klaudi napisał(a):Guiliano napisał(a):Panowie, mam do wymiany łożysko przy kole przednim, czy ktoś może polecić jakis punkt w Poznaniu poza p. Sobańskim i p. Leszkiem B. Oabj panowie są teraz mega zajęci.
Spróbuj skontaktować się z Stefanem Okupnikiem, Bogucin, Zielona 1, tel. 618780715 lub kom 602278698
Polecane sklepy i serwisy
- Od: 4 lis 2010, 12:09
- Auto: Mazda 6/ 2.0 CITD/ 136KM/ kombi/ rok 2002/ wer. exlusive bez xenonów i navi:(
Ja wczoraj w Łodzi u Pana Piotra na Starorudzkiej 12 robiłem regenerację tylnych zacisków, wymianę gum stabilizatora tył i łączników stabilizatora tył, po za tym wyczyszczenie i nasmarowania tuleji od drążka zmiany biegów bo zgrzytała. Za całość 4 godzinnej pracy zapłaciłem tylko 250 zł. Ręczny chodzi teraz jak brzytwa.
Potem pojechałem to MATSUOKA MAZDA na Włókniarzy żeby podłączyli kabelek i znaleźli mi padnięty czujnik ABS, krzyknęli 250 zł
Czas pracy to pewnie jakieś 30 minut. To jakieś nie porozumienie 
Potem pojechałem to MATSUOKA MAZDA na Włókniarzy żeby podłączyli kabelek i znaleźli mi padnięty czujnik ABS, krzyknęli 250 zł

http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=87724
Sprzedam nowe reperaturki tylnych błotników do MAZDY PREMACY – Made by KLOKKERHOLM
697-991-984 lub PRIV

Uploaded with ImageShack.us
Sprzedam nowe reperaturki tylnych błotników do MAZDY PREMACY – Made by KLOKKERHOLM
697-991-984 lub PRIV

Uploaded with ImageShack.us
Kraków – polecam warsztat Autoline, Barska 12 (Dębniki, obok Konopnickiej), tel 122 666 101 autoline.krakow.pl
Korzystam stale z ich usług – godni zaufania i dobrzy fachowcy.
Pozdrawiam!
Korzystam stale z ich usług – godni zaufania i dobrzy fachowcy.
Pozdrawiam!
-
Janusz555
Witam,
Chciałbym z czystym sumieniem polecić serwis zajmujący się instalacjami LPG w Busko-Zdroju (Młyny). Forumowicz nazywa się Bananmin. Widać, że zna się na rzeczy i bez problemu ustawi każdą Madzię ze zubożeniem (o ile jest instalacja nadająca się do regulacji). W tamtym serwisie również zakładałem gaz. Sprawdzony Stag 300+ wtryski hana2000 sprawują się b. dobrze. Do tego koszt relatywnie nieduży.
Oraz oprócz fachowości i obeznania w temacie coś o co ciężko w dzisiejszych czasach. Za każdym razem b. uprzejmie i uczciwie !
Jeśli jeszcze nie założyliście instalacji a macie to w planach oraz do Buska nie macie daleko to chyba lepiej nie można trafić
Ja jestem z Krakowa i nie żałuję bo to co niektórzy przechodzą z gazem w Mazdach w których grzebał "druciarz" to masakra i to kosztoowna.
GAZ-PARTS
tutaj link: http://www.autogaz-busko.pl/
Pozdrawiam !
Chciałbym z czystym sumieniem polecić serwis zajmujący się instalacjami LPG w Busko-Zdroju (Młyny). Forumowicz nazywa się Bananmin. Widać, że zna się na rzeczy i bez problemu ustawi każdą Madzię ze zubożeniem (o ile jest instalacja nadająca się do regulacji). W tamtym serwisie również zakładałem gaz. Sprawdzony Stag 300+ wtryski hana2000 sprawują się b. dobrze. Do tego koszt relatywnie nieduży.
Oraz oprócz fachowości i obeznania w temacie coś o co ciężko w dzisiejszych czasach. Za każdym razem b. uprzejmie i uczciwie !
