Witam kilka dni temu zaczęło śmierdzieć coś w kabinie i od miesiąca biegi ciężej wchodziły ale teraz to już masakra jest,pedał sprzęgła chodzi lekko tylko ze bierze już od samego dołu i nie odbija do końca odrazu tylko po chwili , a wbić jedynkę czy inny bieg to trzeba się niezłe nasiłowac najlżej wchodzi wsteczny.wiec zamówiłem sprzęgło tylko nie jestem pewny czy to akurat będzie przyczyna czy wymiana docisk tarcza łożysko pomoże dodam mój przebieg na zegarze 216000 + to co cofnięte ?taki komplet zamówiłem
SPRZEGŁO
801930
VALEO
Pierwsze za 400
http://www.motoneo.pl/k-a-MAZDA-1999-323_-323_F_VI_BJ-13671-Sprzegla-Zestaw_sprzegla-i-j.html
Złe działanie sprzęgła – awaria wysprzęglika
Strona 1 z 1
tomzwolin napisał(a):pedał sprzęgła chodzi lekko tylko ze bierze już od samego dołu i nie odbija do końca odrazu tylko po chwili , a wbić jedynkę czy inny bieg to trzeba się niezłe nasiłowac najlżej wchodzi wsteczny
u mnie w 626 były podobne objawy, sprzęgło łapało u samego dołu, biegi prawie wogóle nie wchodziły, sprzegło nie odbijało do końca, wprawdzie nic nie śmierdziało, nie wiem jak w 323, ale w 626 jest śrubka do regulacji, nad sprzęgłem, pokręciłem troche i wszystko działa, przejechałem już od tamtego momentu z 7 tys. km
- Od: 1 lis 2011, 10:29
- Auto: Mazda 626 2.0 DiTD GW
przed czepianiem się samego sprzęgła sprawdzić trzeba poprawne działanie wysprzęglika, czy nie ma na nim przecieków oraz czy pracuje tak jak trzeba (nie zacina się i reaguje na wciskanie pedału)
gdy kupowałem mazde to miałem takie same objawy i koles mowił ze sprzegło sie kończy i nie mial czasu wymienić to dał mi nowe valeo w pudełku. sprzegło wystarczyło wyregulować i dziala , a nowe lezy i sie kurzy w garażu
- Od: 25 lip 2010, 10:53
- Auto: Mazda 323f BJ '98 2.0ditd 90KM +
Witam dziś kolega mi doradził sprawdzić wysprzeglik i jak ruszyłem ta gumę to płyn lekko zasyczał czyli na 90 % będzie to czy tak ma być ?jak syknęło biegi leciutko wbijałem i za chwile znowu nie można wbić chyba ze przepompuje
??
- Od: 27 lut 2010, 17:28
- Auto: Mazda 323F 2.0 Diesel 90KM
A nie mówiłem?
Dobrze że już madzia śmiga
Dobrze że już madzia śmiga

Strona 1 z 1