Mazda 626 GE – Brak mocy, słabe osiągi
CYŚ napisał(a):Jeszcze jedno – zauwazylem, ze jak wcisne lekko pedal gazu na wolnych obrotach to zaraz na poczatku obroty spadna mi troszke o ok. moze 50 i dopiero wtedy sie zwiekszaja. Chce zawiezc cara do elektronika w mazdzie zeby sobie pomierzyl wszystko i moze mu cos wyjdzie – jak myslicie moze cos wyjsc na takich pomiarach?
od jakis 6 miesiecy mam identyczne objawy jak u ciebie – na oko brak ~30% mocy... szczegolnie na niskich obrotach (<3000)
brak roznicy miedzy benzyna a sekwencja LPG
sprawdzilem wszystko to co ty
szczegolnie rzucilo mi sie w oczy ta dziura w obrotach (50obr/min) zaraz po wcisnieciu gazu na biegu jałowym (szczegolnie zauwazalna na LPG)
moze ktos jeszcze doradzi gdzie szukac...?
pojemność silnika (cm^2)
------------------------------------------------- x 200 = IQ posiadacza pojazdu
średnica wydechu (mm) x głośność (dB)
------------------------------------------------- x 200 = IQ posiadacza pojazdu
średnica wydechu (mm) x głośność (dB)
Ta informacja nie jest tylko dla nich w końcu o to chodzi na forum. Jeśli ktoś będzie miał podobny problem i ten temat będzie czytał, to może mu się to jednak przyda, nie sądzisz?
Inna sprawa że wielu pyta, ludzie im pomagają a po rozwiązaniu problemu nie chce im się opisać jak w końcu sprawa się zakończyła.
Inna sprawa że wielu pyta, ludzie im pomagają a po rozwiązaniu problemu nie chce im się opisać jak w końcu sprawa się zakończyła.
DamianMX6 napisał(a):Koledzy z zamulonymi autami a może w końcu sprawdzicie ciśnienie na cylindrach.
To ja mam w takim razie pytanko jakie ciśnienie powinno być w kl-u?
- Od: 25 cze 2008, 23:07
- Auto: mx-6 KL
13,5
Witam
jak w tytule moja madzia rozpędzi się do 120km/h a dalej to szkoda gadać co moze być powodem tego? głowica po remoncie wymienione pierścienie kable WN zapłon ustawiony od lampy , wkręca się ładnie do 5000 obr. ale 120 km i konieć co mozebyć powodem chyba ze zamało mocy a zaciężkie auto?
Proszeo podpowiedzi co z tym fantem począć
jak w tytule moja madzia rozpędzi się do 120km/h a dalej to szkoda gadać co moze być powodem tego? głowica po remoncie wymienione pierścienie kable WN zapłon ustawiony od lampy , wkręca się ładnie do 5000 obr. ale 120 km i konieć co mozebyć powodem chyba ze zamało mocy a zaciężkie auto?
Proszeo podpowiedzi co z tym fantem począć
Ostatnio edytowano 9 kwi 2011, 20:42 przez diku, łącznie edytowano 1 raz
- Od: 2 kwi 2011, 21:42
- Auto: Mazda 626 1,8 16V 90 KM pb/lpg BRC II gen.
ale taka predkosc na gazie czy na benzynie.......... jak na gazie to masz przykrecony i juz.........
ja mialem takie cos ale mialem uszkodozny licznik i pokazywał mi max 120;D musiałem wymienic...
ja mialem takie cos ale mialem uszkodozny licznik i pokazywał mi max 120;D musiałem wymienic...
Johny;)
- Od: 14 mar 2010, 13:07
- Auto: Mazda 626GE 1994r. poj. 2.0
jest to obojętne gaz czy benzyna do 120 jakoś dojdzie a potem czuć ze chciałby iść ale coś jak by dziura ...może na autostradzie by jeszcze troche pociągnoł ale trwało by to bardzo długo aby go rozpędzić
Sprzęgło jest ok poprostu to wygląda tak jak by mu się kończyła moc przy tej prędkości .
Nie jest to przypadkiem tryb awaryjny?
Edit:
Johny chodzi o to ze silnik rozkręce na 1,2,3 tak do około 5000 ale 4 i 5 to już brakuje mocy i koniec, sprzęgło sie nie slizga a pod pedałem jeszcze spory zapas
Nie jest to przypadkiem tryb awaryjny?
Edit:
Johny chodzi o to ze silnik rozkręce na 1,2,3 tak do około 5000 ale 4 i 5 to już brakuje mocy i koniec, sprzęgło sie nie slizga a pod pedałem jeszcze spory zapas
Proszę o poprawne nazwanie tematu i zapoznanie się z regulaminem tego forum.
jeśli wkręca się tylko do 5k to rzeczywiście coś nie tak, może jednak zapłon źle ustawiony, albo wypalona uszczelka (przez złe założenie).