Serdecznie witam forumowiczów !
Mam prosbę do tych forumowiczów, którzy mieli problem z wyswietlaczem Hued Up w CX 30. Otóż, na moim wyświetlaczu pojawiają się wskażówki z Apple Map, zaś brak jest wskazówej z Google Map. Pomimo wprowadzania różnych konfiguracji w aucie i telefonie okazują się one bezskuteczne.
Proszę o jakiekolwiek sugestię za które serdecznie dziękuję.
wyswietlacz Head Up
Strona 1 z 1
Uzupełniając posta dotyczącego wyswietlacza Head-up Display dodaję, że moja CX30 jest po lifcie i Mazda Connect jest w niej z ulepszoną funkcjonalnością obsługi smartfona. Zarówno instrukcje nawigacji Apple Car Play oraz AA były wyswietlane na wyświetlaczu head-up. Dzisiaj jadać przez śląskie miasta, chcąc ułatwić sobie przejazd, zauwazyłem brak wskazówek map z Googla, natomiast były z Apple Map.
Wcześniej miałeś wskazówki z map Google, kiedy korzystałeś z iPhona, a teraz nie masz, czy też miałeś je wówczas, gdy korzystałeś z AA (telefon z Androidem), a teraz nie masz?
Z odpowiedzi cichy202 wynika, że mapy Google nie wyświetlają się na head-upie, jeśli korzystasz z iPhona.
Z odpowiedzi cichy202 wynika, że mapy Google nie wyświetlają się na head-upie, jeśli korzystasz z iPhona.
Zabiłeś mi ćwieka, bo faktycznie ok. 3 miesięcy temu zamieniłem Samsunga na iPhona. Czy na iPhonie były wskazówki z Google tego nie pamietam, gdyż na znanych drogach nie używałem nawigacji.
Wykorzystam sugestię i ją przetestuję na "starym smartfonie".
Wielkie dzięki za popowiedż.
Wykorzystam sugestię i ją przetestuję na "starym smartfonie".
Wielkie dzięki za popowiedż.
Na Androidzie będziesz miał wskazówki na head up tylko z Google Maps a na iPhone tylko z Apple Maps. Tak to działa i kropka. Kwestia Google i Apple żeby to odblokowali.
Strona 1 z 1