Polecane sklepy i serwisy
Gorąco polecam serwis aut japońskich – RBS na ul. buracznej 10 we Wrocławiu.
Szczególnie polecam Pana Przemka, który zajmował się moją Madzią.
Przez cały czas mogłem być przy robocie:
– wymiana podkładek pod wtryskami
– czyszczenie wtrysków
– regulacja zaworów
– kalibracja wtrysków
– do tego doszedł zacisk hamulca (rozbierany, czyszczony itd.)
Pan Przemek podszedł do tematu jak profesjonalista.
Udzielał wskazówek, porad jak obchodzić się z autem, co trzeba robić a co nie.
Ceny – bardzo przyzwoite:)
Pozdrawiam
Szczególnie polecam Pana Przemka, który zajmował się moją Madzią.
Przez cały czas mogłem być przy robocie:
– wymiana podkładek pod wtryskami
– czyszczenie wtrysków
– regulacja zaworów
– kalibracja wtrysków
– do tego doszedł zacisk hamulca (rozbierany, czyszczony itd.)
Pan Przemek podszedł do tematu jak profesjonalista.
Udzielał wskazówek, porad jak obchodzić się z autem, co trzeba robić a co nie.
Ceny – bardzo przyzwoite:)
Pozdrawiam
http://www.grandpixel.pl My WebSite :)
Polecam zdecydowanie Auspol w Wierzchowiskach k. Lublina – tel. (81) 581 08 98 . W Wawie za taką usługę płaci się około 150 zl. U Czacha złoją Cię z budżetu jak tylko mogą (mam porównanie z Lublinem), a poziom usług jest mi nie znany. Ja w swojej za sprawdzenie zawieszenia zapłaciłem 20 zl 

- Od: 16 paź 2009, 21:04
- Auto: ex BJ TDVI RF4F '02 101PS
obecnie Kia QL
Osobiście chciałbym polecić warsztat LB Japan Serwis w Poznaniu przy ul. Syrokomli 12. Konikiem Pana Leszka są Mazdy starszej generacji. Ilekroć serwisowałem u niego swoje auto (pozakupowa wymiana masy części oraz późniejsza "eksploatacyjna") zawsze zadowolony byłem na 100%. Cenowo jeszcze bardziej OK. Miła, fachowa obsługa, wszystko zawsze jest pokazane i wytłumaczone "jak krowie na rowie". Szczęśliwie pareset metrów od warsztatu znajduje się wielka hurtownia części do samochodów japońskich przez co standardowe terminy wykonania naprawy zamykają się w jednym, dwóch dniach. O ile niekiedy trzeba czekać tydzień "na wizytę", to świadczy to tylko o wysokim poziomie świadczonych tam usług 
- Od: 29 maja 2010, 22:29
- Auto: Mazda 323 BG 1.3i 16v
Będąc w Krakowie na wakacjach padło mi łożysko w prawym kole (piękne Polskie drogi :/ ).
Za polecenia kolegi skorzystałem z usług mechaników których mogę polecić
wymienili szybko i sprawnie a za wymianę zapłaciłem 180 pln z łożyskiem.
" Auto Serwis- szybkie naprawy Kraków/Nowy Bieżanów ul.Barbary 5
tel 7796469640
668423303"
Pozdrawiam
Marian
Za polecenia kolegi skorzystałem z usług mechaników których mogę polecić
wymienili szybko i sprawnie a za wymianę zapłaciłem 180 pln z łożyskiem.
" Auto Serwis- szybkie naprawy Kraków/Nowy Bieżanów ul.Barbary 5
tel 7796469640
668423303"
Pozdrawiam
Marian
"Życie jest jak badziewie na kole – raz na górze, a raz na dole."
Sprzedam, Ford Fokus tytanium 2013, PB.klik w link
Sprzedam, Ford Fokus tytanium 2013, PB.klik w link
-
Zoom -Zoom from Belgium
- Od: 26 mar 2010, 14:31
- Auto: Było CP,
Była M6 GH
Jest MX-5NBfl
Jest M3 BM Sport 2.2 Diesel Sedan.