Jeśli jeszcze nie założyliście instalacji a macie to w planach oraz do Buska nie macie daleko to chyba lepiej nie można trafić
GAZ-PARTS
tutaj link: http://www.autogaz-busko.pl/
Pozdrawiam !
Polecam warsztat w Warszawie zajmujący się wydechami, zawieszeniami, hamulcami i oponami. Robili mi łącznik elastyczny i przekładali opony. Wydech zrobiony lepiej, niż w innym, znanym i polecanym warsztacie. Przy oponach zwrócili uwagę na uszkodzenie jednej z nich, którego sam nie zauważyłem. Wszystko w miłej atmosferze, szybko i w przystępnych cenach.
Loocar s.c.
ul. Przewodowa 142,
04-895 Warszawa
22 243 93 85
609 209 117
609 209 111
http://www.tlumiki24.pl
Loocar s.c.
ul. Przewodowa 142,
04-895 Warszawa
22 243 93 85
609 209 117
609 209 111
http://www.tlumiki24.pl
the right man in the wrong place...
[quote="Guiliano"]Szczerze polecam warsztat w Poznaniu:
Firma: LB JAPAN SERWIS
Adres: Syrokomli 12
Poznań (woj. wielkopolskie)
Telefon: 513 962 755
Nie polecam straciłem tylko kasę.
Do naprawy silnika Diesel polecam http://www.klimcar.pl/
Firma: LB JAPAN SERWIS
Adres: Syrokomli 12
Poznań (woj. wielkopolskie)
Telefon: 513 962 755
Nie polecam straciłem tylko kasę.
Do naprawy silnika Diesel polecam http://www.klimcar.pl/
Ostatnio edytowano 19 sie 2011, 15:17 przez Kranasz, łącznie edytowano 2 razy
- Od: 8 kwi 2011, 12:32
- Auto: Mazda 6 2,0 Diesel 136 km rok 2003
W kwestii zabezpieczeń antykorozyjnych z terenu Zabrza, Katowic itd polecam firmę:
Valvoline Firma Usługowa
Branża: Zabezpieczanie antykorozyjne
ul. Wyzwolenia 28 a
41-600 Świętochłowice, woj: śląskie
Tel.: 322454964
Bardzo miła obsługa, prowadzi ojciec z synem, konserwacja zrobiona wzorowo, robiłem tam samochód ja i kolega Miko tak że jak coś pytajcie nas. Przed nami podobno zrobili już jakies 15 mazd tak że na pewno wiedzą co robią.
Polecam(y)
Valvoline Firma Usługowa
Branża: Zabezpieczanie antykorozyjne
ul. Wyzwolenia 28 a
41-600 Świętochłowice, woj: śląskie
Tel.: 322454964
Bardzo miła obsługa, prowadzi ojciec z synem, konserwacja zrobiona wzorowo, robiłem tam samochód ja i kolega Miko tak że jak coś pytajcie nas. Przed nami podobno zrobili już jakies 15 mazd tak że na pewno wiedzą co robią.
Polecam(y)
- Od: 22 sty 2011, 07:09
- Auto: MAZDA 6 2.0 SPORT 2003
Ale do czego? 
Potrzebujesz elektryka, diagnosty, speca od zawieszenia, speca od silnika?
A może nie trafiłem i chodzi np. o glazurnika lub malarza?
Ale do czego?
Płytki ułożę sam i z malowaniem nie mam problemów
Chodzi speca od silnika (diesla) a konkretnie mazda 6 diesel 2.0 136km
- Od: 13 sie 2009, 10:20
- Auto: Mazda 5 2007r. 2.0 benzyna
Polecam Autoszpacza
Warszawa ul. Szpacza 15
Zrobili mi klimę, szybko i sprawnie,trzeba było pospawać rurkę biegnącą od chłodnicy, wymienić osuszacz, nabić i odgrzybić. Może i można znaleźć taniej (bo do tanich nie należą) jednak już kiedyś trafiłem na takiego magika od klimy i wracałem do niego 3 razy w przeciągu 2 tyg.więc wolałem zapłacić więcej a być pewny dobrze zainwestowanych pieniędzy.
