W okresie upałów zrobiły mi się odparzenia na desce rozdzielczej. Da się coś z tym zrobić? Myślałem, żeby to podgrzać opalarką i poprzez strzykawkę wpuścić pod spód trochę kleju. Oczywiście dopiero jak będzie ciepło, bo obecnie to wybrzuszenie jest bardzo sztywne. Poniżej zdjęcie z owym problemem.
Jakoś nie uśmiecha mi się wymieniać deski, a nie ukrywam, że wkurza mnie ten widok
Odparzone elementy tapicerki
Strona 1 z 1
miałem to samo w jednej mojej mx, ale w mniejszym rozmiarze, zrobiłem dokładnie tak jak opisałeś, podgrzałem trochę suszarą, dałem trochę kleju strzykawką i docisnąłem czymś ciężkim i zostawiłem na kilka godzin – pomogło.
Użyłem taki jaki miałem pod ręką czyli Pattex universal gel, tylko trzeba mieć dosyć duża igłę, bo klej jest gęsty i trudno przechodzi przez nią.
da napić jak najbardziej,ale trzeba szybko działać, ale obawiam się, że przy większych upałach może puścić.
loockas napisał(a):Kropelki to raczej nie ma szans nabić w strzykawkę...
da napić jak najbardziej,ale trzeba szybko działać, ale obawiam się, że przy większych upałach może puścić.
Siwus napisał(a):da napić jak najbardziej,ale trzeba szybko działać, ale obawiam się, że przy większych upałach może puścić
Inną sprawą jest fakt, że kleje cyjano – różnorakie są dość trudne do usunięcia z miejsc nimi zabrudzonych. Pogadam z kolegami modelarzami, pewnie coś polecą rzadkiego, a zmywalnego i nie niszczącego powierzchni.
andariel napisał(a):dwunastka różowa wystarczy
jak najbardziej
Jak juz ktoryms z w/w sposobow uda sie Ci usunąc usterke ( czego naprawde zycze ) to na przyszłosc chyba warto zainwestowac w osłone, ktorą w trakcie upałow zasłania sie całą szybe dzieki czemu slonce nie pada bezposrednio na deske. Najlepiej srebrny kolor
To nie są drogie koszta.
To nie są drogie koszta.
-
Szalotka
Strona 1 z 1