Polecane sklepy i serwisy

Postprzez chemical » 13 lis 2007, 02:44

Może nie 150km, ale zadzwoń do ASO w Łodzi (Autoclub). W zeszłym tygodniu robiliśmy przegląd gwar. i wyszła połowa ceny podanej w Długołęce. (olej, filtry itp + komp). Zapytaj, może opłaci ci się pojechać.

Też model 2006 z DPF, więc olej tylko oryginał 4,5l oraz obowiązkowe kasowanie stanu w kompie (samochód przechodzi w stan awaryjny bez tego).
Polecam MazdaParts.plczęści mazda
Forumowicz

Od: 14 lut 2005, 11:52

Postprzez sneer » 16 lis 2007, 16:27

W okolicach Rzeszowa polecam w Trzebownisku firme Auto Rex – zajmują sie tylko japończykami a o moje madzie dbają tam od 10 lat. Jeżdże tam w ciemno
Duża wiedza, dobra obsługa, dobre ceny
Forumowicz

Od: 12 lis 2007, 17:14
Auto: 626diesel/323F/ aktualnie M6 136hp

Postprzez Siw-y » 20 lis 2007, 12:20

Bonkreta napisał(a):Mozna prosic mniej enigmatycznie?

tadziol
już chyba bardziej się nie da :P
Obrazek
¼ – 16,851s
Forumowicz

Od: 31 paź 2006, 13:36
Auto: présidentiel

Postprzez Szmalu » 29 lis 2007, 11:49

Polecam warsztat i sklep z częściami na ulicy Christo Botewa (koło giełdy samochodowej na rybitwach). Z tego co się orientowałem, to ceny mają najlepsze w Krakowie i w ogóle bardzo spoko goście. W sobote idę odebrać moją mazde i wtedy wpisze pełną nazwę i namiar na firme;) na razie tylko tel: 126503285
Początkujący

Od: 28 lis 2007, 11:19
Auto: Mazda 626 GE 94r 2.0i + Gaz

Postprzez Szmalu » 30 lis 2007, 10:41

Miasto: Kraków
BUD-MOT (części, serwis)
ul. Christo Botewa 6 (przy wjeździe na giełdę samochodową)
tel: 012 650 32 85

Moim zdaniem bardzo ok ekipa. Tanio i solidnie,
na pewno będę jeszcze do nich zaglądał.
(miałem do wymiany tarcze, amortyzatory, sprężyny, tarcze i łożysko sprzęgła, przegub... i do tego zapieczone zaciski – wszystko śmiga elegancko)
Początkujący

Od: 28 lis 2007, 11:19
Auto: Mazda 626 GE 94r 2.0i + Gaz

Postprzez poussi » 8 gru 2007, 01:13

Witam!
Od 4 dni jestem szczęśliwą (mam nadzieję) posiadaczką mazdy 323 F 2.0 DiTD z 2002 r. Dzięki Wam bardzo wiele się już dowiedziałam o swoim samochodzie i wiem co robić, z wyjątkiem tego, gdzie je serwisować. Jestem z łódzkiego i nie znalazłam na forum żadnych przekonywujących postów na temat serwisu w Łodzi-3 czy 4 wpisy, adresy i że ogólnie ok, bez konkretów. Stąd pytanie do Łodziaków, gdzie naprawiacie swoje auta? Bo ja naprawdę już nie wiem,co mam zrobić, a przecież muszę wymienić rozrząd itd. Dzwoniłam do serwisu na Szparagowej-zastrzelili mnie ceną, wymiana rozrządu + regulacja zaworów + wymiana płynów 2300 zł-a może to norma?, na Przestrzennej bez płynów 1500, ale bardzo źle słyszałam o tym serwisie. Rozważam pojechanie do autojaksa w Warszawie. Poradzcie cosik nowej koleżance, bo baba jestem i g... wiem o samochodach, ale w madzi już się zakochałam!
Pzdr poussi
poussi

