no raczej nie było niewiele drożej nie chcę pisać ile dałem za te koła a mi się podobają więc zostają, były w planach od tamtego roku i nic lepszego nie znalazłem
jak et maja odpoweidnie (czytaj ponizej 25) to bajka. jak dla mnie bomba. te auto to ma byc szybkie na prostej na zakretach czy na ulicy bo nie wiem czego sie spodziewac w Czaplinku?
Ostatnio edytowano 27 mar 2015, 17:39 przez piwo, łącznie edytowano 1 raz
ET jest 15 boję się trochę o przód, ale najwyżej się poszerzy, kupiłem przyszłościowo, bo prędzej czy później wlecą poszerzenia auto ma dawać przyjemność z jazdy i nie ważne czy jedzie się przodem czy bokiem nie robię go ani do driftu ani na ćwiartkę, bardziej jako fajne daily
ciesze sie ze w tym roku na Czaplinku bedzie tyle mocnych aut. na prawde bedzie na co popatrzec i mysle ze conajmniej 3 auta do jazdy po bulki zlamia 13nastki na cwiartke. bedzie mega. juz nie moge sie doczekac by poogladac te niechciane i chciane boki.
Ja mam jeszcze duużo do ogarnięcia, a czasu coraz mniej więc nie wiem czy auto będzie w pełni formy na Czaplinek
Co do kółek to już są na aucie, jakby ktoś nie wiedział są to JAPAN RACING JR3 18x9" ET15 Trochę wystawały, ale po ustawieniu kątów udało się je idealnie wpasować w nadkola. Niestety opony sa do zmiany, na przodzie mam 225/40 a na tyle 245/40, przód obciera o plastikowe nadkola więc te z przodu pójda na tył, a na przód włożę 215/35. Jakby tego było mało ukręciłem jedną szpilkę od piasty i teraz nakrętka kręci się w kółko, trzeba będzie ją odciąć. Mam nadzieję, że szybko się z tym uporam.