NIE POLECAM
BYTOM:
Adar http://www.adar.bytom.pl/
Auto szarpało przy dodawaniu gazu. Zrobili mi przegląd (2 razy), skosili prawie 200 zł i stwierdzili, że sprawdzili wszystko i nie da się tego zdiagnozować, więc trzeba wymienić cały układ zapłonowy (jakieś 350 PLN + robocizna). Typowe naciąganie – okazało się, że palec zapłonu był pęknięty. Skoro palec też sprawdzali, to ciekawe jak tego nie zauważyli, skoro nawet ja-laik po pokazaniu problemu mogłem stwierdzić, że element jest ewidentnie uszkodzony. Odbieram to jako próbę naciągnięcia klienta na kasę. Więcej tam nie zajrzę.
POLECAM
KATOWICE:
TADZIOL – wystarczy wyszukać tutaj na forum
To właśnie On znalazł wykrył uszkodzony palec zapłonu. Przy okazji zregenerował aparat zapłonowy, wyregulował wszystko i Madzia chodzi idealnie. Uczciwy, z nietypowym poczuciem humoru – polecam!
BYTOM:
Adar http://www.adar.bytom.pl/
Auto szarpało przy dodawaniu gazu. Zrobili mi przegląd (2 razy), skosili prawie 200 zł i stwierdzili, że sprawdzili wszystko i nie da się tego zdiagnozować, więc trzeba wymienić cały układ zapłonowy (jakieś 350 PLN + robocizna). Typowe naciąganie – okazało się, że palec zapłonu był pęknięty. Skoro palec też sprawdzali, to ciekawe jak tego nie zauważyli, skoro nawet ja-laik po pokazaniu problemu mogłem stwierdzić, że element jest ewidentnie uszkodzony. Odbieram to jako próbę naciągnięcia klienta na kasę. Więcej tam nie zajrzę.
POLECAM
KATOWICE:
TADZIOL – wystarczy wyszukać tutaj na forum
To właśnie On znalazł wykrył uszkodzony palec zapłonu. Przy okazji zregenerował aparat zapłonowy, wyregulował wszystko i Madzia chodzi idealnie. Uczciwy, z nietypowym poczuciem humoru – polecam!
- Od: 30 maja 2009, 22:31
- Auto: było: 323F BA 1.5 DOHC 16V '95
Po raz kolejny pozytywna opinia dla serwisu Bud-Mot Kraków przy ul. Christo Botewa 6. Wymieniali mi uszczelkę pod jednym z wtryskiwaczy (Mazda 2 DY), dobrze ogarniają temat i zrobili to w przyzwoitych pieniądzach. Dodatkowy plus za to, że warsztat otwarty jest nawet w niedzielę.
Polecam!
Polecam!
- Od: 15 lip 2010, 16:24
- Auto: demio, impreza.
Poleciłbym INTERMOT Bytom
W ubiegłym roku robiłem tam przegląd i nie było problemu. Miła obsługa, przegląd szybko zrobiony – po nim auto porządnie umyte, kontakt telefoniczny przed i po, cena zadowalająca. Ostatnio wracam z Gliwic wiaduktem nad Strzelców Bytomskich i... budynek INTERMOT'u istna ruina...! Ktoś wie co się z nimi stało?
Właśnie jestem po pobieżnej lekturze 55 wcześniejszych stron i zastanawiam się nad tym gdzie teraz się wybrać na przegląd... Nie twierdzę że INTERMOT był idealny, ale było blisko, sprawnie i cena akceptowalna.
P.S:
Przegląd robiłem wówczas w okolicy 12,000mil (ok. 19,300km), obecnie mam 21,000 mil (ok. 33,800km) więc blisko 15,000km (ok. 9,000mil) i według "ich" książki serwisowej zwlekam za bardzo z przeglądem i wymianą oleju/filtrów (co 6.000 mil...) Czy M3 w wersji EU też tak często trzeba gonić na wymianę oleju i filtrów? W ogóle to może powinienem też już wymieniać olej w skrzyni automatycznej? :/
W ubiegłym roku robiłem tam przegląd i nie było problemu. Miła obsługa, przegląd szybko zrobiony – po nim auto porządnie umyte, kontakt telefoniczny przed i po, cena zadowalająca. Ostatnio wracam z Gliwic wiaduktem nad Strzelców Bytomskich i... budynek INTERMOT'u istna ruina...! Ktoś wie co się z nimi stało?