Postprzez szczer_t » 8 gru 2007, 22:11

Witam!
A ja z kolei gorąco polecam usługi serwisowe Pana Wieśka z Dębicy.:D
Wymienił rozrząd na częściach oryginalnych po bardzo korzystnej cenie w mojej Mazdzie Premacy z dieslem. Zrobił szybko i bezproblemowo. Wcześniej usiłowałem zmienić rozrząd w Perfect Service w Zgłobicach koło Tarnowa <jelen>
jeleń, ale tam rozkręcono osłony i stwierdzili, że się nie podejmą, gdyż mam rozrząd przestawiony o 2 zęby. Zdołowało mnie to totalnie. Jednak" łzy" otarło mi przeczytanie naszego forum. Znalazłem na nim namiar na Wieśka, który jest z mojej miejscowości -powiedział,że to żaden problem i rozrząd wymienił, wszystko skorygował i mogę się cieszyć przyjemną jazdą Premacy. Zresztą mój brat, który ma Mitsubishi Galant też go sobie chwali i u niego serwisuje soje auto.

Tak więc polecam Wieśka z Dębicy, a odradzam PS w Zgłobicach koło Tarnowa.
szczer_t

Postprzez sneer » 17 gru 2007, 17:27

black napisał(a):
sneer napisał(a):W okolicach Rzeszowa polecam w Trzebownisku firme Auto Rex – zajmują sie tylko japończykami a o moje madzie dbają tam od 10 lat. Jeżdże tam w ciemno
Duża wiedza, dobra obsługa, dobre ceny

Hmm, wlasnie ten warsztat, jest na "czarnej liscie". Chcialbym zrobic konkretny przeglad i szukam jakiegos dobrego warsztatu w okkolicach Rzeszowa. Nie chcialbym trafic do mechanika, ktory wezmie kase, za naprawe czegos, co pozniej bede musial wymnienic jeszcze raz. Czy ktos moze cos polecic??

dla mnie kompletna bzdura, wszyscy moi znajomi efkami tam jezdza, a znam ludzi z Lublina nawet którzy tam tez serwisuja
trzeba sie niestety wczesniej umowic telefonicznie
moje 3 mazdy tam byly serwisowane tak ze mam chyba jakies doswiadczenie – zostawiam tam i nic mnie nie interesuje
Forumowicz

Postprzez Gość » 21 gru 2007, 16:22

Wymiana zacisku prawy tył w ASO w Katowicach ul. Siwka.
Kilka dni czekania na sprowadzenie zacisku z Brukseli. Obsługa miła, nie powiem marnego słowa. Koszt zacisku 860 PLN + wymiana ok.120.
Gość

Postprzez seetak » 30 gru 2007, 20:00

a auto ABC i madalińskiego to stacje bliżniacze, podsłuchałem rozmowę diagnosty z klientem, ogólnie z wizyty i naprawy w auto ABC jestem w miarę zadowolony, przegląd objąl dość sporo elementów, zabrakło jak dla mnie wizualnego dokładnego sprawdzenia tego co sie dzieje pod maską, i sprawdzenia płynów i świateł. dziwne natomiast było to, ze za przegląd skasowali mnie 60 zł,natomiast na madalińskiego chcieli za te same czynności 40 zł. naprawa w auto ABC ok- taniej niz wstępne wyliczenia przewidywały i szybko. zastawili mi pod maska jakąś dziwną gumkę, nie mam pojęcia do czego służy.
tęsknię za mazdą... za polskimi drogami... nie tęsknię za polskimi kierowcami!!!
Forumowicz

Od: 15 gru 2007, 11:06
Auto: passat 1.9TDI syncro i 323F1.5

Postprzez mirfak » 30 gru 2007, 20:52

Do wszystkich posiadaczy mazd i subaru w Krakowie jeżeli zależy Wam na jakości i kompetentną obsługę nie oddajcie aut do naprawy do ASO na Conrada (vis a vis moakro i ikei).Pijany samorodny mechanik w garażu ma więcej poczucia winy jeżeli coś zawali niż owe "ASO"(sic!)
Początkujący

Od: 30 gru 2007, 20:35
Auto: 323f gt 2.0 `95 BA czerwona

Postprzez Halski » 21 sty 2008, 23:15

osobiscie odradzam Lodz-autoclub-ostatnio u nich wlasnie bylem, zero zainteresowania, ceny wyzsze niz w Pyrlandii....-no i bardzo zarozumiali i niemili...poganski narod...poganskie obyczaje

chemical napisał(a):Może nie 150km, ale zadzwoń do ASO w Łodzi (Autoclub). W zeszłym tygodniu robiliśmy przegląd gwar. i wyszła połowa ceny podanej w Długołęce. (olej, filtry itp + komp). Zapytaj, może opłaci ci się pojechać.

