miska ,smok ,koło zamachowe ze sprzęgłem do przełożenia ,w przypadku TD nie pasuję wydech i trzeba trochę rzeźbić ,bodajże któraś łapa przeszkadza i trzeba ją trochę zmodyfikować ale trochę chęci i niewielka rzeźba i idzie wszystko spasować 
- Od: 26 sie 2005, 07:39
- Auto: RX8 z z32se
Strona 1 z 1