Właśnie jestem po pobieżnej lekturze 55 wcześniejszych stron i zastanawiam się nad tym gdzie teraz się wybrać na przegląd... Nie twierdzę że INTERMOT był idealny, ale było blisko, sprawnie i cena akceptowalna.
P.S:
Przegląd robiłem wówczas w okolicy 12,000mil (ok. 19,300km), obecnie mam 21,000 mil (ok. 33,800km) więc blisko 15,000km (ok. 9,000mil) i według "ich" książki serwisowej zwlekam za bardzo z przeglądem i wymianą oleju/filtrów (co 6.000 mil...) Czy M3 w wersji EU też tak często trzeba gonić na wymianę oleju i filtrów? W ogóle to może powinienem też już wymieniać olej w skrzyni automatycznej? :/
- Od: 14 paź 2009, 18:23
- Auto: 2008 Mazda3 2.0 AT SEDAN USA
Ja nie znalazłem na tym forum tematu z serii NIE POLECAM
więc napiszę tu
AUTO CZĘŚCI SZOBLIK chorzów
ul.Styczyńskiego 12
chorzów 41-500
zakupiłem u tego pana łożysko to mojej audiczki i okazało się że nie ten model i chciałem wymienić na właściwy
lecz co usłyszałem w sklepie że trzeba było najpierw sprawdzić i tyle .
I teraz mam nie potrzebne łożysko do sprzedania może ktoś chce kupić
pozdro i nie polecam tego pana (widać ma gdzieś dobro klientów)
A co do polecenia na pewno CARSPEED i smirnofa 100% zaufania dobry dobór części wszytsko w jak najlepszym porządeczku.
więc napiszę tu
AUTO CZĘŚCI SZOBLIK chorzów
ul.Styczyńskiego 12
chorzów 41-500
zakupiłem u tego pana łożysko to mojej audiczki i okazało się że nie ten model i chciałem wymienić na właściwy
lecz co usłyszałem w sklepie że trzeba było najpierw sprawdzić i tyle .
I teraz mam nie potrzebne łożysko do sprzedania może ktoś chce kupić
pozdro i nie polecam tego pana (widać ma gdzieś dobro klientów)
A co do polecenia na pewno CARSPEED i smirnofa 100% zaufania dobry dobór części wszytsko w jak najlepszym porządeczku.
www.BBTel.pl
Ja polecam ponownie RBS na buraczanej – Wrocław.
Dzisiaj kolejny raz Przemek (którego oczywiście pozdrawiam
) udowodnił, że BARDZO warto robić swoją Madzię w tym serwisie.
Co prawda była to tylko wymiana łożyska w kole, ale obsługa, cena pełen profesjonalizm.
Do tego zawsze można liczyć na kilka wskazówek odnośnie autka;) No i sprawdzenie dodatkowo kilku rzeczy.
POLECAM
Dzisiaj kolejny raz Przemek (którego oczywiście pozdrawiam
Co prawda była to tylko wymiana łożyska w kole, ale obsługa, cena pełen profesjonalizm.
Do tego zawsze można liczyć na kilka wskazówek odnośnie autka;) No i sprawdzenie dodatkowo kilku rzeczy.
POLECAM

http://www.grandpixel.pl My WebSite :)
Jeżeli chodzi o LPG, to polecam wszystkim zakład w miejscowości Młyny (trasa Busko
Zdrój – Kielce)
http://www.autogaz-busko.pl
poprzedni gazownik miał problemy z odpowiednim wyregulowaniem sekwencji w 626 GF a koledze z forum – Bananmin – nie sprawiło to żadnego problemu i co równie ważne cena usługi była baaaaardzo korzystna
Zdrój – Kielce)
http://www.autogaz-busko.pl
poprzedni gazownik miał problemy z odpowiednim wyregulowaniem sekwencji w 626 GF a koledze z forum – Bananmin – nie sprawiło to żadnego problemu i co równie ważne cena usługi była baaaaardzo korzystna
Mazda 626 GF 2001r. 2.0 115 km.
