Kasowanie inspekcji
Strona 1 z 1
Pojawił mi się pomaranczony kluczyk na desce. Wchodze do „aplications” i widze kluczyk przy Maitenance.
Wchodze w to i tam nie ma juz nic. Wszystko zresetowane a kluczyk na desce ciągle sie swieci. Jakieś pomysły? Dzieki
- Od: 12 sie 2015, 18:56
- Auto: Mazda3 BM 2015 2,2 Diesel. 150KM, Sedan, Soul Red
No niestety nie działa.
Jest kilka podobnych resetów na necie. Spróbowałem wszystkie. Kluczyk na tablecie zniknął ale na desce ciągle jest.
Sprawdzony komputerem nie ma błędów
Edit: ZROBIONE
Opisze od początku
Nie wiem czy ma to coś wspólnego ale kluczyk zapalił sie pierwszy a potem kontrolka oleju na czerwono.
Bład – za małe ciśnienie oleju
Było za dużo oleju. Troszke powyżej max. Olej upuszczony, kluczyk i olej dalej świecą. Zresetowac tabletem sie nie da. Podłączyłem komputer zresetowałem olej przez komputer i kontrolka oleju zgasła a kluczyk pozostał. ( olej juz wymieniony jak by co ;–) )
Teraz tez przez kompa zresetowałem pomarańczowy kluczyk- inaczej się nie dało
Moje pytanie: czy Mazda jest tak czuła ze z takimi rzeczami trzeba praktycznie jechać do serwisiu jak ktoś nie ma kompa?
Thx
Jest kilka podobnych resetów na necie. Spróbowałem wszystkie. Kluczyk na tablecie zniknął ale na desce ciągle jest.
Sprawdzony komputerem nie ma błędów
Edit: ZROBIONE
Opisze od początku
Nie wiem czy ma to coś wspólnego ale kluczyk zapalił sie pierwszy a potem kontrolka oleju na czerwono.
Bład – za małe ciśnienie oleju
Było za dużo oleju. Troszke powyżej max. Olej upuszczony, kluczyk i olej dalej świecą. Zresetowac tabletem sie nie da. Podłączyłem komputer zresetowałem olej przez komputer i kontrolka oleju zgasła a kluczyk pozostał. ( olej juz wymieniony jak by co ;–) )
Teraz tez przez kompa zresetowałem pomarańczowy kluczyk- inaczej się nie dało
Moje pytanie: czy Mazda jest tak czuła ze z takimi rzeczami trzeba praktycznie jechać do serwisiu jak ktoś nie ma kompa?
Thx
- Od: 12 sie 2015, 18:56
- Auto: Mazda3 BM 2015 2,2 Diesel. 150KM, Sedan, Soul Red
Strona 1 z 1