A robiłem u niego już dwa swoje auta
Szukam warsztatu lub sklepu
Mogę z całym przekonaniem polecić Marcina Korusa z Wadowie ul.Młyńska 56 co do serwisu i zakładania instalacji zwłaszcza BRC , zakład z duża wiedza i latami na rynku więc ma swoja renomę i cenę usług w porządku.
Witam
Czy ktoś z forumowiczów mógłby udostępnić kanał serwisowy w Poznaniu lub okolicach? Ewentualnie czy są jakieś warsztaty samoobsługowe? Widziałem Fix&Go ale zdaje się, że jest nieczynny. Chcę wymienić tłumiki i nie koniecznie robić to u mechanika.
Pozdrawiam
Czy ktoś z forumowiczów mógłby udostępnić kanał serwisowy w Poznaniu lub okolicach? Ewentualnie czy są jakieś warsztaty samoobsługowe? Widziałem Fix&Go ale zdaje się, że jest nieczynny. Chcę wymienić tłumiki i nie koniecznie robić to u mechanika.
Pozdrawiam
- Od: 2 sty 2013, 13:49
- Auto: Mazda 6 Liftback 2007 2.0 MZR 147 KM
witam
czy ktos moze polecic dobry servis mazdy w malopolsce ? tudziez w okolicach ?
prawdopodobnie poszedl mi rozrzad w MPVce wiec pewnie i w silniku bedzie zabawa
czytalem na forum ze polecaja tu JAKSE ale tam mam kawal drogi ze 300km wiec lawetowac to tez kupa kasy
bede wdzieczny za jakies namiary
pozdrawiam
czy ktos moze polecic dobry servis mazdy w malopolsce ? tudziez w okolicach ?
prawdopodobnie poszedl mi rozrzad w MPVce wiec pewnie i w silniku bedzie zabawa
czytalem na forum ze polecaja tu JAKSE ale tam mam kawal drogi ze 300km wiec lawetowac to tez kupa kasy
pozdrawiam
- Od: 26 cze 2013, 12:07
- Auto: MAZDA MPV LW 2004
MZR-CD RF5C
aktualnie 182kkm
witam
czy ktos moze polecic dobry servis mazdy w malopolsce ? tudziez w okolicach ? bo do chwalonego tu jaksy to mam troche daleko
prawdopodobnie poszedl mi rozrzad w MPVce wiec pewnie i z silnikiem bedzie zabawa
pozdrawiam
czy ktos moze polecic dobry servis mazdy w malopolsce ? tudziez w okolicach ? bo do chwalonego tu jaksy to mam troche daleko
prawdopodobnie poszedl mi rozrzad w MPVce wiec pewnie i z silnikiem bedzie zabawa
pozdrawiam
- Od: 26 cze 2013, 12:07
- Auto: MAZDA MPV LW 2004
MZR-CD RF5C
aktualnie 182kkm
Kondziorson napisał(a):tak czy siak potrzeba mi mechanika, ktory jest w porzadku i robi to najlepiej i nie kantuje
Trudno jednoznacznie wskazać najlepszego, każdy jakiegoś tam ma
Poszukaj w temacie
viewforum.php?f=101
-
miro62
Witam,
poszukuje dobrego fachowca od siników w małopolskim. Moja Mazda 6 zaczęła brać olej, pewnie pierścienie uszczelniacze do wymiany, a może i szlif, nie wiadomo. Potrzebuje kogoś kto to rzetelnie to oceni i właściwe wykona naprawę "bez ściemy".
Z góry dzięki i pozdrawiam
poszukuje dobrego fachowca od siników w małopolskim. Moja Mazda 6 zaczęła brać olej, pewnie pierścienie uszczelniacze do wymiany, a może i szlif, nie wiadomo. Potrzebuje kogoś kto to rzetelnie to oceni i właściwe wykona naprawę "bez ściemy".
Z góry dzięki i pozdrawiam
- Od: 10 lip 2014, 22:05
- Auto: Mazda 6 1.8 benzyna (L8) + LPG Prins, 2003r.
Hej,
W sobotę planuję odwiedzić jeden z upatrzonych samochodzików.
Samochód znajduje się w Żyrardowie, a koleś który sprzedaje mówi, że w pobliżu jest jakaś stacja diagnostyczna... nie chcę za bardzo lecieć do tej stacji i chcę znaleźć jakąś inną w pobliżu... zawsze jak ktoś proponuje stację diagnostyczną "Krzak" to nie ufam bo może jakieś układy mają....
