przez Gość » 8 lut 2007, 00:10
Toyota serwis aut Japońskich ul. Nasypowa 24 dolnośląskie Wrocław
NIE polecam tego serwisu!!!
Umówiłem się z nimi na diagnostykę komputerowa silnika na określony dzień i godzinę, koszt miał wynosi 70zł, po dotarciu na miejsce, okazało się że ktoś, kto odbierał mój telefon, nie wpisał mnie do grafika, a co gorsze, nie mieli na miejscu sprzętu do zrobienia diagnostyki, tłumaczyli że kurier ma dostarczy lada chwila(???). Po godzinie czekania, poprosili o otworzenie maski, spytali co się dzieje z madzią (nie było niskich obrotów) i stwierdzili że to będzie wina brudnej przepustnicy, więc ją rozebrali i wyczyścili, ale okazało sie że silniczek krokowy jest padnięty, więc próbowali mi wcisnąć, że załatwią używany ze znajomego szrotu za 300-400zł, powiedzieli że to i tak tanio, bo nówka to koszt około 3000 zł!!! więc podziękowałem (nawiasem mówiąc znam ten szrot i wiem jakie maja tam kosmiczne ceny). Skręcili przepustnicę, pogrzebali przy śrubce od obrotów w przepustnicy i skasowali za to 150zł, a trwało to wszystko około godziny pracy.
Załatwiłem silniczek krokowy z allegro, pojechałem do Auto-Kordyl w Gorzowie, zapłaciłem 80zł za wymianę i dopasowanie, bo silniczek kupiłem z przepustnicą(120zł), ale od innej wersji MX-3, więc trochę kombinacji było. Serwis Auto-Kordyl wspominam bardzo dobrze, o czym pisałem już w opiniach na temat "Polecanych Serwisów".