Potrzebny numer koloru lakieru
Strona 1 z 1
http://www.mazda-fun.net.ru/vin/ i wpisz swój numer VIN .
Czy w Premacy można odczytać kod koloru z tabliczki znamionowej pojazdu tak jak w innych starszych modelach Mazdy ?
Ostatnio edytowano 20 mar 2015, 12:54 przez Yard, łącznie edytowano 1 raz
Powód: aktualizacja
Powód: aktualizacja
- Od: 25 lut 2008, 13:58
- Auto: Premacy 1,8 '03
Tribute 2,3 '04
W samochodzie jest tylko VIN.
Jeśli są to profesjonaliści to wystarczy im podać "Mazda Premacy
16W" lub VIN. Jeśli amatorzy to dostaniesz zwykły czarny.
Jak na Allegro dobiorą kolor skoro nie będą mieli samochodu do porównania? Przecież przez kilka lat odcień koloru już się zmienił na samochodzie i lakiernik musi zrobić bazowy, a potem dopasować go do tego co jest na samochodzie. Wtedy nie będzie widać poprawek.
Jeśli są to profesjonaliści to wystarczy im podać "Mazda Premacy
16W" lub VIN. Jeśli amatorzy to dostaniesz zwykły czarny.
Jak na Allegro dobiorą kolor skoro nie będą mieli samochodu do porównania? Przecież przez kilka lat odcień koloru już się zmienił na samochodzie i lakiernik musi zrobić bazowy, a potem dopasować go do tego co jest na samochodzie. Wtedy nie będzie widać poprawek.
Ale jam mam tylko malutkie odpryski po kamykach na przedniej klapie. I chodzi mi aby to zabezpieczyć bez większego malowania. To wydaje mi się że tak jak piszesz jeśli są to profesjonaliści (chyba tak po patrzyłem ich komentarze) to kolor dobiorą dobrze. A chodzi o to że trzeba tylko postawić kropki na tych malutkich odpryskach. Dzięki YARD
- Od: 18 paź 2010, 19:37
- Auto: PREMACY 2.0 DITD 2004 R
Witam, odświezam temat aby nie zakłdać nowego. Otóż w popszedniej Premacy miałem tabliczke na słupku drzwi z kodem lakieru, a na tej niegdzie nie ma czegoś takiego, a na tej ruskiej stronce nie znajduje nawet samochodu/

czy te oznaczenia w drugiej linijce to to?

czy te oznaczenia w drugiej linijce to to?
- Od: 15 mar 2012, 20:52
- Auto: Mazda Premacy 2004r | 1,8 | 97tkm
kolor sami sobie sprawdzicie po swoim numerze VIN?
przecież mamy temat w dziale Kupuje Mazde, w którym są podane strony internetowe z dekoderami...
o tutaj:
viewtopic.php?f=35&t=25379
przecież mamy temat w dziale Kupuje Mazde, w którym są podane strony internetowe z dekoderami...

o tutaj:
viewtopic.php?f=35&t=25379
Arkana , Renault , Mii
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
Strona 1 z 1