Gdzie jest filtr gazu?

Likwidacja działu

Postprzez Wojtas_323F » 24 lip 2005, 18:21

Nie mogę znaleźć filtra gazu, ktoś mi może powiedzieć gdzie go szukać? Odkręcałem większość części jaka dała się wykręcić z parownika i były to same przekaźniki. Instalacja zamontowana w Holandii. Parownik Vialle Holland
 
Posty: 92
Od: 18 maja 2005, 01:13
Skąd: Białystok
Auto: 323F BG 1.8 SOHC ?KW 1991

Postprzez karczmo » 24 lip 2005, 19:01

Sluchaj normalnie to filterek jest chyba tam gdzie elktrozawór gazowy. wiec spobuj tam moze ci sie uda znalezc
karczmo
 

Postprzez ravo » 24 lip 2005, 19:55

idz po przewodach gazu az w koncu natrafisz na filterek :)
italian boy
Avatar użytkownika
Zarząd – Vice Prezes
 
Posty: 15072
Od: 26 gru 2003, 13:24
Skąd: Wroc.love by night
Auto: Mitasubishi

Postprzez Wojtas_323F » 26 lip 2005, 00:28

Właśnie sprawdzałem po przewodach gazu i nigdzie nie znalazłem filtra, chyba jest wkręcony w parownik, w komorze silnika na przewodach nigdzie nie ma filta. Wątpię żeby ktoś zamontował filtr przy butli albo pod samochodem, takich fantastycznych pomysłów raczej w Holandii nie mają. Może ktoś ma parownik Vialle bo pewnie we wszystkich tej firmy jest podobnie. Instalacja bez filta to też nie możliwe.
 
Posty: 92
Od: 18 maja 2005, 01:13
Skąd: Białystok
Auto: 323F BG 1.8 SOHC ?KW 1991

Postprzez biggi82 » 26 kwi 2009, 16:59

Witaj w klubie. Mam ten sam problem..

Mam problem z jazdą na gazie.
Gdy odpalę – trzęsie autem. Nie gaśnie, ale nie chodzi równo.
Z kolei gdy dodam gazu (podczas jazdy) zaczyna mi delikatnie szarpać autem. Zupełnie jakby były przerwy w dopływie gazu.
Jutro poniedziałek i biorę się za to i to z grubej rury.
Filtr powietrza i tak był do wymiany, filtr paliwa – dostarczą jutro, filtr gazu – muszę jeeeeeszcze poszukać...
Świece i przewody na szczeście dobre.

Zobaczymy co to będzie z tego...

Pozdrawiam
Avatar użytkownika
 
Posty: 8
Od: 28 mar 2008, 21:25
Skąd: Bełchatów
Auto: Mazda 626, 1.8, Sedan, 98'

Postprzez misiek@07 » 4 maja 2009, 13:05

W mieszalnikowych instalkach filtr jest wbudowany w elektrozawór. Tam szukaj.
Avatar użytkownika
 
Posty: 79
Od: 28 kwi 2009, 09:46
Skąd: Warszawa- Bródno
Auto: 626 1.8 16V GE "96 Hatchback

Postprzez puznies0 » 11 sty 2010, 14:56

witam... ja mam takie pytanko... z jakimi kosztami trzeba się liczyć za same filtry i czy sprzedają je w normalnych motoryzacyjnych czy trzeba na stacji gazu je nabywać????
Polecam tę stronkę wszystkim pobierającym lub chcącym pobierać za pomocą programu ygoow lub moorhunt
http://www.haszkod.pl/polecam,90503.html
Avatar użytkownika
 
Posty: 499
Od: 14 cze 2008, 16:44
Skąd: stąd
Auto: Mazda

Postprzez Lukano » 11 sty 2010, 15:09

która masz generację?
Ciekłego drogi nie bedzie jakies 5-10 złotych. Lotnej jakies 20 PLN.
wszystko do kupienia na Allegro.
Obrazek
ObrazekMx3 Obrazek BG
Avatar użytkownika
 
Posty: 4340
Od: 1 lut 2006, 19:10
Skąd: Lublin/Radom
Auto: Saabinka 9-3 SS, AR 147 Bella:) a na lato Hania CRX del soll

Postprzez puznies0 » 11 sty 2010, 16:04

a rozmiary tych filtrów są wszystkich takie same czy są różnice i trzeba dobierać???? powiem tak... mam instalację stag 200 i trzeba by było już zadbać o wymianę co poniektórych elementów eksploatacyjnych gazowni...

madzia 1.8 BA jak w opisie ... i jeszcze jedno pytanko mam... czy ktoś miał może taki problem... diody wskazujące ilość gazu w butli ( dodam iż jest ich w sumie 5... jedna czerwona i 4 zielone) wyświetlają mi że mam jeszcze gazu na 2 kropki a brzęczyk wywala mi że pustka w butli... no i brzęczyk mówi mi prawdę... jak zrobić żeby były ze sobą kompatybilne i wskazywały jak należy????
Avatar użytkownika
 
Posty: 499
Od: 14 cze 2008, 16:44
Skąd: stąd
Auto: Mazda

Postprzez Lukano » 11 sty 2010, 17:06

Filtry fazy lotnej są różne.musisz go dobrać w miarę wizualnie. U mnie jest taki:
Obrazek
Ale są bardzo różne. Tym bardziej filtr fazy ciekłej. Najlepiej wyjąc stary i porównywać.
Stag 200 to nie jest nazwa instalacji tylko nazwa sterownika. i to nic nie mówi.
Musisz poszukać jaki masz parownik i do niego poszukać filtra.
Diody od ilości gazu mało kiedy pokazują prawdę.Ja już nie zwracam na nie uwagi.
Żeby je zmienic musisz podłączyć sterownik do komputera.
Na allegro są odpowiednie przewody do tego. Lub jak nie chcesz sam grzebać to trzeba jechać do gazownika.
Jak masz pusty zbiornik lejesz 10 litrów, ustawiasz w sterowniku rezerwę i już powinno dobrze pokazywać.
Obrazek
ObrazekMx3 Obrazek BG
Avatar użytkownika
 
Posty: 4340
Od: 1 lut 2006, 19:10
Skąd: Lublin/Radom
Auto: Saabinka 9-3 SS, AR 147 Bella:) a na lato Hania CRX del soll

Postprzez Przemyslav » 15 sty 2010, 01:26

Kurde u mnie jest to samo juz prawie sie nie da na gazie jezdzic tak szarpi ale tylko tak do 3 tys obrotow potem idzie jak strzala.
Avatar użytkownika
 
Posty: 16
Od: 27 kwi 2008, 03:34
Skąd: Września
Auto: Mazda 323f BA 2,5 v6

Postprzez Przemyslav » 15 sty 2010, 01:27

mowicie ze to moze byc od filtra ja bym obstawial przewody ale taniej zprawdzic najpierw filter co nie <ganja>
Avatar użytkownika
 
Posty: 16
Od: 27 kwi 2008, 03:34
Skąd: Września
Auto: Mazda 323f BA 2,5 v6

Postprzez kera » 29 sty 2010, 00:21

Jeżeli masz Staga 200 to podejrzewam że filtr masz w parowniku. Mała klapa przykręcona trzema śrubkami.
Kera
Avatar użytkownika
 
Posty: 302
Od: 25 lip 2009, 14:13
Skąd: Płock
Auto: Mazda 626 GE-FP 1.8 16V 96r.

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

Moderator

Moderatorzy LPG