Wypłowiały lakier
Strona 1 z 1
Witam,
Na początku ubieglego miesiaca kupilem 323f'ke z 91r. Cena była dosc atrakcyjna jak na stan silnika i blachy. Jedynym mankamentem autka jest to ze ma strasznie wypłowialy i amtowy lakier. Zaraz po kupnie zrobilem polerke pastą lekkościerna z K2 i było miodzio. Niestety nic nie trwa wiecznie i jeszcze pare dni i auto bedzie jak przed polerką. Moje pytanie: Czy jest ktoś w stanie polecic mi jakis bardzo dobry srodek zeby efekt nie byl tak krotko trwaly, a zeby sie swiecila jak psu...
Na początku ubieglego miesiaca kupilem 323f'ke z 91r. Cena była dosc atrakcyjna jak na stan silnika i blachy. Jedynym mankamentem autka jest to ze ma strasznie wypłowialy i amtowy lakier. Zaraz po kupnie zrobilem polerke pastą lekkościerna z K2 i było miodzio. Niestety nic nie trwa wiecznie i jeszcze pare dni i auto bedzie jak przed polerką. Moje pytanie: Czy jest ktoś w stanie polecic mi jakis bardzo dobry srodek zeby efekt nie byl tak krotko trwaly, a zeby sie swiecila jak psu...
- Od: 5 lut 2010, 17:46
- Auto: Mazda 323 BG 1.7D 1989r.
Mazda 323F BG 1.6 8V 1990r.
Woskowanie.
Samym polerowaniem nic nie zdziałasz. Jedynie tyle, że po kolejnym razie zobaczysz podkład.
Samym polerowaniem nic nie zdziałasz. Jedynie tyle, że po kolejnym razie zobaczysz podkład.
polerka to jedno, a później trzeba zabezpieczyć lakier. Jeżeli chcesz zgłębić temat proponuję zajrzeć na www.kosmetykaaut.pl
- Od: 13 kwi 2010, 19:52
- Auto: była Mazda 6 GH MZR-CD 2.0; jest Mazda 3 BN 120 KM SkyPassion HB
Dzięki wielkie Jutro biorę sie dokladne mycie auta i woskowanie. Grzyby proponujesz woskowanie ręczne czy mechaniczne? Mozesz mi polecic jakas dobra i sprawdzona firme i czy lepiej oddac gdzies do "kosmetyczki" ?
bac90 napisał(a):Dzięki wielkie Jutro biorę sie dokladne mycie auta i woskowanie.
A gdzie glinka i cleaner ? Żeby wosk trzymał sie długo potrzebne jest właściwe przygotowanie powierzchni.
Link do forum gdzie poczytasz jak to zrobić jest w poprzednim moim poście
- Od: 13 kwi 2010, 19:52
- Auto: była Mazda 6 GH MZR-CD 2.0; jest Mazda 3 BN 120 KM SkyPassion HB
Narazie bawilem sie woskiem, zobaczymy jak dlugo bedzie trzymac bo poki co efekt jest i to porzadny.
Po pierwszym myciu (tak wyglądalo cale auto):
Po polerce woskiem do renowacji lakieru i woskowaniu:
Przepraszam za jakośc zdjęc ale mialem tylko telefon pod ręką. Dziękuje za wasze porady i przydatne linki. W przyszłości już będe wiedział gdzie szukac środków do pielęgnacji
Pozdrawiam
Po pierwszym myciu (tak wyglądalo cale auto):
Po polerce woskiem do renowacji lakieru i woskowaniu:
Przepraszam za jakośc zdjęc ale mialem tylko telefon pod ręką. Dziękuje za wasze porady i przydatne linki. W przyszłości już będe wiedział gdzie szukac środków do pielęgnacji
Pozdrawiam
Koledzy pamiętajcie o podstawach czyli dokładne mycie, potem glinkowanie, czyszczenie lakieru, polerowanie i woskowanie (to najprosciej) i daje zadowalający efekt bo podstawa to przygotowanie lakieru ! pod woski, sealanty i inne. Popieram strone wczesniej wspomnianą kosmetykaaut.pl (tylko ostrożnie przez to forum wydałem ostatnio na cześć kosmetyków prawie 600zł )
- Od: 8 mar 2010, 00:56
- Auto: Nissan Primera SR20DE
bac90 obejrzyj sobie to zdjęcie
najlepiej w powiększeniu http://malkolm.strefa.pl/dsc00066j.jpg , a teraz przyjrzyj się swojej robocie, widzisz różnicę??
sonax jest woskiem ok, ale przygotowanie lakieru jakie zrobiłeś woła o pomstę do nieba
najlepiej w powiększeniu http://malkolm.strefa.pl/dsc00066j.jpg , a teraz przyjrzyj się swojej robocie, widzisz różnicę??
sonax jest woskiem ok, ale przygotowanie lakieru jakie zrobiłeś woła o pomstę do nieba
malkolm napisał(a):bac90 ...Sonax jest woskiem ok , ale przygotowanie lakieru jakie zrobiłeś woła o pomstę do nieba
Sonax jest woskiem ok . Po zastosowaniu innego preparatu zmieniłem zupełnie zdanie na temat tego wosku. Warto zainwestować te 100-250 zl za wosk i porządnie przygotować grunt pod niego jak mawia malkolm. Wówczas oko samo się cieszy – wygląda nie mal jak nowe – a sąsiad zazdrości, bo jego jest bledsze
- Od: 16 paź 2009, 21:04
- Auto: ex BJ TDVI RF4F '02 101PS
obecnie Kia QL
Strona 1 z 1