- Od: 9 lis 2007, 12:57
- Auto: Mazda 626 GF 2001 2.0 115km Benzyna +gaz
Witam,
Ja chciałbym polecić ekipę z firmy Bud-Mot na Christo Botewa w Krakowie.
Zawsze szybko, niegroźnie dla portfela i co najważniejsze kompetentnie.
Właśnie wróciłem od nich z wymiany klocków i mam informację, że Bud-Mot przenosi się niestety do Buska Zdroju od Października, a mechanicy (nie wiem czy wszyscy) będą od tej pory obsługiwać Mazdy w jakimś serwisie na Borku Fałęckim (nie Feuvert
). Nie znam dokładnych namiarów, ale jakoś mi tłumaczyli, że to za pętlą tramwajową jadąc na Zakopane na światłach w prawo (tam jest taki niby dworzec autobusowy czy coś).
Pozdrawiam,
Adam
Ja chciałbym polecić ekipę z firmy Bud-Mot na Christo Botewa w Krakowie.
Zawsze szybko, niegroźnie dla portfela i co najważniejsze kompetentnie.
Właśnie wróciłem od nich z wymiany klocków i mam informację, że Bud-Mot przenosi się niestety do Buska Zdroju od Października, a mechanicy (nie wiem czy wszyscy) będą od tej pory obsługiwać Mazdy w jakimś serwisie na Borku Fałęckim (nie Feuvert
Pozdrawiam,
Adam
-
mad78
Witam
Polecam Smirnoffa
Świetny kontakt i fachowe porady.
Polecam Tadziola z Katowic-Ochojca, spec jak chu..:
http://www.zumi.pl/78087,Zaklad_Elektro ... firma.html
Bliżej Ciebie niż Mysłowice
Polecam Smirnoffa
Świetny kontakt i fachowe porady.
dominik146 napisał(a):Witam.
Czy ktoś z okolic Raciborza, Rybnika, Wodzisławia Śl., może polecić jakiś dobry serwis Mazdy??
Będę musiał chyba wymienić podkładni pod wtryskami w mojej M6 i nie chciał bym tego zlecić byle partaczowi.
Pozdrawiam.
Polecam Tadziola z Katowic-Ochojca, spec jak chu..:
http://www.zumi.pl/78087,Zaklad_Elektro ... firma.html
Bliżej Ciebie niż Mysłowice
- Od: 5 mar 2010, 23:08
- Auto: 626GW DiTD '00 101KM
Polecam Petrobud (Stacja Shell trasa Lublin-Piaski-Zamość) w Wierzchowiskach – parę km od Świdnika. Panowie bardzo dobrze robią, z czego jestem bardzo zadowolony i doradzą w mechanice tak jak trzeba. Przede wszystkim nie drogo
. Pozdrawiam załogę firmy 

- Od: 16 paź 2009, 21:04
- Auto: ex BJ TDVI RF4F '02 101PS
obecnie Kia QL
Witam
Po przygodach z madzią które mnie spotkały , z ręką na sercu mogę polecić
Auto Naprawa Andrzej Szydlik na Wyszyńskiego 22.
Usterki znalezione :
U0100 – Brak komunikatu Can z PCM
U0155 CAN: usterka komunikacji ze sterownikiem zestawu wskaźników IC
Mają odpowiedni sprzęt i jak widać nie straszne im nasze zabawki
Wszystko usunięte. Madzia wróciła do rodziny.
Problem rozwiązany
Natomiast nie polecam Mazduchom Skiba Bosch Service. Polegli na całej linii.
Ale zafundowałem sobie przez nich nowego SCV i szybszą wymianę oleju.
Poza tym auto stało u nich przez niemal tydzień, i wyjechało na lince.
Na yszyńskiego naprawa trwała pół dnia z 100% zadowoleniem.
Po przygodach z madzią które mnie spotkały , z ręką na sercu mogę polecić
Auto Naprawa Andrzej Szydlik na Wyszyńskiego 22.
Usterki znalezione :
U0100 – Brak komunikatu Can z PCM
U0155 CAN: usterka komunikacji ze sterownikiem zestawu wskaźników IC
Mają odpowiedni sprzęt i jak widać nie straszne im nasze zabawki
Wszystko usunięte. Madzia wróciła do rodziny.
