Szukam warsztatu lub sklepu
Dzięki za odpowiedz . A gdzie kupowałeś oryginalne części ? . Boję sie ze jak będzie np. Wada fabryczna i peknie pasek to warsztat powie ze taki pasek dostarczyłem a sklep ze warsztat zle załozył .
-
wojt_22
Witam, potrzebuję informacji i namiaru na jakiegoś dobrego blacharza.
Moja Madzia jest po raz kolejny u mechanika, ponieważ od miesiąca wymiałem przód wahaczy itp oraz teraz tył, ale mechanicy mówią, że tył też jest masakryczny, korozja zaawansowana.
Nie będę opisywał co było wymieniane, ale już ponad 2000zł poszło na spód, a mam przed sobą jeszcze do wymiany hamulce, chcę zdążyć do przeglądu 4 września, ale nie wiem czy się wyrobię z kasą.
Mechanik mówił, żebym jechał jak najszybciej do blacharza, bo trzeba zrobić dół, bo za 6-18 miesięcy będą dziury i już autem nie pojeżdżę. Widziałem osobiście wczoraj spód: miska olejowa spuchnięta, uchwyt od zbiornika paliwa prawie że się sypie... dramat jakiś :/
Poszukuję dobrego blacharza z Krakowa, najlepiej od Mazd i taki który nie policzy sobie nie wiadomo ile...
Wiecie może ile może kosztować konserwacja całego podwozia? Mniej więcej... 200 – 2000zł?
Na oko proszę powiedzieć,a najlepiej jak będzie ktoś z Was wiedział, bo nie wyrobie z kasą zaraz, a zależy mi by auto jeździło jeszcze, ponieważ zakupiłem go rok temu we wrześniu, jeszcze kredyt płacę, a tu takie wydatki, masakraaa...
Chciałem jeszcze dodać, że samochód jest od wczoraj do jutra u mechanika. Dzwonili i mówili, że za wszystko łącznie zapłacę 1300zł (wymiana tylnych wahaczy ze zworzniami, robota przy tym, wiercenia, bo się porozkręcać nie da, gałki biegów itp itp i nie pamiętam nawet co jeszcze :/)...
Proszę o jakieś rady, wskazówki.
Pozdrawiam.
Moja Madzia jest po raz kolejny u mechanika, ponieważ od miesiąca wymiałem przód wahaczy itp oraz teraz tył, ale mechanicy mówią, że tył też jest masakryczny, korozja zaawansowana.
Nie będę opisywał co było wymieniane, ale już ponad 2000zł poszło na spód, a mam przed sobą jeszcze do wymiany hamulce, chcę zdążyć do przeglądu 4 września, ale nie wiem czy się wyrobię z kasą.
Mechanik mówił, żebym jechał jak najszybciej do blacharza, bo trzeba zrobić dół, bo za 6-18 miesięcy będą dziury i już autem nie pojeżdżę. Widziałem osobiście wczoraj spód: miska olejowa spuchnięta, uchwyt od zbiornika paliwa prawie że się sypie... dramat jakiś :/
Poszukuję dobrego blacharza z Krakowa, najlepiej od Mazd i taki który nie policzy sobie nie wiadomo ile...
Wiecie może ile może kosztować konserwacja całego podwozia? Mniej więcej... 200 – 2000zł?
Na oko proszę powiedzieć,a najlepiej jak będzie ktoś z Was wiedział, bo nie wyrobie z kasą zaraz, a zależy mi by auto jeździło jeszcze, ponieważ zakupiłem go rok temu we wrześniu, jeszcze kredyt płacę, a tu takie wydatki, masakraaa...
Chciałem jeszcze dodać, że samochód jest od wczoraj do jutra u mechanika. Dzwonili i mówili, że za wszystko łącznie zapłacę 1300zł (wymiana tylnych wahaczy ze zworzniami, robota przy tym, wiercenia, bo się porozkręcać nie da, gałki biegów itp itp i nie pamiętam nawet co jeszcze :/)...
Proszę o jakieś rady, wskazówki.
Pozdrawiam.