Też model 2006 z DPF, więc olej tylko oryginał 4,5l oraz obowiązkowe kasowanie stanu w kompie (samochód przechodzi w stan awaryjny bez tego).
Forumowicz

Od: 19 lut 2006, 22:58
Auto: Mazda 6 2,2 MZCD, 2011

Postprzez cezkis » 26 sty 2008, 21:58

peteros1 napisał(a):
cezkis napisał(a):Czy mnie ktoś nie naciąga proponując po 4000 km wymianę oleju i filtra w szóstce dieslu nówce?

Rozmawiałem z supportem Mazda Europe i nie jest to wymagane, ale zalecają koło 5-6 kkm. W sumie logicznie. Mój zaufany mechanik (starej daty, ale szkolący się na bieżąco) to uznał to za niegłupi pomysł. Gdybym miał to powtórzyć przy odrobinie wolnego czasu, wymianę wykonałbym samodzielnie, bo nie trzeba przy niej kasować kompa (rozrzedzenie) i oleum można pewnie wyrwać taniej niż w serwisie ;–)

Narrodzie!!!
i ja, lajkonik w tym względzie mam się opierać na stwierdzeniach typu: "nie jest wymagane, ale zalecają, niegłupi pomysł" chyba w tych sprawach nie chodzi o wyczucie czy intuicję!!! Tak, czy nie? Pliiiiz...
Początkujący

Od: 26 sie 2007, 10:52
Auto: M6 GG A+ Diesel 143, 2007
KE cx-5 SkyPassion 2,0 benzyna, zeal red, 2013

Postprzez poflek » 6 lut 2008, 21:14

Jeżeli chodzi o serwisowanie madzi w Kraku to jest naprawdę zonk :|

ASO w Krakowie do niczego. <killer>

Gładysek średni, raz ktoś go zachwala a raz nie. Osobiście byłem kilka razy u niego ale również mam mieszane uczucia.
1. Wymiana bendiksa w rozruszniku 140zł za robocizne (wydaje mi się że drogo)
2. Zostawiłem raz auto do wymiany osłony przegubu i przy odbiorze zonk... dziura w zderzaku (2cm x 20cm). Prowadzili śledztwo w serwisie kto to zrobił ale nikt się nie przyznał. Fakt, naprawił mi to inny gościu a Gładysek zapłacił ale musiałem sie najeździć 3 tyg. do niego bo wiecznie nie miał czasu:/
3. Ustawianie zbieżności (porażka) dwa razy mi ustawiali i nie dało się zrobić tak żeby kierownica była na wprost:/ A wcześniej było idealnie, zchrzaniło się jak wymienili końcówkę drążka kier. Po dwóch próbach poddałem się.
Generalnie to byłem jeszcze u nich kilka razy i raczej miałem pozytywne odczucia (poza ww).

Mam teraz rozrząd w DiTD do zrobienia i nie mam pojęcia gdzie....