Problem rozwiązany
Natomiast nie polecam Mazduchom Skiba Bosch Service. Polegli na całej linii.
Ale zafundowałem sobie przez nich nowego SCV i szybszą wymianę oleju.
Poza tym auto stało u nich przez niemal tydzień, i wyjechało na lince.
Na yszyńskiego naprawa trwała pół dnia z 100% zadowoleniem.
Polecam http://www.fox.rzeszow.pl/
Fachowa obsługa i ceny dużo niższe niż w ASO
(ja kupiłem u nich przewód do wspomagania).
Fachowa obsługa i ceny dużo niższe niż w ASO
(ja kupiłem u nich przewód do wspomagania).
- Od: 20 cze 2010, 19:13
- Auto: M6 GG LF
Witam,
Nie znalazłem takiego wątku, a dla Poznaniaków będzie łatwiej znaleźć polecany warsztat.
Proponuję wpisywać tylko Nazwę Warsztatu, Adres (tylko Poznań i ew. okolice), oraz zakres usług.
Nie zaleca się wpisywania typu... a gdzie, a kiedy a po co?!
Wątek założyłem gdyż poszukuję w Poznaniu elektromechanika do kalibracji wtrysków i regulacji zaworów.
Polecam:
Pan Piotr Sobański
ul. Dolna 24
Poznań
tel. 0 61 825 73 77
Zakres : Mechanika (rozrząd, skrzynia biegów, silnik, eksploatacja)
prosta diagnostyka komputerowa (ręczny czytnik błędów).
Nie znalazłem takiego wątku, a dla Poznaniaków będzie łatwiej znaleźć polecany warsztat.
Proponuję wpisywać tylko Nazwę Warsztatu, Adres (tylko Poznań i ew. okolice), oraz zakres usług.
Nie zaleca się wpisywania typu... a gdzie, a kiedy a po co?!
Wątek założyłem gdyż poszukuję w Poznaniu elektromechanika do kalibracji wtrysków i regulacji zaworów.
Polecam:
Pan Piotr Sobański
ul. Dolna 24
Poznań
tel. 0 61 825 73 77
Zakres : Mechanika (rozrząd, skrzynia biegów, silnik, eksploatacja)
prosta diagnostyka komputerowa (ręczny czytnik błędów).
- Od: 5 lut 2009, 23:29
- Auto: M6 2.0 Diesel 136KM
Witam
Mogę z czystym sumieniem polecić 'Auto Magic Sport' na ul. Zagłoby 66 w Krakowie.
Byłem tam już kilka razy i za każdym razem pomogli i nie byli drodzy. Za pierwszym razem trafiłem do nich po wymianie paska rozrządu w mojej byłem 626 DiTD '99 w ASO Emil Frey Subaru na ul. Conrada w Krakowie. Partacze źle założyli mi pasek (o ząbek przesunięty) i po rozgrzaniu silnika zgłaszał się błąd pompy – w Emil Frey doradzali że pompa do regeneracji a na szczęście nie zabrali się za naprawę.
Szukałem serwisu i trafiłem do 'Auto Magic Sport' tam po kilku minutach rozmowy i oględzinach paska diagnoza w 100% trafna – źle założony pasek rozrządu – po godzinie naprawy odjechałem szczęśliwy i zadowolony że wydałem 100zl a nie 10000zl
Na szczęście Emil Frey przyznał się do winy i oddał mi pieniądze za ponowne założenie paska.
Ostatnio trafiłem do nich ponownie z moją obecną Maździą MPV 2.0 – w czasie jazdy zapaliła mi się kontrolka ciśnienia oleju. Stanąłem sprawdzam stan – jest na średnim poziomie – odpalam go ponownie – zgasła – to jadę i po chwili znowu zapala się i tak co chwila. Tak dojechałem do serwisu a że miałem najbliżej do Emil Frey
to zajechałem do nich. Następnego dnia telefonuję czy już wiadomo co się stało – odpowiedź – jeszcze nie wiadomo, ale będą rozbierać miskę olejową i pokrywę zaworów aby ocenić co się stało. To będzie kosztowało ok. 3godz*180zl a jak coś znajdą to będzie kosztowało osobno. Za tydzień się tym zajmą bo czekają na uszczelki pod dekiel zaworowy.