Patrząc wczoraj na spód nie myślałem, że to poważne, ale mechanik mi wytłumaczył kilka rzeczy, nie znam się na korozji w 10 letnim samochodzie i nie wiem czy taka korozja jest akceptowalna czy nie...
Mechanik zaradził wizytę u blacharza, więc chcę znaleźć jakiegoś dobrego, ale nie też takiego który sobie policzy wysoką sumę, a samochód kupiłem w komisie za 15.000zł, więc nie grosze...
Mechanik zaradził wizytę u blacharza, więc chcę znaleźć jakiegoś dobrego, ale nie też takiego który sobie policzy wysoką sumę, a samochód kupiłem w komisie za 15.000zł, więc nie grosze...
Witam
Do swojego Forda probe mk1 chce zakupić amortyzatory z regulacją – pytanie czy jest jakiś sklep z tymi częściami który możecie polecić ?
Numerki części ( Mazda 626 GD )
GJ22-34-700E-9U // GJ22-34-900E-9U
lub
KA67 34 700A KA67 34 900A
Pozdrawiam
Do swojego Forda probe mk1 chce zakupić amortyzatory z regulacją – pytanie czy jest jakiś sklep z tymi częściami który możecie polecić ?
Numerki części ( Mazda 626 GD )
GJ22-34-700E-9U // GJ22-34-900E-9U
lub
KA67 34 700A KA67 34 900A
Pozdrawiam
-
awatar100
Witam, mam do was pytanie czy może zna ktoś mechanika godnego polecenia u którego mógłbym serwisować mazdę 6 ? którą zamierzam niedługo kupić oczywiście w okolicach Częstochowy
wątki oczywiście są ale już dość stare chciałbym o aktualne info 
Ja wybrałem serwis mechanika samochodowa szczecin i jestem bardzo zadowolony z usług, mechanicy rozwiązali moje wszystkie problemy z autem w bardzo krótkim czasie, czego chcieć więcej ? 
-
Rewiin1
Witam.
Czy ktoś może polecić mechanika w Tarnowie lub okolicy mającego pojęcie w japońcach?
Mazda po delikatnej stłuczce – silnik inaczej brzmi / dzwoni? /,w kabinie niskie dźwięki,buczenie.
Liczę na info.Pozdrawiam.
Czy ktoś może polecić mechanika w Tarnowie lub okolicy mającego pojęcie w japońcach?
Mazda po delikatnej stłuczce – silnik inaczej brzmi / dzwoni? /,w kabinie niskie dźwięki,buczenie.
Liczę na info.Pozdrawiam.
- Od: 6 lip 2012, 20:44
- Auto: Mazda Premacy 2002
2,0 ditd
Szukam warsztatu któremu można zaufać.
Najlepiej Trójmiasto i okolice lub Grudziądz i okolice.
Do wymiany idzie rozrząd w Mazda 323F bj TD z 1999 roku.
Za wszelkie informacje szczerze dziękuję.
Kazimierz P.
Najlepiej Trójmiasto i okolice lub Grudziądz i okolice.
Do wymiany idzie rozrząd w Mazda 323F bj TD z 1999 roku.
Za wszelkie informacje szczerze dziękuję.
Kazimierz P.
Witam,
Szukam poleconego mechanika z Poznania, w którym mieszkam od niedawna i jeszcze nie dane mi było poznać żadnego. Chodzi o wymianę napinacza paska wielorowkowego przy alternatorze. Macie jakichś zaufanych ludzi?
Szukam poleconego mechanika z Poznania, w którym mieszkam od niedawna i jeszcze nie dane mi było poznać żadnego. Chodzi o wymianę napinacza paska wielorowkowego przy alternatorze. Macie jakichś zaufanych ludzi?
