Jaksa napisał(a):drugi przypadek : lejące wtryski dały ognia łoł
Jak to sie objawilo? Opisz cos?
www.mazdaspeed.pl
Jaksa napisał(a):drugi przypadek : lejące wtryski dały ognia łoł
chmooreck napisał(a):Nie ma sensu rozgrzewać silnika na postoju. Lepiej/szybciej się rozgrzewa pod obciążeniem.
palczak napisał(a):lub linka od gazu przycina
chmooreck napisał(a):Nie ma sensu rozgrzewać silnika na postoju.
wojtekkk napisał(a):problem z sciąganiem w prawo
palczak napisał(a):Też to zauważyłem przez pierwsze 2.000km, jednak po pol roku uzytkowania auto jakby weszło na właściwy tor.
wojtekkk napisał(a):Ja zauważyłem to po około 1000km , teraz mam prawie 13kkm ,nowe felgi i opony (zimowy komplet) na 17 calach i jest źle.ściąga na każdej nawierzchni
palczak napisał(a):I gdy delikatnie wcisnę gaz, by utrzymać te 50km/h auto szarpie, tj. wciskając gaz nic się nie dzieje, by nagle szarpnąć, pociągnąć agresywnie pojazd..
tombien napisał(a):krzych napisał(a):..i szarpania..., ze 2.0 potrafi to sie nie dziwie bo to to samo co moj, ale 2.2 tez?
A kto napisał, że dzieje się to też w 2.2?
tombien napisał(a):Ściąganie miałem nawet przy 20 km/h, gdy puszczałem kierownicę to sama skręcała w prawo. Przy większych prędkościach już tak nie było, ale i tak ściąganie było. Żeby puścić kierownicę bez ryzka ściagania musiałem jechać środkiem drogi wtedy było minimalne.
palczak napisał(a):zauważyłem że dzieję się to gdy zwalniam (zazwyczaj wjeżdżając w teren zabudowany) i pozwalam autu hamować silnikiem (czyli puszczam gaz, redukcja itd) i w ten sposób zwalniam do 50km/h. I gdy delikatnie wcisnę gaz, by utrzymać te 50km/h auto szarpie, tj. wciskając gaz nic się nie dzieje, by nagle szarpnąć, pociągnąć agresywnie pojazd
tombien napisał(a):wojtekkk napisał(a):Ja zauważyłem to po około 1000km , teraz mam prawie 13kkm ,nowe felgi i opony (zimowy komplet) na 17 calach i jest źle.ściąga na każdej nawierzchni
wojtekkk -jaki masz rozmiar zimówek?
Jak wyjechałem z salonu na zimówkach 205/60/R16 to super się prowadziło, zrobiło się ciepło miałem 4 tys założyłem fabryczne 225/45/R18 no i czar prysł. Ściąganie miałem nawet przy 20 km/h, gdy puszczałem kierownicę to sama skręcała w prawo. Przy większych prędkościach już tak nie było, ale i tak ściąganie było. Żeby puścić kierownicę bez ryzka ściagania musiałem jechać środkiem drogi wtedy było minimalne.
Zmieniłem na zimówki no i od tego momentu znowu super prowadzenie a spalanie spadło o 1 litr! Dopalanie DFP mam co 220 km a nie jak na letnich co 170 km. Teraz to jest inny samochód!
Dlatego, kół 18" się pozbyłem i kupiłem w to miejsce 17" z rozmiarem 205/55/R17. Ciekawy jestem jaki będzie efekt tego zabiegu, ale niestety będę musiał poczekać do wiosny. No chyba, że mnie coś napadnie i założę chwilowo na przód nowe koła zamiast zimówek.
wojtekkk napisał(a):jadę na tempomacie 80 km/h na 5biegu i spalanie mam 3,3
wojtekkk napisał(a):u Was jakaś kontrolka świeci podczas wypalania? ja tylko widzę po spalaniu chwilowym
wojtekkk napisał(a):z tym ściąganiem musżę zadzwonic do serwisu, może znają problem
mieszacz napisał(a):Ja kupiłem w Polsce,podczas wizyty w aso agłosiłem problem sciagania.Podjete srodki
1-ustawienie geometrii ok(sciaga)
2-zamiana kół przełozenie z tyłu na przod(sciaga)
3-wreszcie zamontowanie dwóch gumowych czesci nie wiem jak one wygladaja (brak sciagania)
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość
Moderatorzy 6 / 626 / MX-6 / Xedos 6