Jaki olej silnikowy – 5w30 hydrosyntetyczny
Elo Mam takie pytanie, jutro jade dolać olej do Mazdy RX 8... jak najlepiej użyć?... pierwszy raz wlewam i chciałbym nie namieszać Pozdrawiam wszystkich
Ostatnio edytowano 24 sie 2014, 11:08 przez Josh, łącznie edytowano 1 raz
Powód: Połączenie tematów i zmiana tytułu
Powód: Połączenie tematów i zmiana tytułu
Raj Młodocianych Bogów.... " ... tego nie mozna poznać jak sie tym nie żyje ... "
- Od: 11 lis 2007, 01:16
- Auto: Mazda RX8.. '04 rok
WYŁACZNIE dexelię, podawaną przez ASO – inne mogą rozpuszczać uszczelki w rotorach...
Jeśli masz pytanie o cokolwiek to najpierw poszukaj TUTAJ (PORADNIK) – pewnie ktoś już zadał to pytanie i odpowiedzi są już gotowe.
z przyczyn niezależnych bardzo ograniczony w dostępie – :(
_Pe-Pe_ napisał(a):Czy maja ją wszędzie?? w kazdym warsztacie?
A skąd my mamy do cholery to wiedzieć?
_Pe-Pe_ – dexelię na pewno mają w ASO mazdy. Żaden zwykły warsztat zapewne nie posiada smarowidła, które jest zamawiane u Elfa specjalnie na potrzeby mazdy – mazda nie rozprowadza "swojego" oleju po sklepach.
Jeśli masz pytanie o cokolwiek to najpierw poszukaj TUTAJ (PORADNIK) – pewnie ktoś już zadał to pytanie i odpowiedzi są już gotowe.
Fiveopac napisał(a):Odpowiedz na pytanie konkursowe w dzisiejszym odcinku VaBanque brzmi i]"czym jest telefon?"[/i]
W moim ulubionym języku brzmi to tak:
Telefon je telekomunikační zařízení, které přenáší hovor prostřednictvím elektrických signálů. Existují ale i telefony založené na neelektrických principech.
....no i wszystko jasne.. ja potrzebuje oleju TERAZ! bo mi juz kontrolka szaleje od czasu do czasu... a zanim sie zadzwoni i przysla... + extra cena bo to z serwisu... to wiecie sami...
Raj Młodocianych Bogów.... " ... tego nie mozna poznać jak sie tym nie żyje ... "
....no i wszystko jasne.. ja potrzebuje oleju TERAZ! bo mi juz kontrolka szaleje od czasu do czasu... a zanim sie zadzwoni i przysla... + extra cena bo to z serwisu... to wiecie sami...
Jest kilka hurotwni oleju w bydgoszczy, pojezdzij, podzwoń.
Szukasz takiego czegos (no, moze bez napisu mazda):
najlepiej wez od razu 8 litrów zebys mial na dolewki.
A jak nie, to dzwon do ASO lub sie przejedz bo warto poswiecic dzien i kilka stow by takie czułe na olej auto jak rx8 jezdzilo bezproblemowo.
Less roof, more fun
Yhm – jak chcesz wykończyć wankla to lej syntetyk..._Pe-Pe_ napisał(a):Czyli pozostaje mi jakis syntetyk...
Fiveopac napisał(a):Jest kilka hurotwni oleju w bydgoszczy, pojezdzij, podzwoń.
Szukasz takiego czegos
Fiveopac znasz może jakieś adresy hurtowni, albo tel. Byłbym zobowiązany...
PS.. Ile kosztuje 1L tego oleju?
Na pamieć raczej nie ucze sie adresów sklepow Na ulicy Bronikowskiego sa dwie hurtownie olei , podskocz, popytaj.
Jak nie to dzwon do poznania i zamawiaj w aso. Tydzien cie nie zbawi a jak zalejesz wankla tym co poleci pan Henio to dlugo nim nie pojezdzisz.
Jak nie to dzwon do poznania i zamawiaj w aso. Tydzien cie nie zbawi a jak zalejesz wankla tym co poleci pan Henio to dlugo nim nie pojezdzisz.
Less roof, more fun
Nigdy nie wlewaj syntetyku. Olej w RX-8 musi sie spalac a syntetyk ma ograniczone takie wlasciwosci. Tylko Dexelia.
RX-8 SP Titanium Grey Aero Kit :: Borla :: Greddy Air Diversion Panel :: Agency Power Pulley :: Tokico D-Spec Shocks + Tanabe GF Springs :: Racing Beat Endlinks ::
"A car can be a tool but it can also be so much more. It can be a heart-starter, it can be a drug, it can be a piece of art and it can stir your soul..." J. Clarkson
"A car can be a tool but it can also be so much more. It can be a heart-starter, it can be a drug, it can be a piece of art and it can stir your soul..." J. Clarkson
Fiveopac napisał(a):Tydzien cie nie zbawi a jak zalejesz wankla tym co poleci pan Henio to dlugo nim nie pojezdzisz.
Ok, zastosuje się do rad i będę uważał na pana Henia
Wit,
Ja mam ten olej(Dexelia-Ultra best performance – +Mazda RX8) wlewany do Premacy DiTD ...... I czytam sobie ,że to nie jest syntetyk??? To co to jest? Na mój nos i info z Googla jest to syntetyk.O jakim spalaniu pisze Marco7.Moze Dexelia jest hydro syntetykiem? Niech mnie ktos oświeci ,że to nie mineralny
Ja mam ten olej(Dexelia-Ultra best performance – +Mazda RX8) wlewany do Premacy DiTD ...... I czytam sobie ,że to nie jest syntetyk??? To co to jest? Na mój nos i info z Googla jest to syntetyk.O jakim spalaniu pisze Marco7.Moze Dexelia jest hydro syntetykiem? Niech mnie ktos oświeci ,że to nie mineralny
ale wy mieszacie..... Szczerze powiem ze ostatni właściel jeździł na Mobil 1 i nie narzekałem, ale teraz świeci mi się kontrolka i chyba nie mam wyjścia,mam dziś wizyte o 13:30 więc 3majcie kciuki, zebym nie dostał żadnego gówna... powiedzcie jakich olei się wystrzegać...? Pozdrawiam gorąco!
Właśnie się dowiadywałem, obdzwoniłem 1/4 Wielkopolski w ASO brak, dopiero zamawiają:/ a jak dzwoniłem do hurtowni które rozprowadzają oleje po ASO to też dopiero liste zamówień robią, więc... i jak to komentować ?
no i stało się wymieniłem olejek Niestety nie na Dexelia Ultra, bo cholernie trudno go dostać w tym momencie ale nie jest aż tak źle, pojeździłem po hurtowniach popytałem i mam ELF EVOLUTION SXR 5W 30 drugi najczęściej stosowany olej do RX8 zaraz po Dextelii... Nie jest źle, a nawet ładniej zapala teraz:)
Właśnie się dowiadywałem, obdzwoniłem 1/4 Wielkopolski w ASO brak, dopiero zamawiają:/ a jak dzwoniłem do hurtowni które rozprowadzają oleje po ASO to też dopiero liste zamówień robią, więc... i jak to komentować ?
no i stało się wymieniłem olejek Niestety nie na Dexelia Ultra, bo cholernie trudno go dostać w tym momencie ale nie jest aż tak źle, pojeździłem po hurtowniach popytałem i mam ELF EVOLUTION SXR 5W 30 drugi najczęściej stosowany olej do RX8 zaraz po Dextelii... Nie jest źle, a nawet ładniej zapala teraz:)