Dodam że oprócz klimy zajmują się jeszcze wtryskami paliwa i mają na to autoryzacje oraz elektroniką.
Szybki i łatwy kontakt, konkretny właściciel.
Polecam!!!!!
Warszawa ul. Szpacza 15
Zrobili mi klimę, szybko i sprawnie,trzeba było pospawać rurkę biegnącą od chłodnicy, wymienić osuszacz, nabić i odgrzybić. Może i można znaleźć taniej (bo do tanich nie należą) jednak już kiedyś trafiłem na takiego magika od klimy i wracałem do niego 3 razy w przeciągu 2 tyg.więc wolałem zapłacić więcej a być pewny dobrze zainwestowanych pieniędzy.
Dodam że oprócz klimy zajmują się jeszcze wtryskami paliwa i mają na to autoryzacje oraz elektroniką.
Szybki i łatwy kontakt, konkretny właściciel.
Polecam!!!!!
- Od: 29 cze 2008, 11:23
- Auto: 323F BA 1.8 97r. i musiałem wsadzić LPG ;(
Mazda 6 GG 2006 fl. 2.3 benzynka :–)
Spec od Xedosów i wszystkiego co się porusza na kołach.
Rafał Bojnarski
ul. Matejki
83-110 Tczew
Z czystym sumieniem mogę polecić.
Rafał Bojnarski
ul. Matejki
83-110 Tczew
Z czystym sumieniem mogę polecić.
Co się stanie, gdy jadąc z prędkością światła, włączysz przednie reflektory?
Witam,
Po przeczytaniu wszystkich wątków co do zakladów we Wrocławiu wkońcu nie wiem gdzie oddać swoja Mazde 6 na serwis po zakupie i wymiane tego co mi stuka w przednim kole... moze amortyzatory?
Nie do końca sprawdza sie dział "Polecane/Nie polecane" gdyż łatwo znaleść te same warsztaty w obu sekcjach, bazując ocziwiście na indiwidualnych przejściach użytkowników. Tylko jak uznać dany warsztat za dobry czy zły; biorąc jakąś wypośrodkowaną liczbe klientów?
Wybór we Wrocławiu to albo ul. Buraczana albo ul. Nasypowa i generalnie oby dwa warsztaty maja po tyle samo plusów co minusów tak na tym forum jak i na innych portalach w sieci oceniających warsztaty samochodowe.
Głowa boli a samochód musze gdzieś oddać i chyba po prostu rzucę monetą co do zakładu...
Po przeczytaniu wszystkich wątków co do zakladów we Wrocławiu wkońcu nie wiem gdzie oddać swoja Mazde 6 na serwis po zakupie i wymiane tego co mi stuka w przednim kole... moze amortyzatory?
Nie do końca sprawdza sie dział "Polecane/Nie polecane" gdyż łatwo znaleść te same warsztaty w obu sekcjach, bazując ocziwiście na indiwidualnych przejściach użytkowników. Tylko jak uznać dany warsztat za dobry czy zły; biorąc jakąś wypośrodkowaną liczbe klientów?
Wybór we Wrocławiu to albo ul. Buraczana albo ul. Nasypowa i generalnie oby dwa warsztaty maja po tyle samo plusów co minusów tak na tym forum jak i na innych portalach w sieci oceniających warsztaty samochodowe.
Głowa boli a samochód musze gdzieś oddać i chyba po prostu rzucę monetą co do zakładu...
- Od: 25 cze 2011, 21:46
- Auto: Mazda 6 2004, 1.8 benzyna
http://www.autofan.info – przyciemnianie szyb folią, Jaworzno – polecam. Wykonane porządnie i czysto. Cena przystępna.
Czytam i czytam o tym gazie ale chcialbym poznac wasze zdanie.