Potrzebowałbym sprawdzić komputer czy nie ma błędów no i mechanicznie przyjrzeć się autku.
Czy coś w okolycy Żyrardowa się znajdzie?
Z góry dzięki za info.
Radek
W sobotę planuję odwiedzić jeden z upatrzonych samochodzików.
Samochód znajduje się w Żyrardowie, a koleś który sprzedaje mówi, że w pobliżu jest jakaś stacja diagnostyczna... nie chcę za bardzo lecieć do tej stacji i chcę znaleźć jakąś inną w pobliżu... zawsze jak ktoś proponuje stację diagnostyczną "Krzak" to nie ufam bo może jakieś układy mają....
Potrzebowałbym sprawdzić komputer czy nie ma błędów no i mechanicznie przyjrzeć się autku.
Czy coś w okolycy Żyrardowa się znajdzie?
Z góry dzięki za info.
Radek
Witam, czy ktoś może polecić jakiś warsztat w Warszawie, ewentualnie w okolicach +/– 100 km w którym naprawią mi dogrzewacz w M5? (Eberspacher DZ5W)
Wiem, że tego typu naprawy robi Skylark, Auto + w Otrębusach i autospec.waw.pl.
Rozmawiałem z każdą z tych firm i wybrałem Auto+ czy ktoś z forumowiczów serwisował u nich auto? W sieci są pojedyncze opinie i głównie złe.
Co więcej mam wrażenie, że firmy które zajmują się serwisem dogrzewaczy lekko kreują rzeczywistość:
– Skylark – mają regenerowane sterowniki
– Auto + – nie regenerują bo nie działa
– AutoSpec – regenerują, robi to 2 gości w POlsce i cena około 600 złotych,
Tymczasem po chwili szukania odezwałem się do firmy z Rzepina, która regeneruje wszystkie sterowniki dogrzewaczy i robią to za 220 złotych i wysyłają kurierem (również te zalane żywicą). W Auto+ regenerują dmuchawy, w Skylark nie – wiec samowolka.
Chciałbym znaleźć solidnego mechanika, który zobaczy i powie co i jak, bez naciągania człowieka. W każdej z tych firm pytałem dokładnie o naprawę mojego dogrzewacza – podając błędy oraz zachowanie pieca. NIe dostałem oczywiście jednoznacznej odpowiedzi, ale zapewnienie że max to 1500 (AutoSpec – jak sterownik i dmuchawa), 1100+300 montaż Auto Plus (to samo), oraz 1100 Skylark jak dmuchawa.
Gdybym mógł sam wyjąć ten piec i zrobić bypass, pewnie bym sobie sam to zrobił. Forscan diagnozuje dogrzewacze, a wymiana uszcelek itd chyba nie jest taka trudna – tajnej wiedzy tam nie ma. Ale mogę się mylić. TAk czy inaczej będę wdzięczny za jakieś namiary na sprawdzonych speców od dogrzewania, ewentualnie za opinie o Auto+ w Otrębusach.
jzk
Wiem, że tego typu naprawy robi Skylark, Auto + w Otrębusach i autospec.waw.pl.
Rozmawiałem z każdą z tych firm i wybrałem Auto+ czy ktoś z forumowiczów serwisował u nich auto? W sieci są pojedyncze opinie i głównie złe.
Co więcej mam wrażenie, że firmy które zajmują się serwisem dogrzewaczy lekko kreują rzeczywistość:
– Skylark – mają regenerowane sterowniki
– Auto + – nie regenerują bo nie działa
– AutoSpec – regenerują, robi to 2 gości w POlsce i cena około 600 złotych,
Tymczasem po chwili szukania odezwałem się do firmy z Rzepina, która regeneruje wszystkie sterowniki dogrzewaczy i robią to za 220 złotych i wysyłają kurierem (również te zalane żywicą). W Auto+ regenerują dmuchawy, w Skylark nie – wiec samowolka.
Chciałbym znaleźć solidnego mechanika, który zobaczy i powie co i jak, bez naciągania człowieka. W każdej z tych firm pytałem dokładnie o naprawę mojego dogrzewacza – podając błędy oraz zachowanie pieca. NIe dostałem oczywiście jednoznacznej odpowiedzi, ale zapewnienie że max to 1500 (AutoSpec – jak sterownik i dmuchawa), 1100+300 montaż Auto Plus (to samo), oraz 1100 Skylark jak dmuchawa.