Zabrałem samochód i pojechałem z duszą na ramieniu i migającą kontrolką na drugi koniec miasta do 'Auto Magic Sport' – po 2 dniach telefon że olej do wymiany oraz kabelek zwierał z masą. Dodatkowo turbinka do regeneracji ale to tak przy okazji sprawdzili kanał dolotowy że jest zaolejony.
Naprawdę fachowcy i widać że właściciel lubi swoją robotę i podchodzi życzliwie do klienta. Miła obsługa, dobrzy fachowcy lubią swoją robotę i tak jak my mazdy też
Z czystym sumieniem polecam. Auto Magic Sport ul. Zagłoby 66 (niedaleko mostu Wandy) http://www.service.krakow.pl/
Mogę z czystym sumieniem polecić 'Auto Magic Sport' na ul. Zagłoby 66 w Krakowie.
Byłem tam już kilka razy i za każdym razem pomogli i nie byli drodzy. Za pierwszym razem trafiłem do nich po wymianie paska rozrządu w mojej byłem 626 DiTD '99 w ASO Emil Frey Subaru na ul. Conrada w Krakowie. Partacze źle założyli mi pasek (o ząbek przesunięty) i po rozgrzaniu silnika zgłaszał się błąd pompy – w Emil Frey doradzali że pompa do regeneracji a na szczęście nie zabrali się za naprawę.
Szukałem serwisu i trafiłem do 'Auto Magic Sport' tam po kilku minutach rozmowy i oględzinach paska diagnoza w 100% trafna – źle założony pasek rozrządu – po godzinie naprawy odjechałem szczęśliwy i zadowolony że wydałem 100zl a nie 10000zl
Ostatnio trafiłem do nich ponownie z moją obecną Maździą MPV 2.0 – w czasie jazdy zapaliła mi się kontrolka ciśnienia oleju. Stanąłem sprawdzam stan – jest na średnim poziomie – odpalam go ponownie – zgasła – to jadę i po chwili znowu zapala się i tak co chwila. Tak dojechałem do serwisu a że miałem najbliżej do Emil Frey
Zabrałem samochód i pojechałem z duszą na ramieniu i migającą kontrolką na drugi koniec miasta do 'Auto Magic Sport' – po 2 dniach telefon że olej do wymiany oraz kabelek zwierał z masą. Dodatkowo turbinka do regeneracji ale to tak przy okazji sprawdzili kanał dolotowy że jest zaolejony.
Naprawdę fachowcy i widać że właściciel lubi swoją robotę i podchodzi życzliwie do klienta. Miła obsługa, dobrzy fachowcy lubią swoją robotę i tak jak my mazdy też
Z czystym sumieniem polecam. Auto Magic Sport ul. Zagłoby 66 (niedaleko mostu Wandy) http://www.service.krakow.pl/
-
win007
mikolaj napisał(a):Kochany Forumie,
w piątek dowiedziałem się, że BUD-MOTu nie ma już w Krakowie![]()
Jutro/pojutrze muszę wymienić rozrząd w mojej 6...
pomożecie? Polecicie coś konkretnego?
Do Andorry trochę się boję jechać :/
Witam, miałem przyjemność poznać Pana Tomka przy okazji kupna mojej MPV-ki. Kontakt do niego znalazłem oczywiście na forum. Auto było do wzięcia w okolicach Buska Zdroju. Umówiliśmy się tamże – Pan Tomasz sprawdził mi autko przed kupnem. Przywiózł ze sobą komputer, sprawdził pod względem mechaniki, zawieszenia, nadwozia, obejrzał dokumenty auta, przejechał się, potem na stacji diagnostycznej weszliśmy pod autko, wszystko mi pokazał. Całość zajęła ok. 2 godziny.
Dla zainteresowanych – jego warsztat przeniesiony z Krakowa zaczyna działalność w Busku od połowy października. Ceny ma na tyle dobre, że na wymianę rozrządu na oryginałach i innych rzeczy, które wymienia się po kupnie opłaca mi się pojechać z mazowieckiego na weekend do Buska. Telefon do Pana Tomka 505-078-156 i dawny numer 503-036-432
- Od: 8 paź 2010, 00:12
- Auto: MPV '04 2.0 136 KM