Mam Madzie 323f BJ 1.6 100km z 2001 roku i zastanawiam sie nad instalacja gazowa. Rocznie bede robil minimum 15tys. Niestety moja noga bywa ciezka, zboczenie z auta sluzbowego;), stad pomysl z gazem;) srednio mi sie widzi wydawac 500zl + miesiecznie na pb:]
Moje pytania:
1. Jakie macie dosw. z gazem w tym modelu
2. Jaka instalacja byla by najlepsza
3. Jaka jest w przyblizeniu jej cena
4. Gdzie na śląsku znajde kompetentnych ludzi od tego
5. Inne rady
Pytanie dodatkowe: albo ja jestem uposledzony w szukaniu albo do tej Madzi nie ma innych niz oryginal lub ala Lexus (kolo 600zl) lamp [jakich?] o.O Powiem szczerze ze oryginal srednio mi sie podoba a 600 stow to mhmhm. Jakies sugestie?
Z gory dzieki i szerokosci
Mam Madzie 323f BJ 1.6 100km z 2001 roku i zastanawiam sie nad instalacja gazowa. Rocznie bede robil minimum 15tys. Niestety moja noga bywa ciezka, zboczenie z auta sluzbowego;), stad pomysl z gazem;) srednio mi sie widzi wydawac 500zl + miesiecznie na pb:]
Moje pytania:
5. Inne rady
Pytanie dodatkowe: albo ja jestem uposledzony w szukaniu albo do tej Madzi nie ma innych niz oryginal lub ala Lexus (kolo 600zl) lamp [jakich?] o.O Powiem szczerze ze oryginal srednio mi sie podoba a 600 stow to mhmhm. Jakies sugestie?
Z gory dzieki i szerokosci
- Od: 29 cze 2011, 00:07
- Auto: Mazda 323f BJ 1.6 98km 2001r. + LPG
Leszczyny, Śląsk
Dołączam się do pochwalnych opinii na temat serwisu Mazda Dobosz w Chorzowie. Zrobili dokładny przegląd z wymianą płynów/filtrów/klocków przy okazji usuwając drobne usterki. Do tego przystępne ceny (możliwość montażu zamienników), fachowa obsługa i nic na siłę (bez niespodziewanych kosztów). Wahałem się czy jechać do jednego z autoryzowanych ASO czy jednak tu, po lekturze forum wybrałem Dobosza. Tak więc jeśli chcecie nieco zaoszczędzić a mieć to samo dobrze zrobione to szczerze polecam 
Witam wszystkich,
mam do naprawy, w Madzi 6, 2.0, diesel, uszczelniacz wału korbowgo (ten od strony skrzyni biegów) i tu moje pytanie – gdzie najlepiej to zrobić w Katowicach (i okolice)?
mam do naprawy, w Madzi 6, 2.0, diesel, uszczelniacz wału korbowgo (ten od strony skrzyni biegów) i tu moje pytanie – gdzie najlepiej to zrobić w Katowicach (i okolice)?
-
maro04
chmooreck – dzięki bardzo, właśnie potwierdziłeś ostatecznie wybór serwisu, dzwoniłem dzisiaj do nich i wyczułem przez telefon, że rozmówca wie co i jak – mam jeszcze do zrobienia napinacz paska alternatora (a może tylko łożysko – jak mi zasugerował
. Będę u nich dopiero w środę za tydzień. Napiszę jak poszło.
-
maro04
VVodzu napisał(a):Czytam i czytam o tym gazie ale chcialbym poznac wasze zdanie.
Mam Madzie 323f BJ 1.6 100km z 2001 roku i zastanawiam sie nad instalacja gazowa.
jeden telefon do Sebastiana załatwi wszystkie pytania:
http://www.gzw.pl/
facet zagina wiekszość gazowników z bożej łaski w Polsce
- Od: 22 sty 2011, 19:27
Arni_Toruń napisał(a):VVodzu napisał(a):Czytam i czytam o tym gazie ale chcialbym poznac wasze zdanie.
Mam Madzie 323f BJ 1.6 100km z 2001 roku i zastanawiam sie nad instalacja gazowa.
jeden telefon do Sebastiana załatwi wszystkie pytania:
http://www.gzw.pl/
facet zagina wiekszość gazowników z bożej łaski w Polsce
zalozylem gdzie indziej, a telefon do gzw tak mnie zagial ze wedlug nich w mazdzie nie ma czegos takiego jak zubozenie....
- Od: 29 cze 2011, 00:07
- Auto: Mazda 323f BJ 1.6 98km 2001r. + LPG
Leszczyny, Śląsk