Mazda Xedos 6 CA KF 1993r – projekt Xedos
no to mi też już lepiej jak autko jeździ
i dołączam się do sylwo, zmień tą nieprawdziwą nazwę.

-
Keeper of the Art
- Od: 22 kwi 2012, 18:06
- Auto: Xedos 6 KF 98' – Sprzedany
Xedos 9 KJ 97' – Sprzedany
200SX SR20DET 89'
Jak wykupywałem swoje, to miałem holowanie, naprawę na miejscu, holowanie i naprawę w warsztacie, hotel do 3 dni, kwotę do jakiej zwracają i coś jeszcze. Nie chce mi się iść do auta bo napisałbym więcej. I to wszystko za 41zł w TUW w innych firmach mogą być trochę inne ceny, jednak warto spytać.
I jest to tak, dzwonisz, informujesz o zdarzeniu, mówią co zrobić lub podsyłają lawetę/mechanika któremu się płaci. Wystawia rachunek, którego kopie wysyła się do nich i oddają kwotę taką na jaką wystawiona była polisa.
a i nie kuś losu tylko zmień tytuł

I jest to tak, dzwonisz, informujesz o zdarzeniu, mówią co zrobić lub podsyłają lawetę/mechanika któremu się płaci. Wystawia rachunek, którego kopie wysyła się do nich i oddają kwotę taką na jaką wystawiona była polisa.
a i nie kuś losu tylko zmień tytuł

Wróciłem. Cały, ale zdrowy tak średnio. Doba nienawiści do Xedosa
Dała mi w kość. Hałas i drgania są po prostu nie do zniesienia. Kierunkowskaz postanowił wyskoczyć i wisieć na kablu...

Spalanie wyszło 9/100, ale jechałem głównie w przedziale 120-140km/h z małymi wyskokami... Auto załadowane po dach. Delikatnie ponad 1300km pokonałem w 12.5 godziny. Do przeglądu przegub zakładany przez mechanika partacza, jeden, bo drugi naprawili mi helmuci. Apropo helmutów, paliwo mają na prawdę lepsze niż my. Choć im bliżej granicy tym jest gorzej, to uwierzcie, różnica jest bardzo odczuwalna porównując do naszego krajowego.
Trochę się spóźniłem na mikołaja ale dzisiaj rozpakowałem prezenty.

Do tego kable jak u Sylwo, kilka kilogramów mat i pianek, nowe kable masy aku-karoseria i niedługo coś tam poskładamy. Axton do zasilania suba, który na razie jest tajemnicą, przód zasili Philips DAP3040, który już od dawna jeździ w Xedosie podłączony piromańską instalacją. Zestaw na przód, to separowany, autorski zestaw z forum diyaudio.pl, którego wisienką na torcie jest zwrotnica, dopracowana pod każdym względem tak, by zgrać ze sobą przetworniki i wyciągnąć z nich, ile się da... tego co dla ucha najlepsze.
I paczka od jedrzej07 za co wielkie dzięki raz jeszcze. Widoczne na zdj uszczelki drzwi w bardzo dobrym stanie i napinacz paska alternatora, do którego kupiłem już nowe łożysko SKF. Pasek był zakładany w wakacje, Bando, zatem również stosunkowo nowy.

Na dniach spawanie podłużnicy, będzie fotorelacja. Pewnie nie tylko z moich rąk

Spalanie wyszło 9/100, ale jechałem głównie w przedziale 120-140km/h z małymi wyskokami... Auto załadowane po dach. Delikatnie ponad 1300km pokonałem w 12.5 godziny. Do przeglądu przegub zakładany przez mechanika partacza, jeden, bo drugi naprawili mi helmuci. Apropo helmutów, paliwo mają na prawdę lepsze niż my. Choć im bliżej granicy tym jest gorzej, to uwierzcie, różnica jest bardzo odczuwalna porównując do naszego krajowego.
Trochę się spóźniłem na mikołaja ale dzisiaj rozpakowałem prezenty.

Do tego kable jak u Sylwo, kilka kilogramów mat i pianek, nowe kable masy aku-karoseria i niedługo coś tam poskładamy. Axton do zasilania suba, który na razie jest tajemnicą, przód zasili Philips DAP3040, który już od dawna jeździ w Xedosie podłączony piromańską instalacją. Zestaw na przód, to separowany, autorski zestaw z forum diyaudio.pl, którego wisienką na torcie jest zwrotnica, dopracowana pod każdym względem tak, by zgrać ze sobą przetworniki i wyciągnąć z nich, ile się da... tego co dla ucha najlepsze.
I paczka od jedrzej07 za co wielkie dzięki raz jeszcze. Widoczne na zdj uszczelki drzwi w bardzo dobrym stanie i napinacz paska alternatora, do którego kupiłem już nowe łożysko SKF. Pasek był zakładany w wakacje, Bando, zatem również stosunkowo nowy.

