Mazda6 (GG / GY) – Szybkie pytania – WAŻNA INFORMACJA, STR.313
Witam ,
mam pytanie do użytkowników mazdy6 ,2007r benzyna 1999cm. hatchback ,po liftingu .
czy po otworzeniu bagażnika zapala się na konsoli ikona otwartych drzwi ?
u mnie ikona zapala się jak otworzę którekolwiek drzwi ,oprócz klapy bagażnika .
jak otwieram klapę zapala się lampka w bagażniku na konsoli 0 informacji .
Pozdrawiam rycho70
mam pytanie do użytkowników mazdy6 ,2007r benzyna 1999cm. hatchback ,po liftingu .
czy po otworzeniu bagażnika zapala się na konsoli ikona otwartych drzwi ?
u mnie ikona zapala się jak otworzę którekolwiek drzwi ,oprócz klapy bagażnika .
jak otwieram klapę zapala się lampka w bagażniku na konsoli 0 informacji .
Pozdrawiam rycho70
- Od: 31 paź 2011, 21:33
Krótkie pytanie dot. oleju – chcę kupić dexelię 5W30 DPF w 5L opakowaniu, widzę że na allegro można już kupić od 115 pln a pamiętam że pół roku temu kupowałem po 150 pln. Czy taki olej można brać w ciemno czy zdarzają się podróbki i lepiej kupować u polecanych sprzedawców?
- Od: 4 lip 2011, 20:24
- Auto: Mazda 6 GY 2.0 MZR-CD 143KM 2007r.
blau napisał(a):Ktoś wie jakimi śrubami przykręcona jest osłona pod silnikiem? Jak wyciągnąć uchwyty do zamykania w boczkach drzwi ? Chodzi mi o tą część w której są przyciski do odsuwania szyb
śruby są na klucz 10mm więc chyba M6(ręki nie dam )
Co do uchwytów...musisz wyciągnąć plastik(wysuwa się oczywiście prostopadle do drzwi)..Najlepiej podważ ostrożnie czymś od spodu(jak najmniej widoczne miejsce-w razie czego )Po wyciągnięciu znajdziesz 2 śruby; 3-cia jest pod klamką...Jeśli to przednie drzwi to masz jeszcze śrubę przy lampce.Wykręcasz i możesz demontować cały boczek(jest na zatrzaski,więc szarpiesz z wyczuciem, zaczynając od okolic lampki)...I masz cały boczek wolny i demontujesz/oglądasz/montujesz co dusza zapragnie
EDIT:
zdarzają się podróbki i lepiej kupować u polecanych sprzedawców
Wszystko idzie podrobić/przerobić...A cena,choć niska to wcale oleju nie dyskwalifikuje.Poszukaj sprawdzonego sprzedawcy(tak jak piszesz zresztą) i wiesz,że kupujesz to,za co płacisz...
blau napisał(a):ak wyciągnąć uchwyty do zamykania w boczkach drzwi ? Chodzi mi o tą część w której są przyciski do odsuwania szyb
chodzi o same przyciski?
Skoda Rapid , Mii FR-line 1.0
byly: Mazda 323 BG, Tribute, M6 GG, M5 CR i M2 DE, SEAT Mii SE 1.0, Seat Toledo NH S 1.2
byly: Mazda 323 BG, Tribute, M6 GG, M5 CR i M2 DE, SEAT Mii SE 1.0, Seat Toledo NH S 1.2
Witam
Nie bede zakladal nowego tematu o lusterkach wiec podepne sie tutaj.(zaznaczam,ze takiego tematu nie znalazlem,jesli temat juz istnieje to prosze moda o przeniesienie
Chodzi o wymiane elektr.lusterek,na elektr.skladane.Raz pod marketem zobaczylem mazde 2006(poznalem po rejestracji),ktorej po zamknieciu lusterka sie zlozyly,dodatkowo mialy kierunki.
znalazlem cos takiego http://www.ebay.co.uk/itm/P-MAZDA-6-pow ... 142wt_1270
Panowie moze ,ktos zajmowal sie takim tematem.Co o tym sadzicie?
http://www.youtube.com/watch?v=xfNYQe3qU6Q
Spoko dzieki interesuje mnie sprawa podlaczenia.
