Moderatorów proszę o pozostawienie tego tematu kilka dni bez przenoszenia do car audio, tutaj jest dobrze widoczny.
Zniechęcony brakiem ulubionej muzy w Premacku postanowiłem w goglach poszukać sposobu na podłączenie odtwarzacza mp3/cd.
Sposób na kasetę oraz FM transmiter miałem już przetestowany w innych samochodach i co tu dużo mówić-bez rewelacji.
XCAR LINK troszkę drogi więc .....
Postanowiłem podpiąć się bezpośrednio kabelkami do głowicy (pewnie nie raz komuś przyszło do głowy
) ale to jeszcze gorszy pomysł i W końcu po
większej ilości materiału postanowiłem wlutować się przed procesor dźwięku żeby móc podłączyć dowolnie IPOD-a, MP3 player, SONY PSP, laptop, discman za pomocą jack-a 3.5 mm.Jak znalazłem kanały od kaseciaka bez schematu
, nie powiem
.Proszę bardzo. XCAR LINK dla ubogich
Rozbieramy ramkę od radia, delikatnie podważamy od dołu, bez większej filozofii, powinno wszystko wyjść bez problemu.

By sebabrccrx at 2011-05-19
Odłączamy przełącznik od awaryjnych.
Odkręcamy radio.
I demontujemy górna pokrywę.
Zdejmujemy przedni panel radia, zamocowany jest na zatrzaski i z płytka łączy go kostka na wcisk wiec nie ma obawy o taśmę czy kable
.Zatrzaski są mniej więcej w miejscach zaznaczonych czerwonymi liniami.By sebabrccrx at 2011-05-19
Przecinamy kabelek od silniczka kasety (można ciachnąć 2 jak kto woli, ale po przecięciu jednego nie trzeba zabezpieczać luźno wiszącego kabla).
Demontujemy dolną pokrywę.
I oto jest płytka
.By sebabrccrx at 2011-05-19
1. Miejsce wlutowania masy
2. Trzeba zrobić supełek na końcu kabelka żeby zabezpieczyć go przed przypadkowym wyszarpnięciem.
Dokładne miejsce wlutowania L i P kanału.
By sebabrccrx at 2011-05-20
I miejsce wlutowania masy dla kolegi który o to prosił
Składamy do kupy.
A jak to gra to nie mam pytań jak na fabryczny zestaw AUDIO!!!!!!
Jeszcze tylko tweterki w drodze
i będzie nieźle. UWAGA!!
Lutownice na wszelki wypadek należy uziemić.
Należy zwrócić uwagę aby wlutować kabelki tu gdzie ja. Musiałem radio demontować i przylutowywać w miejsce obok (biały kabel)
, bo nie chciało współpracować z telefonem i PSP, tylko z discmanem, nie wiem czemu.Kaseta wcale nie jest potrzebna w środku, po prostu trzeba zamknąć mechanizm kasety na pusto (służy do tego taka biała dźwignia na górnej części mechanizmu kasety-trzeba ja przesunąć w dół i kieszeń opadnie).
Powodzenia.
Pozdrawiam.

dodałem do FAQ 
z przodu radia.
.
.