Niepolecane sklepy i serwisy

Postprzez Lech Safian » 13 lut 2009, 12:46

Nie polecam A.S.O. Mazda WACHE w Poznaniu -niepotrzebny mój wyjazd ,ten ten serwis to jedna wielka kpina
nie polecam Lech Safian
Początkujący

Od: 28 sty 2009, 14:27

Postprzez Dry » 13 lut 2009, 21:21

Lech Safian możesz podlepić swoje doświadczenia z wache tutaj http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=64117
Obrazek Obrazek
Forumowicz

Od: 29 maja 2007, 14:10
Auto: 626 GW, 2.0 lpg,
2000 r.

Postprzez Waluś » 13 lut 2009, 22:41

ooo to już nie jest odosobniony przypadek hehe
Fotorelacje z napraw 626 GD
Gdzie zaczyna się pasja, tam kończy się ekonomia...
Forumowicz

Od: 21 lis 2003, 20:48
Auto: GJ SH01, a rekreacyjnie niebieskie 1300 ccm na dwóch kołach

Postprzez krzych » 14 lut 2009, 02:17

mazgh napisał(a):A zasada powinna być jedna zaczynasz leczenie u jednego(lekarza,prawnika,hydraulika ,stolarza itp) i u niego kończysz , a jak nie jesteś z tego zadowolony to rozmawiacie ,a nie obrabiasz mu 4 liter,jest również sąd jak i rzeczoznawcy na których chyba stać każdą sznującą się firmę.

Pozwole soebie skomentowac tylko ten fragment i tylko ostatni raz.

Otoz nie, nie kazdego stac na sad (np mnie) zarowno z powodow finansowych jak tez ograniczen czasowych, Was moze stac, powody mysle, ze kazdy sobie dopowie ;)

Druga rzecz i zarazem ostatnia, wg. Twojej zasady ktorej i ja glupio sie trzymalem, bo mi tak ktos radzil, postapilem tylko raz – z zebem wlasnie. Chodzilem az skoncza, chodzilem i chodzilem, nawet rozmawialem i nawet wszystko grzecznie i milo i raz tak probowali raz inaczej i starali sie, wierz mi. Wiesz jak sie skonczylo? Dzis mam sztuczna szostke. Tak sie koncza rozmowy i wspolpraca z ludzmi ktorzy biora sie za cos na czym sie nie znaja, albo znaja "po lebkach".

Wybacz, zasada jest taka: jak ktos sobie nie radzi, zwijaj bety i [tiiit] do byle kogo, byle nie zostac u partacza.

Amen (jak to kolega slicznie ujal ;) )
Zaufany warsztat: www.mazvagtech.pl
Z władzą nie polemizuję – i tak zawsze ma rację.
Mapy EU wschodnia i zachodnia 2010r do oryginalnej nawigacji Mazdy po liftingu
Najniższe notowane spalanie 5.2L, średnie 8L, maksymalne 12L.
Forumowicz

Od: 18 sty 2009, 16:16
Auto: ex posiadacz M6 GY 2.0 CD 143 DPF – obecnie Mazdy brak

Postprzez Lech Safian » 14 lut 2009, 08:56

Dziekuje za informacje Dry ,jestem w miare swieżym uczestnikiem forum i jeszcze nie wszystko wiem co i jak ,napewno w miare upływu czasu poznam wszystkie tajniki ;) :D
Początkujący