Nie bede zakladal nowego tematu o lusterkach wiec podepne sie tutaj.(zaznaczam,ze takiego tematu nie znalazlem,jesli temat juz istnieje to prosze moda o przeniesienie
Chodzi o wymiane elektr.lusterek,na elektr.skladane.Raz pod marketem zobaczylem mazde 2006(poznalem po rejestracji),ktorej po zamknieciu lusterka sie zlozyly,dodatkowo mialy kierunki.
znalazlem cos takiego http://www.ebay.co.uk/itm/P-MAZDA-6-pow ... 142wt_1270
Panowie moze ,ktos zajmowal sie takim tematem.Co o tym sadzicie?
http://www.youtube.com/watch?v=xfNYQe3qU6Q
Spoko dzieki interesuje mnie sprawa podlaczenia.
Ostatnio edytowano 7 gru 2011, 20:05 przez Piotrus, łącznie edytowano 2 razy
Tylko glupiec patrzy na palec,kiedy palec wskazuje mazde.
[img=http://images43.fotosik.pl/1673/3ddeb0b9e03a7befm.jpg]
[img=http://images43.fotosik.pl/1673/3ddeb0b9e03a7befm.jpg]
- Od: 21 lis 2007, 12:16
- Auto: MAZDA 6,benzyna 2,0 (2002r.)-byla
Mazda 6,benzyna 2,0 (2006r,)-jest
Piotrus napisał(a):Panowie moze ,ktos zajmowal sie takim tematem.Co o tym sadzicie?
tak
tutaj:
viewtopic.php?f=60&t=85558&hilit=lusterka+sk%C5%82adane
Soulfly napisał(a):Czy odpowie mi ktoś na mojego posta wyżej?
Popytaj raczej tutaj viewforum.php?f=285
Panowie,od paru dni moja m6 ciężko pali na zimnym silniku,podejrzenie pada na świece żarowe,tu moje pytanie,bo nie sciagałem jeszcze osłony plastikowej bloku,czy dojście do świec jest w miarę dobre czy tzw."za kare",pytam bo dzisiaj przemierzałem kumplowi świece w oplu zafirze i dojście tragiczne (ku....y i ch..je latały po garażu jak skowronki).I jeszcze jedno jak wygląda sprawa z ewentualnym wykręcaniem świec ,lubią się ukrecac??
Niestety ex właściciel M6 A+ ,została skradziona 17.12.2013.
- Od: 1 cze 2011, 19:00
- Auto: Opel Insignia 2014 ST Cosmo Elite
- Od: 15 sty 2011, 15:24
- Auto: Mazda 6 lf-de z 2002 – 2 l petrol
witam, jestem świeżym posiadaczem Mazdy 6 z 2003 roku z silnikiem 2.0 16V, oczywiście na pierwszy ogień idzie wymiana filtrów i płynó – z tymi pierwszymi nie mam problemu, kupię coś z Knechta, Boscha lub MANNa, mam jednak odwieczny dylemat w związku z olejem. Samochód ma aktualnie 138 tys. przebiegu, przez pierwsze 70~80 tyś zalewany był Dexelią, resztę przejeździł na Elfie Excellium 5W40 – co wlać? Rozważam Motula 5W40 (X-Cess), Elfa 5W40 lub powrót do Dexelii 5W30. Wątek olejowy widziałem ale po jego częściowej lekturze to mam więcej wątpliwości niż przed
- Od: 25 paź 2011, 21:48
- Auto: BMW 330e xDrive
Elmerwawa napisał(a):Panowie mam bardzo szybkie pytanie czy w M6 non Bose zamiast głośników 5x7 można coś wsadzić bez dystansów ? czy są one konieczne?
odpowiedz znajdziesz w car audio
Ile może być oleju w węzach od turbo?Sprawdziłem turbo luzów poprzecznych nie ma tylko minimalny pionowy.
Wczoraj sprawdzałem węże i troszkę było oleju (minimalnie więcej było bo palcem zahaczyłem) :
Wczoraj sprawdzałem węże i troszkę było oleju (minimalnie więcej było bo palcem zahaczyłem) :
[/url]
- Od: 27 sty 2011, 21:57
- Auto: Była:
Mazda 6 '03 GY
2.0 RF5C 136KM ;
Jest:
Mazda 6 '08 GY
2.0 LF 147KM AT
Mazda 6 '03 GY
2.0 RF5C CITD 121KM ;