Torque pro

Postprzez Ven » 2 paź 2013, 20:33

Witam serdecznie...
Przegladajac ostatnio na tablecie sklep google play trafilem na programik o nazwie Torque pro(obd2 & car) w opisie i opiniach aplikacji napisano ze identyfikuje ona bledy oraz potrafi je kasowac w wielu modelach aut.
Czy ktos uzywal juz tego oprogramowania?
Ostatnio edytowano 3 paź 2013, 18:41 przez Ven, łącznie edytowano 1 raz
Kamil
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 8 lip 2013, 15:24
Posty: 983 (109/41)
Skąd: Toruń
Auto: Mazda 3 sedan – Sprzedana
Scenic 2.0 16v – Rozbity
Santa Fe 2.0 CRDi

Postprzez matthies » 2 paź 2013, 21:32

Torque jeśli już.
Obejrzyj sobie pierwszy z brzegu i akurat typ ma Mazdę ;)
opis że identyfikuje i kasuje błedy jest prawdziwy. Ma też wiele więcej funkcji.
Obrazek
Moderator GJ
Avatar użytkownika
Moderator
 
Od: 10 cze 2012, 17:04
Posty: 6442 (63/122)
Skąd: Toruń
Auto: M6 GY-L3 2,3l 122kW '04

Postprzez Ven » 3 paź 2013, 18:39

Faktycznie maly blad mi sie wkradl :) juz poprawiam...
Wyglada na fajny programik tylko skad kabelek kupic :) bo bezprzewodowy to pewnie nie osiagalny u nas...
Kamil
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 8 lip 2013, 15:24
Posty: 983 (109/41)
Skąd: Toruń
Auto: Mazda 3 sedan – Sprzedana
Scenic 2.0 16v – Rozbity
Santa Fe 2.0 CRDi

Postprzez bieski » 3 paź 2013, 18:47

Ven napisał(a):bo bezprzewodowy to pewnie nie osiagalny u nas...

Tak, rzuć okiem na allegro. Szukaj elm327 :>
......................
Avatar użytkownika
Klubowicz
 
Od: 10 cze 2010, 08:37
Posty: 4528 (16/160)
Skąd: ZG
Auto: GJ

Postprzez Ven » 3 paź 2013, 19:12

O kurde i to wcale nie takie drogie... lepiej chyba wydac 49 zl jednorazowo niz placic za kazde podpiecie w serwisie... no chyba ze tak jak u mnie brak jakich kolwiek problemow :) Wydaje mi sie ze wraz z programem ktory jest na androida za darmo to chyba dobra inwestycja jak na poczatkowa diagnostyke ?
Kamil
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 8 lip 2013, 15:24
Posty: 983 (109/41)
Skąd: Toruń
Auto: Mazda 3 sedan – Sprzedana
Scenic 2.0 16v – Rozbity
Santa Fe 2.0 CRDi

Postprzez Cajtek » 3 paź 2013, 20:22

Na ebay'u można za około 25 złociszy z wysyłką z Azji kupić. Tylko czas dostawy trochę dłuższy ;–).

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalk 4
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 22 wrz 2013, 20:41
Posty: 181 (1/2)
Skąd: Chrzanów
Auto: Mazda 3 (BK 2008 HB), 1.6 Benzyna.

Postprzez matthies » 3 paź 2013, 20:31

sprawa jest banalnie prosta.
Poczytaj sobie ten temat viewtopic.php?f=60&t=50971&p=2714270
co prawda jest w naszym dziale modelowym, ale wybór i użytkowanie jest analogiczne.
Ja ostatecznie wziąłem ten http://allegro.pl/elm327-bluetooth-micr ... 13511.html
Obrazek
Moderator GJ
Avatar użytkownika
Moderator
 
Od: 10 cze 2012, 17:04
Posty: 6442 (63/122)
Skąd: Toruń
Auto: M6 GY-L3 2,3l 122kW '04

Postprzez yarahu » 28 lip 2017, 12:26

Witam,

Program w wersji darmowej jak i płatnej nie pokazuje błędów. Wczytuje tylko statystyki i inne takie. Odradzam zakupu, jak kupiłem i będę wnosił o zwrot pieniędzy. Testowane na Mazda 323f BJ 1.6(98KM) 2001 rok i na Audi A6(C5) 1.8 2002 rok.

Pozdrawiam
Avatar użytkownika
Początkujący
 
Od: 24 kwi 2015, 19:35
Posty: 4
Skąd: LDZ
Auto: 323F 1.6 98KM(ZM-DE) rok 2001

Postprzez wirustc » 29 lip 2017, 07:40

yarahu napisał(a):Witam,

Program w wersji darmowej jak i płatnej nie pokazuje błędów. Wczytuje tylko statystyki i inne takie. Odradzam zakupu, jak kupiłem i będę wnosił o zwrot pieniędzy. Testowane na Mazda 323f BJ 1.6(98KM) 2001 rok i na Audi A6(C5) 1.8 2002 rok.

Pozdrawiam

Witam.
Po pierwsze to odpowiadasz na post z przed 4(czterech) lat.
2).Program świetnie działa.Pokazuje wiele funkcji silnika.
a także kody błędów ,oraz je KASUJE!!!!!!.
wszystko testowane na Mazdzie2 DE 1.3 rok2009.
Trzeba tylko zakupić;
matthies napisał(a):Torque jeśli już.
Obejrzyj sobie pierwszy z brzegu i akurat typ ma Mazdę ;)
opis że identyfikuje i kasuje błedy jest prawdziwy. Ma też wiele więcej funkcji.

Program wgrany na telefon ,łączy się bezprzewodowo.
Testowałem na mazdzie ,peugeocie 206 ,oplu astrze g.
pozdrawiam
Forumowicz
 
Od: 2 wrz 2010, 13:46
Posty: 31 (7/0)
Skąd: Konin
Auto: Mazda 2 DE 1,3 63kW/87KM 2009 rok

Postprzez yarahu » 30 lip 2017, 21:46

Kupiłem program i interfejs co opisuje w innym poście. Producenci aplikacji twierdzą że aplikacja wykrywa błędy w moim modelu jak i innych. Co nie jest prawdą, testowałem na modelach opisanych niżej(mazda, audi). Wszystkie inne statystyki pokazuje i działają poprawnie. Wniosek prosty aplikacja nie działa na wszystkich modelach które wymienia producent. Miałeś szczęście ja niestety nie...

P.s odpowiadam na posta z przed 4 lat aby osoby takie jak ja nie marnowały pieniędzy i czasu.
P.s2 widziałem ten jak i wieli innych filmików, dlatego kupiłem program i zmarnowałem pieniądze.
Avatar użytkownika
Początkujący
 
Od: 24 kwi 2015, 19:35
Posty: 4
Skąd: LDZ
Auto: 323F 1.6 98KM(ZM-DE) rok 2001

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości

Moderator

Moderatorzy Opinie i Poradniki