Od: 28 sty 2009, 14:27

Postprzez mjuskowiak » 22 lut 2009, 15:04

marcin255 napisał(a):Witam ponownie-- wlasnie doswiadczyłem oszustwa stulecia -tn. nie dałem się
umówiłem sie na wymianę rozrzadu +pompa+ filtr paliwa+olej w skrzyni biegów -cena 900 zł. plus ,– 50
facet do mnie dzwoni,ze olej w skrzyni jest mineralny i nie ma co go wymieniać na 75W90bo ten w skrzyni jest w porządku a litr nowego kosztuje 80 zł a tam wchodzi prawie 3 L no to ok -myslę jeszcze taniej o 100 za olej
zachodzę a Panienka mi podaje cenę 1100 zł pytam za co?? A ona na to ,że tylko liczy a nie wymienia więc mówię nie zapłacę tyle, moja cena to 900 zł tyle mam <usmiech> i tyle jestem w stanie zapłacic -dzwoni do szefa a on cos mota kręci mówi ,ze paski w rozrzadzie to ja pytam czy normalnie sie ich nie wymienia i nie sa w komplecie ? no sa mówi to pytam nadal skad taka cena ??
facet -dolałem litr płynu do chłodnicy patrzę jest 1 l 15 zł to pytam co to za płyn ,bo mam w bagazniku 5l prestona za 30 zł a jego wychodzi 15x5 =75 --cisza w słuchawce po chwili ok ,płyn gratis
pytam nadal --za drogo on na to ,spalona H1 !!???? ja na to to dziwne bo ,zarówki maja 2 tyg. ale ok mogła się zjarać ale cena nowej jednej H1 to ....75zł.!!!!!!!
Mówie porszę wywalic tą zarówkę nie stac mnie na na takie -patrze zamieszanie za szyba -kobieta cos tam z nimi gada jeden mechanik się pokręcił i wyjmuje zarówkę z kosza !! i Wychdząc mówi to Panu wkręcę spalona -ja mówię dziękuję mam zapas to proszę tylko wyjąć tą za 75 zł.Oddaje mi moja Philipsa -patrze żarnik Ok – wkładam oczywiscie żarówka świeci ysz

połozyłem 900 zł na stole wziąłem rachunek na 900 i wyszedłem
<killer> <killer> <killer> <killer> <killer> <killer>
Firma we Wrocławiu na ul. Krzywoustego -AutoMax :) :)

no to wiadomo skąd nazwa
Auto – to od samochodów
Max – oszustwo na maxa
razem AUTOMAX czyli samochodowy oszust z Wrocławia
mjuskowiak
Początkujący

Od: 23 mar 2008, 22:55
Auto: mazda 3 2,3 american version

Postprzez Globy » 22 lut 2009, 16:03

A ja się bardzo cieszę, że serwisy starają się dbać o swoją renomę i tłumaczyć postępowanie – mają do tego równe prawo z konsumentami. Nie bronię żadnego, ponieważ sam mam "cienką żyłkę" na tępych mechaników, a swoim Mazdom poświęcam więcej uwagi i pieniędzy niż by wypadało normalnemu człowiekowi. Często jednak w Polsce nabywca nie mierzy sił na zamiary, pakuje się w drogi serwisowo samochód, a później drutuje i "uszczęśliwia" innych.
Klubowicz

Od: 24 paź 2003, 22:02
Auto: C140 M120

Postprzez krzych » 4 mar 2009, 22:35

Wszystko sie zgadza dopoki mowimy o tych co maja weza w kieszeni, ale tu bardziej chodzi o tych co placa, wyjezdzaja, a usterki albo nadal sa, albo sa jeszcze lepsze itp ;) Tak jak to Pan z serwisu ujal – zaczynasz tu, konczysz tez tu ;) Ja zas zaczynam tu, a koncze tam gdzie powiedza ze chetnie poprawia po tych co zepsuli i w dodatku robia to i wcale nie zdzieraja ;) Poza tym jaki szanujacy sie klient bedzie tracil czas na sadzenie sie czy sluchanie tlumaczen dlaczego serwis zepsul? :) Zmienia sie serwis na polecany i tyle, przynajmniej w moim przypadku – szkoda zycia na nieudane proby, wszak mamy tylko jedno ;)
Zaufany warsztat: www.mazvagtech.pl
Z władzą nie polemizuję – i tak zawsze ma rację.
Mapy EU wschodnia i zachodnia 2010r do oryginalnej nawigacji Mazdy po liftingu
Najniższe notowane spalanie 5.2L, średnie 8L, maksymalne 12L.
Forumowicz

Od: 18 sty 2009, 16:16
Auto: ex posiadacz M6 GY 2.0 CD 143 DPF – obecnie Mazdy brak

Postprzez zelulandia » 22 mar 2009, 20:02

Witam,

Jestem nowym uzytkownikiem forum, a zalozylem konto aby ostrzec czesc z Was przed pewnym serwisem.

