www.mazdaspeed.pl
Nie pasuje , to jest silnik DiTD a Ty masz CR , wał od comprexa tez nie pasuje....DABLJU napisał(a):czy silnik od PREMACY czy 626 bedzie pasaowal do mojej 2.0 D 136 KM z 2002r

Jaksa napisał(a):Nie pasuje , to jest silnik DiTD a Ty masz CR , wał od comprexa tez nie pasuje....DABLJU napisał(a):czy silnik od PREMACY czy 626 bedzie pasaowal do mojej 2.0 D 136 KM z 2002r

Enalo napisał(a):Spójrzcie czy macie kontrolkę DPF

Dokładnie .... ale motory z DPF-em tez sie zacierają przez rozcienczony olej , zapychają sie DPF-y i wtryski leją za duzo ropki , cos mazdzie nie udał sie ten wynalazek.Grzyby napisał(a):problem akurat dotyczył modeli przed liftingiem (przed 2005) - czyli bez DPF

Jaksa napisał(a):Wymieniam juz 7 silnik przez ten zapchany smok
cammus napisał(a):mam pytanie co do tego smoka, jak dlugo trwa sprawdzenie + ew. oczyszczenie i jakie koszta
Moim zdaniem "łatwiej i szybciej " jest zrobic wymianę tradycyjną metoda , mam wysysarke ale uzywam ją do innych celów ....waldekw napisał(a):CZY STARY OLEJ BYŁ WYSYSANY BO SZYBCIEJ I ŁATWIEJ

Mysle ze tak , a wysysarka dobra jest do wyssania plynów ktore nie są tak cięzkie , czyli płyn hamulcowy ( ze zbiorniczka przy jego wymianie ) chłodniczy ( gdzie nie mozna wymontowac wyrównawczego i.t.p ) nie mam zaufania do tego sprzetu gdy nie widac ile towarku wyssałes.waldekw napisał(a):Przypuszczam, że tradycyjną metodą jest wieksza szansa na to, że w misce zostanie mniej syfu na dnie niż po wyssaniu przez miarke

Wymont + zamont miski + oczyszczenie smoka zajmuje do 2 -3 godzinek , zalezy od znajomosci tematu , cena 200 zł. ( z silikonem do miski )cammus napisał(a):Jaksa, jesli mozesz, odpowiedz na moje pytanie zadane ciut wyzej

.....no to teraz do 250 tysiecy bedziesz smigał , niemcy wypowiadali się ze te silniki po 250 - 300 tysiączkach nadają się do smietnika....( opinia zasłyszana z niemieckiego ASO )Enduro napisał(a):wiem ze nie przezyje w najblizszym czasie uszkodzenie panewek tzn. silnika

Jaksa napisał(a):niemcy wypowiadali się ze te silniki po 250 - 300 tysiączkach nadają się do smietnika....

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników