Szukam warsztatu lub sklepu

Postprzez krzys78.78 » 12 lut 2013, 18:34

Panowie
Moja CX-7 jest juz po gwarancji i mysle ze nie ma sensu przeplacac za przeglad w ASO tzn. wymiana oleju spr.plynow itp koszt okolo 650 pln

Moze znacie jakis dobry warsztat ktory zajmuje sie Mazdami w Gdyni lub Trojmiescie
Forumowicz

Od: 26 gru 2011, 04:36
Auto: Mazda CX-7
2,3 DISI rok 2008

Postprzez varan » 19 lut 2013, 00:34

g00ral napisał(a):Witajcie!
Poszukuje dobrego lakiernika/blacharza w Warszawie i okolicach. Mam do roboty reperaturki nadkoli tylnych + zabezpieczanie podwozia. Nie musi być natjaniej. Ważne by to było dobrze i solidnie!
pozdr

Sprawdź sobie AutoKsiężyno z Liwskiej2.

A ja potrzebowałbym jakiegoś speca od elektroniki. Też nie musi być najtaniej. Byleby dobrze.
Forumowicz

Od: 31 sie 2012, 18:27
Auto: Była: Xedos 9 2.3 98' Jest: Mazda 6 GH, MZR-CD 2.2 Sport

Postprzez kuba_c » 22 lut 2013, 15:01

Cześć,

Szukam jakiegoś sprawdzonego warsztatu wykonującego przeglady pogwarancyjne w Warszawie i okolicach. Zadzwoniłem dzisiaj do ASO i krzyknęli mi 900pln za przegląd, 120 za wymianę klocków i około 2k pln za komplet klocków i tarcz do mojej Mazdy 3 2009. Czy tylko mnie się to wydaje spora kwotą, dodam, że gwarancja już minęła.
kuba_c

Postprzez guzu » 23 lut 2013, 14:24

Części kup w mazdaparts i udaj się do Auto-Jaksa Bronisze
Forumowicz

Od: 26 lis 2012, 15:35
Auto: Mazda 6 Sport Combi 2.0 2005 147 KM
LPG TECH 224, KME TUR, Barracuda, Bormech 650x250

Postprzez koszo240 » 14 mar 2013, 23:00

Witam. Jestem ze slaska a dokladnie ok. Katowic. Szukam warsztatu ktory specjaliszuje sie w mazdie. Dotychczas jezdzilem glownie AUDI oraz VW i mialem sprawdzony warsztat w Piekarach slaskich specjalizujacy sie wlasnie w tej grupie VW oraz audi Danęcki ktory goraco poecam. Ma ktos namiary na kogos dobrego i uczciwego od Mazdy??? Pozdrawiam
koszo240

Postprzez zulus25 » 3 kwi 2013, 06:56

Panowie szukam dobrego warsztatu lub ASO w malopolsce do wymiany rozrzadu + oleje , PDF i filtry w ASO na Śląsku wycenili na 4500zl nie mało ale wpis do książki się kiedyś przyda. Wiem ze Kraków i Nowy Targ jest Andoria . autko to mazda6 2008 r 2.0 d. Jak ktoś ma jakieś doświadczenia i kogoś godnego polecenia to czekam na jakieś info.
Początkujący

Od: 1 kwi 2013, 10:22
Auto: Mazda 6 2.0 diesel rok 2008

Postprzez Beny » 5 kwi 2013, 17:27

Zadaj to pytanie rowniez tutaj viewtopic.php?f=71&t=91059 i napisz co dokładnie masz do zrobienia. Bdb serwis jest w Myslowicach ale nie wiem czy chcesz tyle jechać.
Obrazek
Przemek...
Klubowicz

Od: 8 wrz 2006, 16:22
Auto: Mazda 6gh 2.5pb
Mazda Xedos 9 2.5V6 KL
Mazda 323f 2.0 V6 GT

Postprzez Riki » 5 kwi 2013, 20:23

Polecam Krzysztofa Ślęzaka, kolega o nicku kierownik z forum :)

tel. 509 809 030
mazparts.pl
Firma

Od: 29 sty 2004, 21:48
Auto: 626 GE KL '94

Postprzez WojtekP » 11 kwi 2013, 11:47

Witam,czy ktoś posiada informacje,opinię na temat Serwisu w Osinach? Są godni polecenia czy lepiej ich omijać?
WojtekP

Postprzez Nowacki » 4 maja 2013, 14:44

Witam,

Mój pierwszy post na forum... mam nadzieję, że w dobrym dziale.

Niedawno kupiłem Mazdę 6. Ma do roboty obrzeża na lewym tylnym nadkolu – są już dość mocno podgniłe. Wiadomo, że do wycięcia. Szukałem we Wrocławiu jakiegoś blacharza-lakiernika ale wszędzie mi krzyczeli 1000zł za jedno nadkole (byłem na razie we 2). To jest uczciwa cena? Macie jakieś namiary na warsztaty? W przyszłym tygodniu chciałem pojeździć i zrobić większe rozeznanie.

Pozdrawiam,
Nowacki

Postprzez imposteur » 6 maja 2013, 08:04

Witam Serdecznie,
Mam uprzejmą prośbę Drogie Koleżanki i Koledzy z Łodzi, mianowicie wskazalibyście miejsce w Łodzi (okolice Łodzi), w którym już byliście, a co ważniejsze, wyjechaliście zadowoleni, bo zwyczajnie zlecone rzeczy zostały zrobione?? Poratujcie proszę jakimś info, bo mnie już szczęście w tej kwestii opuściło.
Właśnie skończyła się gwarancja i poszukuję miejsca do zrobienia następujących rzeczy (dot. Mazdy 3, 2010, BL):

1. przegląd, oleje, filtry – domyślam się, że akurat z tym problemu nie będzie,

2. stuki zawieszenia przedniego – baaaaaaardzo ciekawa sprawa. stuki są od samego początku, od momentu zakupu. 3 ASO, na przestrzeni 3 lat, zajmowały się tematem. niestety, żaden mi nie pomógł, a o podawanych przyczynach nawet nie będę pisał, bo byście Koledzy padli ze śmiechu. celowo nie podaję nazw, bo nie w tym rzecz. podejrzewam, że każdy wiedział, co jest grane, ale było to na tyle poważne (w sensie gdzieś głęboko, co zajmowało dłuższą chwilę, bądź wymagało rozebrania pół auta od dołu – nie wiem nie znam się), że jakoś woleli się "wysrać" na ten temat i zgarnąć hajs za "płatny" i przymusowy przegląd gwarancyjny...polityka ASO, oraz pozostałych (bardzo znanych miejsc "mazdowskich" w Łodzi) powoduje, że szukam pomocy u Was, a nie umawiam terminu naprawy u nich, jako ZADOWOLONY KLIENT..ich strata.
ale do rzeczy. stuki pojawiają się przy najechaniu na przeszkodę (prędkość najechania, czy wielkość przeszkody nie ma znaczenia) na skręconych kołach.. poważnie, jest tak, że jak się np. skręcając na skrzyżowaniu, przejeżdża się przez tory tramwajowe (taki przykład mi przyszedł do głowy) wtedy wali konkretnie. ale jadąc przez te same tory na prostych kołach, w sensie bez skręcania, luzik nic się nie dzieje.
możliwe, że faktycznie usterka jest tak przedziwna, że nikt nie wie co z tym zrobić (tym bardziej, że szarpak i organoleptyczne oględziny wykazują, że wszystko sztywne i okej). i tu właśnie jest meritum mojej prośby. CZY NAPOTKALIŚCIE CZŁOWIEKA/MIEJSCE, gdzie ktoś na spokojnie spróbowałby poszukać w czym rzecz?????? nie chodzi tutaj, aby od razu był specjalistą od mazd, czy mega fachowcem (no byłoby super), ale to odkręci, tamto sprawdzi, rozłoży, wyjmie, itd., a w konsekwencji będzie jeszcze w stanie poskładać to do kupy:))))!!! każde info na wagę złota, wielkie wielkie wielkie dzięki za chęć pomocy z Waszej strony!!!!!!!!!!!!!!!!

Pozdrawiam Serdecznie,
adres e-mail: imposteur@interia.eu

Jeszcze raz dzięki za zainteresowanie....
imposteur

Postprzez ratownik » 16 maja 2013, 18:40

Witam. Szukam godnych polecenia warsztatów w okolicy Białymstoku lub okolicach, głównie chodzi o diagnostykę komputerową i ewentualne naprawy. Jest oczywiście Salon Mazdy w Białymstoku, ale wiecie jak to jest z salonami...Jeśli takowych nie znacie to może na skraju innych województw. P.S w salonie zaproponowali mi ,,przebicie DPF" z 1500zl ,a ja chciałem tylko wypalić. Co tyle kosztuje, przecierz nie wywiercenie wiertarką platyny, co mógłbym sam zrobić?!
ratownik

Postprzez tomii9 » 20 maja 2013, 22:00

Witam. Poszukuje mechanika w okolicy Stalowej Woli, Sandomierza, do 50 km ktory potrafi w dieslu ustawic zawory oczywiscie w rozsadnych pieniadzach, dzwonilel juz do Pukalaka w Rozwadowie ale powiedzieli 270 zl i trzy dni zostawic u nich auto, jak dla mnie to za duzo pieniedzy i czasu. Od niedawna jestem szczesliwym posiadaczem Mazdy6 i troche zrobilem juz sam np wymiana podkladek pod wtryskami czy czyszczenie smoka olejowego ale zawory wole zostawic bardziej doswiadczonym ludziom. wedlug mnie moja mazda jest za glosna i ponizej 1500 obrotow troche sie dlawi wydaje mi sie ze to moga byc zawory lub moze cos z pompa wtryskowa, najlepiej gdyby to sprawdzil kto ma pojecie o tych silnikach. Pozdrawiam :)
tomii9

Postprzez gooder » 22 maja 2013, 13:03

Witam, czy ktoś może mi doradzić gdzie wyregulować zawory w DITD w łodzi lub okolicy , tylko nie aso matsuoka motor.. ?
Obrazek
"Nie jeździmy tak dobrze jak nam się wydaje, ani tak źle jak to oceniają inni"
Początkujący

Od: 12 mar 2009, 00:16
Auto: Mazda 626 sedan GF 2001 2,0 DiTD

Postprzez Aroo » 30 maja 2013, 14:06

Polecam Pro-Moto w Katowicach Rzepakowa 6. Byłem w dniu wczorajszym na przeglądzie przed zakupowym, pełen profesjonalizm, tak mi auto przetrzepali, że w końcu go nie kupiłem – złom.

Za żadne pieniądze nie bierzcie tego sprzętu, poza dachem i klapą bagażnika całe nadwozie malowane szpachlowane, próg prawy do wymiany cały !! złom jakich mało.

JMZGG123231100981 trzymać się z dala!!!!!
Aroo

Postprzez desluk » 24 cze 2013, 20:08

Witam Użytkowników Mazd :D
Od ponad roku jestem szczęśliwym posiadaczem Mazdy 323F 98r. 1,5 <jupi>
Jednak wraz z wiekiem i przebiegiem Mazda wydaje coraz więcej dziwnych dla mnie dzięków.
Czy możecie polecić mi jakiegoś dobrego i sprawdzonego mechanika w Białymstoku lub w bliskich okolicach?
Chcę by ktoś fachowym okiem zerkną na moją Mazdę i poradził co muszę wymienić itp.
Szukałem na forum ale znalazłem tylko wpis:
"do Wieśka na Małopolską w Białymstoku." ale namiarów do tego Pana niestety nie znalazłem.
Natomiast po wygooglowaniu pojawił mi się tylko ASO Mazda i adres:
"Auto Serwis Samochodów Japońskich Walenty Falkowski w Hryniewiczach"
Z góry dziękuję za wszelkie pomocne mi informacje :)
desluk

Postprzez Whita » 26 cze 2013, 15:32

Witam serdecznie Forumowiczów ;)