Gdybym mógł sam wyjąć ten piec i zrobić bypass, pewnie bym sobie sam to zrobił. Forscan diagnozuje dogrzewacze, a wymiana uszcelek itd chyba nie jest taka trudna – tajnej wiedzy tam nie ma. Ale mogę się mylić. TAk czy inaczej będę wdzięczny za jakieś namiary na sprawdzonych speców od dogrzewania, ewentualnie za opinie o Auto+ w Otrębusach.
jzk
Stuka, pukam gdzie się da.
Poleci ktoś jakiś warsztat w zapyziałej Łodzi. Chodzi mi o wymianę podkładkę pod wtryskiwaczami, czyszczenie smoka oleju, miski olejowej, może ustawienie zaworów, i osłuchanie zawieszenia bo coś stuka
Próbowałem dzwonić dziś do polecanego p. Marcina (ul. Demokratyczna) – abonent nie dostępny, na Pabianicką 163, ale była 16:30 i zamknięte, co prawda parking przed zakładem tak zasypany liśćmi jakby gdzieś się przenieśli
Tylko ASO nam zostało
Możecie kogoś polecić ?
Poleci ktoś jakiś warsztat w zapyziałej Łodzi. Chodzi mi o wymianę podkładkę pod wtryskiwaczami, czyszczenie smoka oleju, miski olejowej, może ustawienie zaworów, i osłuchanie zawieszenia bo coś stuka
Próbowałem dzwonić dziś do polecanego p. Marcina (ul. Demokratyczna) – abonent nie dostępny, na Pabianicką 163, ale była 16:30 i zamknięte, co prawda parking przed zakładem tak zasypany liśćmi jakby gdzieś się przenieśli
Tylko ASO nam zostało
- Od: 8 kwi 2014, 08:11
- Auto: Mazda 6 2.0 MZR-CD GH 2008 Kombi
Na zagajnikową się przenieśli,jak będziesz jechał od wojska polskiego w kierunku inflanckiej masz ten warsztat po prawej stronie.
-
rav 75
italiano1982 napisał(a):Witam
Mam paskudnie skorodowaną podłogę, poszukuję jakiegoś dobrego blacharza z okolic Warszawy.
Pozdrawiam
Pisałem właśnie o tym w innym wątku... W tym roku mnie też przyszpiliło na konserwację podwozia. Po poszukiwaniach i przeczesywaniu rynku oddałem do Mazda Gołembiewscy (Św. Wincentego). Jestem zadowolony, na razie minęły 3 miesiące, więc świeża sprawa, ale jestem dobrej myśli.
ogest napisał(a):Poleci ktoś jakiś warsztat w zapyziałej Łodzi.
Ja tam Mazdę i jeszcze 2 auta, a także motocykle serwisuję w http://www.serwisujsieukuby.pl, chyba był gdzieś warsztat polecany, ja bynajmniej nigdy problemów nie miałem
za to może ktoś zna dobrego i nie super drogiego blacharza – lakiernika w Łodzi i okolicach??
- Od: 10 wrz 2014, 08:42
- Auto: Mazda 626 Coupe 2.2 12V '88
Witajcie.
Mam prośbę, znacie lub możecie mi polecić dobrą firmę w Wawie, lub okolicy w której można liczyć na uczciwą regenerację dwumasy?
za pomoc będę wdzięczny bo niestety i mnie dopadła ta przyjemność.
pzdr
Piotr
Mam prośbę, znacie lub możecie mi polecić dobrą firmę w Wawie, lub okolicy w której można liczyć na uczciwą regenerację dwumasy?
za pomoc będę wdzięczny bo niestety i mnie dopadła ta przyjemność.
pzdr
Piotr
- Od: 3 lis 2014, 21:56
- Auto: Mazda 6 2.0 CITD
Mazda 6 GH lift Kombi 2.2 180KM
CX5 KF 2,5L AWD
W Warszawie są chyba jedyni http://www.dwumasy.pl/kontakt.php
andruszczak napisał(a):W Warszawie są chyba jedyni http://www.dwumasy.pl/kontakt.php
dzięki, w ogłoszeniach ich znalazłem ale czy może ktoś coś na ich temat powiedzieć? bo ogłaszając się to każdy robi najlepiej...
- Od: 3 lis 2014, 21:56
- Auto: Mazda 6 2.0 CITD
Mazda 6 GH lift Kombi 2.2 180KM
CX5 KF 2,5L AWD