Bardzo odradzam korzystanie z usług warsztatu z Warszawy znajdującego się na Wałbrzyskiej 4.
Oddałem samochód do naprawy MIESIĄC !!!! temu i został mi zwrócony....NIESPRAWNY !!!

Problem był nietypowy. Mazda 626 GF 1,8 benz, mówiąc kolokwialnie miała turbo-dziurę nie posiadając turbiny. Samochód niereagował w dolnym paśmie obrotów – między tysiącem a 3 tys. autem szarpało, bądź wogóle ono nie ruszało się z miejsca, gdy nagle przekraczając granicę 3,5 tys obrotów dostawało takiego kopa że wgniatało mnie w fotel.

Przez cały ten czas (powtarzam MIESIĄC ) NIKT z warsztatu do mnie NIE ZADZWONIŁ !!
Za kazdym razem kontaktowałem się osobiście z zapytaniem co się dzieje. Poczatkowo wymieniono czujnik położenia przepustnicy...niestety to nie pomogło....Powiedziano mi, ze "dalej diagnozujemy"

Moj ojciec gdy samochod stal juz tam ponad 2,5 tyg i ciagle nie byl zrobiony wkurzyl sie i poszedl do tego warsztatu ( ja niestety ze wzgledu na ciagla prace w delegacjach nie bylem w tym czasie w warszawie)

Co sie okazalo ?? Samochodu tam nie bylo !!

Auto bez mojej wiedzy, bez nawet jakiekolwiek mnie poinformowania zostało przekazane do "zaprzyjaznionego" warszatu elektronicznego – bo jak stwierdzil wlasciciel- "az tak z elektronika to my nie jestesmy" – ale powiedziec ze oddaje sie samochod gdzie indziej to chyba nie ciezko powiedziec !!

Skonczylo sie na tym ze ojciec zabral samochod z tego warsztatu bo jak stwierdzil ten elektronik trzeba wymienic caly komputer a moze to albo ASO albo grabowski – maja kody zabezpieczajace- komputer jest zespolony z immobiliser'em.

Akcja skonczyla sie na tym ze po miesiacu stania w warsztacie autem dalej nie da sie jezdzic !!

Aha..wypadaloby dopowiedziec ze auto oddalem tam z polecenia kilku osob ktorzy byli zadowoleni z uslug...niestety ja ich pogladow podzielic juz nie moge !!!

Korzystajac z sytuacji Drodzy Koledzy macie jakies pomysly co z tym dalej zrobic?

Slyszac opinie pogladowe o ASO w Warszawie martwie sie ze mnie naciagna na gruuuba kase, a auto dalej bedzie swirowac na obrotach...

Z gory dziekuje za pomoc!
zelulandia

Postprzez Globy » 22 mar 2009, 23:26

Udaj się do Jaksy lub AZ Auto, może to jakaś pierdoła <usmiech>
Klubowicz

Od: 24 paź 2003, 22:02
Auto: C140 M120

Postprzez zelulandia » 24 mar 2009, 14:06

Globy
dziekuje za porade.
zelulandia

Postprzez oql » 24 mar 2009, 23:34

Witam jeesli moge to nie polecam we Wroclawiu serwisu na Trawowej 8 ( Mechanika i Diagnostyka Podwozia Izabela i Krzysztof Duziak) Dzis robilem tam klocki z przodu, tylko jeden mechanik z 3 wiedzial co robi, a klocki ktore mi zalozyli to Kashiyama ktore wszedzie kosztuja w granicach 50 zl powiedzieli ze kupili je za 80. Troche glupio robic klijenta na 40 zl... Mechanicy ok ale jacys nowi mlodzi :) tylko jeden majster znajacy sie na sprawie.
Forumowicz

Od: 24 lip 2008, 11:39
Auto: mazda 323c 1.5 16v DOHC

Postprzez Devo_Y » 25 mar 2009, 09:31

oql, następnym razem to do rbs na buraczanej jedź, a nie do jakichś patafianów :]
póki co, niczego nie szukam...
Forumowicz