Od miesiąca jestem szczęsliwym posiadaczem Mazdy 6 MZR-CD 2.0 Sport i chce jej zrobić przegląd okresowy. Czyli wymiana oleju, płynów, filtrów etc. Czy jestescie w stanie mi polecić jakis dobry serwis na Sląsku w okolicach RYBNIKA?
Czytałem różne opinie na temat Pro-moto w Katowicach i zastanawiam się czy np Mazda Dobosz w Chorzowie jest nadal tak chwalona jak kilka lat temu. Czytałem same dobre opinie na naszym forum na ich temat ale niestety wszystkie były z 2006-2007 roku, czy ktos sie orientuje jak wyglada jakos ich uslug na dzień dzisiejszy?

Dodam że samochód był cały czas serwisowany w Mazdzie, i najwyzsza pora na coroczny przeglad. Tylko jest jeszcze kwestia czy oplaca sie przeplacac tyle pieniedzy zeby dalej kontynuowac serwisowanie w Mazdzie czy tez znalesc jakiegos dobrego fachowca albo serwis.

W zeszłym tygodniu stukło okrągłe 120tysia i co za tym sie kryje?! Nic innego jak zrobienie rozrządu ;P
W Pro-moto obliczyli mi że rozrząd wraz z tym przeglądem będzie mnie kosztował 4,190 pln!

Z gory dziękuje, pozdrawiam Whita.
Whita

Postprzez Aroo » 27 cze 2013, 21:08

Witam, planuje zakup M6 w Gnieźnie, jednak nie wdziałem na forum żadnego wątku odnośnie serwisu przed zakupowego i polecanego mechanika w Gnieźnie ( zapewne nikt tam nie kupuje :P). Osobiście znalazłem taki oto serwis, pytanie czy jest godny zaufania, jeżeli ktoś ma jakąś wiedzę – proszę o pomoc.

http://www.hq.gniezno.pl
Aroo

Postprzez maurycy » 13 lip 2013, 18:31

r0siu napisał(a):Witam wszystkim forumowiczów.
Mam mały problem z lakierem przy mojej Madzi. Dziś przy przygotowywaniu auta do woskowania zauważyłem bardzo dużo odbić od kamieni. Nie zwracał bym na to uwagi gdyby były lekkie, jednak są głębokie do samej blachy i widać już zaczątki rdzy. Problem dotyczy:
-dach
-drzwi przednie kierowcy i pasażera
-przednia maska ( najwięcej )
-przedni zderzak ( jest plastikowy ale też bym polakierował )

No lepiej z tym zrobić porządek zawczasu. W Warszawie to może Księżyno?

r0siu napisał(a):Zastanawiam się czy lakierować tylko wymienione elementy czy lepiej całe auto?

A o to to już chyba lepiej pytać lakiernika, chociaż... on pewnie powie, że całość :>
Początkujący

Od: 31 sie 2012, 23:26
Auto: Mazda 3 109KM Y6 2004

Postprzez Goose » 15 lip 2013, 18:16

Witam wszystkich miłośników Mazdy!

Moje auto (w trakcie renowacji) to Mercury Capri XR2 z 1992 roku. Co prawda znaczka Mazdy na masce nie posiada, ale zbudowane jest w dużej mierze na bazie Mazdy 323 GTX. W zeszłym roku skończyłem temat blacharski i częściowo mechaniczny więc nadszedł czas na zajęcie się silnikiem. Silnik w tej maszynie to 1.6 Turbo: B6T.
I tu pojawia się moje pytanie/prośba: Gdzie znajdę w okolicach Warszawy sprawdzony warsztat który zajął by się wykonaniem kompletnego remontu tego silnika? Dodam, że silnik jest aktualnie w specyfikacji amerykańskiej czyli 132HP i chętnie "przy okazji" remontu poszedł bym z nim gdzieś bliżej 150HP, które da się zrobić bez dużego dłubania.
Odpowiedź standardowa czyli "Jedź do Jaksy", niestety nie działa – dzwoniłem, nie podejmą się. :(

--
Pozdrawiam
Tomek
Goose