Lublin ma ASO, Wawa ma Jakse a Kraków???
Forumowicz

Od: 7 mar 2007, 15:14
Auto: GH LF '08
było:
GF RF2A '99
BG B6E '90

Postprzez elvis-p » 10 lut 2008, 22:27

RZESZóW

MDM AUTO STEREFA \
ul. OKULICKIEGO 10A

www.autostrefa.com.pl

~~~~ŻAPRASZAM~~~~
elvis-p

Postprzez Efka » 11 lut 2008, 19:23

no to ja polecę JEDYNEGO fachowca, któremu nie straszna żADNA instalacja gazowa

"ARGUS"

Rzeszów, ul. Zawilcowa 2/4
Forumowicz

Od: 5 mar 2006, 23:51
Auto: 323 f –> civic EM2

Postprzez Jaksa » 13 lut 2008, 10:58

grotolaz napisał(a):Czy ktoś wie coś na temat Mazda-Service na ul.Wałbrzyskiej w W-wie
Juz nie ASO , Zajdler ( poprzedni własciciel ) sprzedał całość jakiemuś ludkowi ktory obecnie robi mydło i powidło ..... klienci nie mają dobrego zdania na ten temat.
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
Forumowicz

Od: 10 mar 2004, 23:46
Auto: Mazda 6 2023 Anniversary /6 2.5 BP 2019 / Mazda 3 BP 2019 .2.0 122KM

Postprzez sedar » 13 lut 2008, 22:11

Dołączam swoja pozytywną opinie co do serwisu z Bydgoszczy AUTO MARKET ANDRZEJ JOCZ UL. INOWROCłAWSKA 1.

Byłem u nich dwa razy po zakupie Mazdy 2.

W piątek 1 lutego umówiłem się na środę 6 lutego.
Przypadek chciał, że już w poniedziałek zawitałem do Bydgoszczy.
Pomyślałem ze podjadę do serwisu tylko się rozejrzeć. Jakież było moje zaskoczenie
(pozytywne) gdy przyjęto mnie od ręki i wjechałem do warsztatu pomimo, iż mechanicy byli zajęci innymi autami. Dokonano wstępnych oględzin oraz wymian płynów, filtrów, itp.

Oczywiście, drugą wizytę miałem w środę – także żadnych problemów.
Powiem więcej, w poniedziałek zakomunikowałem panom z serwisu, iż mam 4 godziny na spędzenie czasu w serwisie. Wspólnie dobraliśmy zakres prac. W środę wszystko poszło gładko, zgodnie z ustalonym planem

Cóż jeszcze? Miła atmosfera, można sobie zrobić kawę, poczytać gazetki, przyjrzeć się pracy mechanikom. Widać, że chłopaki znają Mazdy "na wylot". To wzbudza zaufanie.

Dowiedziałem się sporo o mojej Madzi. Otrzymałem książkę serwisową i odpowiedzi na wszystkie swoje pytania.
Jestem pod wrażeniem i bardzo zadowolony! :–)

Mam porównanie do innych warsztatów. Co prawda wcześniej serwisowałem inne auto, ale chyba tylko w jednym miejscu (Honda Mago Piła) zostałem obsłużony na podobnym poziomie jak w Auto Market Bydgoszcz.

Co do kosztów. Nie jest tanio, ale nie jest też bardzo drogo. Uważam, że za taką jakość pracy warto zapłacić odpowiednie pieniądze. Moje auto chodzi wspaniale, żona spokojna, nie mam obaw że nie dowiozę swojego dziecka do opiekunki a siebie do pracy.

Jestem pewien, że w przyszłości ponownie skorzystam z usług Auto Market w Bydgoszczy.

Dziękuje wszystkim tym, którzy we wcześniejszych postach wyrazili swoją opinię o bydgoskim serwisie. Pomogło mi to w trafnym wyborze.

Pozdrawiam
Sedar
Początkujący

Od: 22 sty 2008, 10:40
Auto: Mazda 2, diesel 1,4, 68KM

Postprzez Kazzik » 14 lut 2008, 22:52

Rozrząd (pasek, 2 rolki, napinacz hydrauliczny) można już dostać za 850 PLN.
Pompę wody (zamiennik) – 150 PLN.
Robocizna: 200 – 250 PLN.

Razem wychodzi ok. 1250 PLN

Nie wiem tylko czy czasem nie trzeba jeszcze czegoś uwzględnić podczas wymiany rozrządu? Czy wystarczy wymienić sam pasek + rolki + napinacz + pompę wody? Zapewne dobry mechanik powinien wyłapać jeszcze jakieś np. niepokojące objawy. Zapewne nie trudno trafić na mechanika, który połowę rzeczy by wymienił.

Autko ma 160kkm przejechane i nie jestem pewien kiedy był wymieniany rozrząd (czy wogóle był).

Jaksa Z przeczytanych opinii na forum to najchętniej bym się udał do AutoJaksa no ale jest ta mała przeszkoda w postaci odległości. Choć musze przyznać, że bardzo wygodnie mi się jeździ Madzią i od pierwszych setek kilometrów spodobała mi się :D
Madzia is GOOD
Początkujący

Od: 7 lut 2008, 10:23
Auto: Premacy 2.0 DiTD '02

Postprzez sneer » 15 lut 2008, 17:24

Masz pod nosem autorex w Trzebownisku, z Rzeszowa 10minut – ja tam zawsze zawoże swoje madzie i to już od dobrych paru lat; specjalizuja sie w mazdzie – właściciel i pracownik tez jezdżą mazdami 626 i 6
Ostatnio edytowano 15 lut 2008, 21:37 przez sneer, łącznie edytowano 1 raz
Forumowicz