Na dniach spawanie podłużnicy, będzie fotorelacja. Pewnie nie tylko z moich rąk

- Od: 17 gru 2012, 02:02
- Auto: XC70 Cross Country '01
Xedos 6 '92 KF
No cud sterowanie audio 
Chyba niedawno na myjce byłeś... jak zobaczysz mojego xeda to padniesz
Chyba niedawno na myjce byłeś... jak zobaczysz mojego xeda to padniesz

- Od: 17 sie 2009, 11:45
- Auto: Xedos 6 (ex)
Lexus GS300 II (ex)
Mazda 6 GJ 2,5
freezoneq, muszę Ci powiedzieć, że mój podziw dla Twojej osoby nie zmalał ani na chwilę, to, że się nie poddajesz to raz, ale to z jakim smakiem składasz to do kupy przyprawia mnie o zazdrość 
Nie mogę się doczekać kiedy Ty w końcu znajdziesz czas na ten samochód, bo podejrzewam, że jak już znajdziesz to będzie masakra
Nie mogę się doczekać kiedy Ty w końcu znajdziesz czas na ten samochód, bo podejrzewam, że jak już znajdziesz to będzie masakra

-
Keeper of the Art
200SX SR20DET 89'
Fajny sprzęcik

Kiedy ostatni raz po prostu wstałeś i poszedłeś na przejażdżkę ? Bez celu, bez przyczyny, po prostu pojeździć ? To jest genialne. Żadnych telefonów, żadnych dzieci, żadnych przerw. Tylko ja w mojej metalowej puszce. To czas na przemyślenia. To czas aby odstawić pracę na bok – Jeremy Clarkson
- Od: 1 maja 2013, 12:36
- Auto: Toyota Celica 1,8 '00
Było:Mazda MX-6 2.5 V6 96
Crenshaw napisał(a):ale to z jakim smakiem składasz to do kupy
A gdzie tam, po prostu kupuję to, co reprezentuje jakością i wykonaniem więcej niż nic, no i oczywiście to, na co mnie stać.
Szukania złodzieja prądu ciąg dalszy... A stawiałem na martwy alternator

Xedos 6 '92 KF
Jeśli autem jeździłes i prąd był, a potem postało 2 tyg ,jak pisałeś to na pewno nie alternator , tylko jak piszesz jakis złodziej:)
Ostatnio edytowano 19 gru 2013, 20:43 przez deejay27, łącznie edytowano 1 raz

- Od: 6 gru 2009, 12:35
- Auto: Mazda Xedos 9 TA Kl 95 r. +LPG
Xedos 9 TA KL 99 r. LPG :)
Albo po prostu słaby akumulator. Mój poprzedni trzymał 3 dni, po 3 dniach nie dało sie odpalić auta. Kupiłem nowy i może miesiąc stać 
- Od: 22 lut 2009, 13:42
- Auto: Xedos 6 KLZE
Xedos 6 KF 99r
Toż to nówka, w wakacje kupiony. No i ze świeżej dostawy... Jutro jak będę miał czas wpinam się pomiędzy aku a klemę plusową i wyjmuję po kolei bezpieczniki sprawdzając pobór prądu na zamkniętym aucie, po 15 minutach od zamknięcia centralnego. W końcu znajdę 
Po tym rozładowaniu aku szalały mi obroty jałowe... szczególnie na ssaniu. Skasowałem błędy i jest malina. Ciekawe na jak długo. Bo na bank 2 sondy lambda do wymiany.

Po tym rozładowaniu aku szalały mi obroty jałowe... szczególnie na ssaniu. Skasowałem błędy i jest malina. Ciekawe na jak długo. Bo na bank 2 sondy lambda do wymiany.
Xedos 6 '92 KF
U mnie jak auto stalo tydzien lub kilka dni tez padl auku
Dzisiejsze radia na Cd maja pamiec i to wyciaga prad ewentualnie mozna panel wyjac to troche pomoze
Nie dawno zalozylem ojcu cd i teraz nikt nim nie jezdzi bo jest w szpitalu no i aku padl po kilku dniach niejezdzenia
Brat mial to samo miesiac temu jak mial operacje .po dwuch tyg stania nie odpalil
A pozatym Centra sie z j@.ala od dwuch lat
Dzisiejsze radia na Cd maja pamiec i to wyciaga prad ewentualnie mozna panel wyjac to troche pomoze
Nie dawno zalozylem ojcu cd i teraz nikt nim nie jezdzi bo jest w szpitalu no i aku padl po kilku dniach niejezdzenia
Brat mial to samo miesiac temu jak mial operacje .po dwuch tyg stania nie odpalil
A pozatym Centra sie z j@.ala od dwuch lat
X E D O S 6
Sprzedam pompe wody xedos 6 2.0
Sprzedam pompe wody xedos 6 2.0
- Od: 19 maja 2012, 07:54
- Auto: viewtopic.php?f=314&t=156205
Powiem Ci że na CA nie znam się wcale, audiofilem nie jestem, ale to radio to naprawde robi robote 