-
Ein
sprobuj
Lb Japan Serwis" Leszek Bąbolewski
Adres
ul. Syrokomli 12
60-681 Poznań
woj. wielkopolskie
Kontakt
tel. kom. 513 962 755
kilka osob juz polecalo ten warsztat na tym forum.
moze najtaniej nie jest, ale mily ludek i specjalizuje sie w japoncach
i sam mazda jezdzi
Lb Japan Serwis" Leszek Bąbolewski
Adres
ul. Syrokomli 12
60-681 Poznań
woj. wielkopolskie
Kontakt
tel. kom. 513 962 755
kilka osob juz polecalo ten warsztat na tym forum.
moze najtaniej nie jest, ale mily ludek i specjalizuje sie w japoncach
i sam mazda jezdzi
Witam pytanie do osób z Wrocławia poszukuję warsztatu który wyciągnie mi zapieczony wtrysk sztuk jedna
proszę o odpowiedź bo męczę się z tym juz od 5 dni i ani drgnie
a wszystkie warsztaty w okolicy mojej parafii nie chcą się podjąć tego wyzwania gdyż nie maja specjalnego sprzętu 
- Od: 4 sie 2015, 08:19
- Auto: Mazda 6 2.0 diesel 120 km(88kw) 2003 rok (kombi)
Może ktoś polecić kogoś bądź jakiś warsztat, który zajmuje się konserwacją podwozia i robi to naprawdę bardzo dobrze, mile widziane okolice śląska (Gliwice, Zabrze, Bytom, Chorzów, Katowice, Mysłowice, Sosnowiec, Jaworzno, itp)?
Witam,
Kilka miesięcy temy stałęm się posiadaczem mazdy 2.0 z 2006 roku – czeka mnie wizyta w warsztacie – ponieważ strasznie denerwuje mnie nierówna praca silnika na biegu jałowym – po rozgrzaniu, objawem są wibracje nadwozia. Stąd moje pytanie – Który z warsztatów w Warszawie bedzie najrozsądniejszym wyborem w przypadku takich objawów. Poradzćie coś?
Kilka miesięcy temy stałęm się posiadaczem mazdy 2.0 z 2006 roku – czeka mnie wizyta w warsztacie – ponieważ strasznie denerwuje mnie nierówna praca silnika na biegu jałowym – po rozgrzaniu, objawem są wibracje nadwozia. Stąd moje pytanie – Który z warsztatów w Warszawie bedzie najrozsądniejszym wyborem w przypadku takich objawów. Poradzćie coś?
- Od: 20 kwi 2015, 16:21
- Auto: Mazda 3 2.0 LF 2006 Top Sport
bamc napisał(a):Szukam dobrego blacharza w Poznaniu bądź okolicach który zrobi mi zaczynające "bąblić" tylne nadkola w Mazdzie 3 bk. Poleca ktoś coś?
Mam kogoś kto robił moje auto. Zdjęcia na moim
viewtopic.php?f=312&t=177810
Może miałby czas Tobie pomóc
Może ma ktoś namiary na dobrego fachowca/warsztat w Trójmieście, który rzetelnie zajmie się konserwacją podwozia w M6?
Witam.
Przycina się linka gazu w mojej Mazdzie 626 GD 2.0 90 km ze skrzynią automatyczną.
Chciałbym ją wymienić ale niestety nie mogę dostać jej w żadnym sklepie. Możecie mi polecić miejsce lub stronkę na której mógłbym ją zamówić
Przycina się linka gazu w mojej Mazdzie 626 GD 2.0 90 km ze skrzynią automatyczną.
Chciałbym ją wymienić ale niestety nie mogę dostać jej w żadnym sklepie. Możecie mi polecić miejsce lub stronkę na której mógłbym ją zamówić

- Od: 2 kwi 2015, 20:46
- Auto: Mazda 626 GD 2.0 FE hatchback 1989r. automat
hmmm – www.carspeed.pl może?
Ford C-MAX 1.6TDCi & AR 156 2.0TS & Honda Shadow VT1100 C3 Aero ’99
Były:
323F BA Z5 & Xedos 9 KL ’01
Honda Shadow VT1100C2 Sabre ’03
Honda Shadow VT500C '84
Były:
323F BA Z5 & Xedos 9 KL ’01
Honda Shadow VT1100C2 Sabre ’03
Honda Shadow VT500C '84