Do zakończenia instalacji centralnego pozostało mi podłączenie kierunków. Z centralki wychodzi jeden przewód który należy podłączyć do kierunków. W związku z powyższym pytanie czy po rodzieleniu przewodu 1 do lewego kierunku 2 do prawego kierunku gdzie wpiąć diodę tzn. przed rozdzieleniem przewodów czy może dwie diody jedna w przewód do lewego kierunku druga w przewód do prawego. Jeszcze czy diodę wpina się w jakimś kierunku tzn. czy ten szary znacznik musi być skierowany w kierunku centralki czy może przewodów kiernków. Jeszcze czy wpinamy się w przewody wychodzące z rozdzielacza czy może gdzieś wcześniej np. włącznik świateł awaryjnych. poniżej zdjęcie diody
Dioda prostownicza
Strona 1 z 1
Normalnie robisz miotłę, czyli z jednego przewodu, dwa. Co za tym idzie dwie diody. Polaryzacja diody paskiem do końców przewodów.
Tu masz z resztą wszystko opisane: http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewto ... zamek&sid=
W maździe elektryk mi się gdzieś wpiął przy przekaźniku. W Hondzie civic ostatnio sam montowałem i zdecydowanie łatwiej mi było wpiąć się w przełącznik kierunkowskazów.
Tu masz z resztą wszystko opisane: http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewto ... zamek&sid=
W maździe elektryk mi się gdzieś wpiął przy przekaźniku. W Hondzie civic ostatnio sam montowałem i zdecydowanie łatwiej mi było wpiąć się w przełącznik kierunkowskazów.
schemat z linku powyżej
-
www.czelej.net
- Od: 4 lut 2008, 02:41
- Auto: GH '10 L5 125KW
CR '08 LF 107KW
ja u siebie przy montowaniu alarmu miałem dwa oddzielne kabelki do kierunków i wtedy je sie podłącza do przekaźnika,
a jak jest jeden kabelek to slyszalem ze do awaryjnych wystarczy ale głowy nie dam
spytam o takie pytanie..
u mnie po podłączeniu jest tak ze jak otworze drzwi to przez 5 sek mrugają wszystkie kierunki, czy da sie cos z tym zrobić chce zeby mrugały tylko przy otwieraniu i zamykaniu (tak dzialaja) ale bez tych drzwi bo to jest wkurzające jak stoje na parkingu a samochód mruga przez 5sek.za kazdym razem jak drzwi otworze
zna ktos na to rade ?
a jak jest jeden kabelek to slyszalem ze do awaryjnych wystarczy ale głowy nie dam
spytam o takie pytanie..
u mnie po podłączeniu jest tak ze jak otworze drzwi to przez 5 sek mrugają wszystkie kierunki, czy da sie cos z tym zrobić chce zeby mrugały tylko przy otwieraniu i zamykaniu (tak dzialaja) ale bez tych drzwi bo to jest wkurzające jak stoje na parkingu a samochód mruga przez 5sek.za kazdym razem jak drzwi otworze
zna ktos na to rade ?
Strona 1 z 1