Ciężko wchodzą biegi 2 i 4. Co to takiego?
Strona 1 z 1
Mam taki problem. Dzisiaj chciałem szybko ruszyć, koła podskoczyły i od tego momentu okropnie ciężko wchodzą biegi 2 i 4. Jeszcze większy problem jest z wybiciem biegów. Może ktoś wie co się mogło stać?
- Od: 3 kwi 2007, 22:12
- Auto: Mazda 323F (BA) 1.8 16V
Sprawdź poduchy pod silnikiem i skrzynią.
http://download.mx3.info/mazdaspeed.exe
(v4.10)
oc.gd
zb.gd
zo.gd
zu.gd
agd.gd
fiat.cc
0sy.pl
vmix.pl
2sze.pl
feryt.pl
redface.pl
newjeans.pl
(v4.10)
oc.gd
zb.gd
zo.gd
zu.gd
agd.gd
fiat.cc
0sy.pl
vmix.pl
2sze.pl
feryt.pl
redface.pl
newjeans.pl
zgadzam się z tym co powiedział Briareos to najprostszy temat do wykrycia, i zarazem dość popularny temat w tych autach. A jak Ci działa sprzęgło? nie ślizga?
Don Szturchen napisał(a):A jak Ci działa sprzęgło? nie ślizga?
Sprzęgło było i jest ok. Muszę sprawdzić te poduszki i tą tuleję ale od wczoraj jest trochę lepiej biegi wchodzą bez problemu ale trochę gorzej jest z ich wyjęciem. Może któreś mocowanie się poluzowało i się przestawia. Jest to możliwe?
Była Mazda 323F (BA) 1.8 16V a teraz będzie Mazda 323F (BA) 2.0 V6 GT a może MX-6 ?.
Młody B-B napisał(a):od wczoraj jest trochę lepiej biegi wchodzą bez problemu ale trochę gorzej jest z ich wyjęciem.
no i właśnie dlatego obstawiałbym luzy na tulei, jeśli są to niema reguły, czasem wchodzą biegi jak złoto a czasem się blokują. a próbowałeś np. przed wrzuceniem biegu 'pomieszać' nieco lewarkiem, żeby się 'ułożył we właściwą pozycję' i wtedy wrzucać delikatnie bieg? spróbuj (kiedy się blokują) wtedy trochę delikatnie ruszać lewarkiem w różne kierunki i wtedy wrzucać/wyciągać bieg. jeśli tak się dzieje to zajrzyj na te tuleje.
zerknij sobie tutaj: http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=26071
Don Szturchen napisał(a):Młody B-B napisał(a):od wczoraj jest trochę lepiej biegi wchodzą bez problemu ale trochę gorzej jest z ich wyjęciem.
no i właśnie dlatego obstawiałbym luzy na tulei, jeśli są to niema reguły, czasem wchodzą biegi jak złoto a czasem się blokują. a próbowałeś np. przed wrzuceniem biegu 'pomieszać' nieco lewarkiem, żeby się 'ułożył we właściwą pozycję' i wtedy wrzucać delikatnie bieg? spróbuj (kiedy się blokują) wtedy trochę delikatnie ruszać lewarkiem w różne kierunki i wtedy wrzucać/wyciągać bieg. jeśli tak się dzieje to zajrzyj na te tuleje.
zerknij sobie tutaj: http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=26071
Znalazłem już ASO w Katowicach to będę musiał do nich podjechać po te tuleje.
Dzięki wszystkim za pomoc.
Młody B-B napisał(a):Znalazłem już ASO w Katowicach to będę musiał do nich podjechać po te tuleje.
Hej czemu tak z rozpędu? Zaglądałeś pod auto
Poza tym jeśli jesteś z Bielska to możesz to załatwić w Euro Moto Plus (niech Cię nazwa nie zmyli
Warszawska 154
Bielsko-Biała
tel do sklepu: 033 8282465
i albo w Inter Cars albo w JC Auto też mieli tylko już teraz nie pamiętam w którym z powyższych, na wszelki wypadek podam Ci oba namiary
Inter Cars SA o/Bielsko-Biała
ul. Wajdeloty 2
tel: 033 8123524
fax: 033 8104451
email: bielsko@intercars.com.pl
JC Auto Filia 1 Bielsko Biała
ul. Hałcnowska 194
tel: 033 8117734
fax: 033 8220097
email: bielskobiala@jcauto.pl
JC Auto Filia 2 Bielsko Biała
ul. Hiacyntów 4
tel: 033 4975052
fax: 033 4973838
email: bielskobiala1@jcauto.pl
no i oczywiście możesz zapytać u Smirnoffa http://carspeed.pl/portal/
A ja proponuje CarMax,
43-300 Bielsko-Biała
ul. Żywiecka 179a
tel: (33) 819 22 00
tel: (33) 819 22 14
Wystarczy umiejetnie zagadac i mozna wynegocjowac nizsze ceny niz w Inter Carsie! Czesci sa przewaznie dostepne na miejscu albo na drugi dzien. I do tego fachowy sprzedawca
43-300 Bielsko-Biała
ul. Żywiecka 179a
tel: (33) 819 22 00
tel: (33) 819 22 14
Wystarczy umiejetnie zagadac i mozna wynegocjowac nizsze ceny niz w Inter Carsie! Czesci sa przewaznie dostepne na miejscu albo na drugi dzien. I do tego fachowy sprzedawca
- Od: 10 sty 2006, 17:29
Dzisiaj dzwoniłem do CarMaxu ale w sprawie przegubów i może coś zorganizują. Jutro mają do mnie dzwonić to przy okazji zapytam o te tuleje.
Była Mazda 323F (BA) 1.8 16V a teraz będzie Mazda 323F (BA) 2.0 V6 GT a może MX-6 ?.
Znalazłem problem ciężko wychodzących biegów 2 i 4. Kilku klientów nie wzięło przez to auta w obawie że to skrzynia i pojechałem do mechanika. On po kilku minutach stwierdził że trzeba wyregulować mieszadło w kabinie. Wszystko zajęło mu 30 min i skrzynia chodzi jak marzenie.
Strona 1 z 1