"Jeżeli po zaparkowaniu auta pod domem nie obejrzysz się za nim idąc w kierunku domu, znaczy że wybrałeś nie to auto"
"(...)A zapytany dlaczego Xedos, odpowiedział:
-Jak to dlaczego? A czy jest jakikolwiek inny wybór dla ludzi chcących poważnie wyglądać ?"

-Jak to dlaczego? A czy jest jakikolwiek inny wybór dla ludzi chcących poważnie wyglądać ?"
- Od: 26 lut 2013, 00:31
- Auto: Xedos 6 2.0 V6 '93
Nic specjalnego pod względem wyglądu, ale brzmi świetnie i możliwość konfiguracji nie ma końca. Chciałem do Xedosa coś, co będzie pasowało wyglądem do średniowiecznego wnętrza i jest kompatybilne z iphonem. Jakoś nie widzę tam dotykowych 7" 
Xedos 6 '92 KF
ja mam dotykowe 7" 

-
Keeper of the Art
200SX SR20DET 89'
freezoneq napisał(a):coś, co będzie pasowało wyglądem do średniowiecznego wnętrza
Nie zgodzę się że Xedos ma średniowieczne wnętrze
freezoneq napisał(a):Jakoś nie widzę tam dotykowych 7"
Też się nie zgodzę, o ile nie jest to radio 2din za 300zł z rozdzielczością 400x300px to wygląda to ładnie. Do tego jeśli zrobisz sobie carpc z dotykowym 7" to masz nieograniczone możlwiości multimedialne w aucie, tez w gre wchodzi wtedy zaawansowana konfiguracja dźwięku z poziomu pc.
Więc dobry dotykowy 7" nie jest zły
Dopisano 20 gru 2013 11:29:
Crenshaw napisał(a):ja mam dotykowe 7"
oj biedny ty

- Od: 22 lut 2009, 13:42
- Auto: Xedos 6 KLZE
Xedos 6 KF 99r
No to jutro około południa kładziemy kable w xedosach
ze 40m tego jest jak nie więcej...
Ma ktoś pomysł jak pociągnąć z aku do bagażnika kabel grubości 1cm?
Ma ktoś pomysł jak pociągnąć z aku do bagażnika kabel grubości 1cm?
- Od: 17 sie 2009, 11:45
- Auto: Xedos 6 (ex)
Lexus GS300 II (ex)
Mazda 6 GJ 2,5
Setritus napisał(a):Nie zgodzę się że Xedos ma średniowieczne wnętrze
Twój zdecydowanie nie ma
CarPC to super pomysł, ale nie potrzebuję w samochodzie aż takiego kombajnu multimedialnego. Jeżdżę głównie trasami, miasta przemierzam rzadko. Zależy mi raczej na ciszy w aucie i tym, żeby przyjemnie grało
Crenshaw napisał(a):ja mam dotykowe 7"
Najważniejsze, że Tobie odpowiada

No i dochodzimy do kabli. Drzwi to faktycznie wyzwanie, ale jestem szczupły i mam małe dłonie

A na poważnie tak to już jest, jak się chce cały system zasilać wzmacniaczem. Moim zdaniem lepiej zrobić to raz a porządnie. Coś wymodzimy, w końcu będziemy działać pod okiem fachowca od zadań niemożliwych, skrótem Piotra
Zasilanie puścimy lewym progiem, albo prawym. Sygnał jak najdalej od zasilania. Głośnikowe tam, gdzie zostanie miejsce

Xedos 6 '92 KF
freezoneq napisał(a): w końcu będziemy działać pod okiem fachowca od zadań niemożliwych, skrótem Piotra![]()
Oj wierz mi że lepszego w LBN nie znajdziesz
"Jeżeli po zaparkowaniu auta pod domem nie obejrzysz się za nim idąc w kierunku domu, znaczy że wybrałeś nie to auto"

- Od: 26 lut 2013, 00:31
- Auto: Xedos 6 2.0 V6 '93