Od: 31 maja 2007, 15:09
Auto: 626 GF FS 136KM

Postprzez amator » 8 kwi 2009, 07:28

Zawitałem tam zrobić przegląd tyle co zakupionego autka. Ustaliłem co mają zrobić. Ekstra do tego do 3 litrowego zbiornika na płyn do spryskiwaczy wlali mi 5 litrów płynu. Mało tego 2 dni wcześniej sam go zapełniłem. Oczywiście nie zapomnieli mi tych 5 litrów wystawić na fakturze – 24 zł. Za przegląd z częściami 300 zł. Gdy poznałem ceny dodatkowych części, których wymianę stwierdzili szybko z nich zrezygnowałem. Ciekaw jestem na co jeszcze chcieli mnie naciągnąć? :(
amator

Postprzez Hieronim » 8 kwi 2009, 08:22

skoro ustaliles co maja zrobic to ja bym nie placil za to co niby "ekstra" zrobili
Forumowicz

Od: 19 paź 2008, 19:53
Auto: Mazda 6 GG 2.0 2004

Postprzez rybka.w » 8 kwi 2009, 16:34

Witam.
To że zagrali w bambuko to bezdyskusyjne, ale ja nie o tym.
Jeżeli chodzi o części do Mazdy to chyba Cię nie powinno dziwić że są drogie. Może oni mają do tego dużą marżę ?
Dam ci przykład.
Na forum opisywałem swój problem z plamami na kokpicie. Szczegóły tu http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=72392

Jednocześnie wysłałem zapytanie do ASO w Warszawie, ile kosztowałoby zamówienie nowej części kokpitu, tej okalającej drążek skrzyni biegów i częściowo popielniczkę/ zapalniczkę.
Odpowiedź cytuję
"Witam
Na zamówienie 3-4 dni i kosztuje 1020 zł
Pozdrawiam

Wojciech C..........

szef sprzedaży części zamiennych i akcesoriów"

I co ty na to ? Kawałek plastiku za 1020 zł <killer>
Dziękuję postoję ;P

Taniej wyszła pasta do zębów i polerka ;P :D

Pozdrawiam.

Ps. jak kupowałem Madzię to liczyłem się z tym że tanie części nie są. Wcześniej miałem VW, było taniej, ale ...gorszy komfort jazdy no i ........ te spojrzenia na ulicy jak jedziesz <list> Bezcenne <jupi> :D
Mazda 6, 2004, silnik 2.0 benzynka
Początkujący

Od: 8 mar 2008, 15:06
Auto: M azda 6 Sedan 2.0 16 V z 2004

Postprzez amator » 9 kwi 2009, 07:41

I za to na co chcieli mnie naciągnąć nie zapłaciłem. Podałem ten serwis ku przestrodze. Co do części to np w intercar jest taniej albo dużo taniej. Ewentualnych kosztów to się spodziewałem, ale wolę je, jak bezcenne spojrzenia na vw. Poszukuję jeszcze kogoś od zawieszenia i hamulców w okolicy Tychów. Czasami łapią mi hamulce z tyłu. Usterkę mogę zidentyfikować tylko na postoju w momęcie jak mój nos wyczuje zapach palonej gumy
amator

Postprzez pawelk » 17 kwi 2009, 14:26

a w łodzi polecacie jakis serwis??
pawel
Początkujący

Od: 23 wrz 2008, 20:28
Auto: mazda 6 2003

Postprzez Grzyby » 17 kwi 2009, 14:33

pawelk napisał(a):w łodzi polecacie jakis serwis??

<czytaj>
Niepolecane serwisy

Jest osobny wątek o polecanych :)
Obrazek
d.pa
Forumowicz

Od: 3 paź 2004, 23:09
Auto: Peugeot 508 Hybrid4 '13
Suzuki Aerio 2.3l LPG '06
Renault Trafic 1.6 TT '16
Fiat Doblo 1.6 16V '01
Dacia DV 1.6 LPG '14
Fiat Ducato Pilote First 62A, 2.5TDI, '98
Burstner Amara 535TK

Postprzez Jaroslaw » 19 kwi 2009, 15:32

Szukam serwisu w Pozaniu i ztego co widzę to wszystkie są do D...
Tail of the Dragon :)
Forumowicz

Od: 14 cze 2008, 00:29
Auto: Mazda 3/Clio