Karty paliwowe dla użytkowników forum "Klub MazdaSpeed" – edycja I – wysyłka zakończona.
Ale kombinujecie...
Żyjemy w XXI wieku i bardziej są poważane karty niż gotówka... więc więcej luzu... Obe możliwe opcje działają...
Żyjemy w XXI wieku i bardziej są poważane karty niż gotówka... więc więcej luzu... Obe możliwe opcje działają...
Skoda Rapid , Mii FR-line 1.0
byly: Mazda 323 BG, Tribute, M6 GG, M5 CR i M2 DE, SEAT Mii SE 1.0, Seat Toledo NH S 1.2
byly: Mazda 323 BG, Tribute, M6 GG, M5 CR i M2 DE, SEAT Mii SE 1.0, Seat Toledo NH S 1.2
brodaM6 napisał(a):taki koncern jak Orlen sprzedaje karteczki po 5.5 na rabaz na 4 grosze ,ludzie ,pojechałem na stacje Moya dostałem kartę i 5 gr rabatu ,za free ,to ja jestem ich klientem nie oni moim
I chwała Tobie za to...
ON na stacji Moya – 3,79 zł
On na stacji Orlen – 3,65 zł
W całym naszym działaniu przyświecał cel współpracy z mocno rozbudowaną ogólnopolską siecią stacji paliw, by każdy miał szansę używać tych kart bez specjalnego dojazdu do stacji
Jak tak dalej pójdzie, to wylądujemy szybko na rabacie 8 groszy za litr...
Wojtek napisał(a):W całym naszym działaniu przyświecał cel współpracy z mocno rozbudowaną ogólnopolską siecią stacji paliw, by każdy miał szansę używać tych kart bez specjalnego dojazdu do stacji
Otóż to – Moya ma podobno już 111 stacji, Orlen 1300. Drobna różnica
Wojtek napisał(a):Jak tak dalej pójdzie, to wylądujemy szybko na rabacie 8 groszy za litr...
I bardzo dobrze
No i ja jeszcze siedem, lista idzie zgodnie z umową, a przelew zaraz pójdzie
Reszta na priv dzięki.
Reszta na priv dzięki.
Ostatnio edytowano 16 lut 2016, 09:57 przez francesco_franco, łącznie edytowano 1 raz
- Od: 27 lip 2014, 20:41
- Auto: Mazda3 BK Y6 2006 140KM/330Nm Winning Blue
A mam pytanko ile ich można zamówić ? bo zapotrzebowanie mam na około 30szt
Ostatnio edytowano 16 lut 2016, 10:01 przez krzysek71, łącznie edytowano 1 raz
Mam pytanie, kto sprawdzał tę dane i progi rabatowe. Bo tu nic się nie zgadza. Zacznijmy od tego że rabat jest 8gr na litrze przez pierwsze 3 miesiące, a potem żeby go zachować trzeba tankowac minimum 500 litrów miesięcznie. Wiem bo pracuje na orlenie, no i jak wydajemy bt to nie pobieramy żadnej opłaty za tę karty. Kolejna sprawa to czy muszę się zapisywać do tej listy, bo równie dobrze sam mogę sobie tą kartę wyrobić w pracy, po co mam płacić za coś co jest za darmo.
- Od: 21 wrz 2009, 21:49
- Auto: 323F BG 1.8, Xedos6 2.0 V6, Mazda 6 Kombi MZR-CD 121KM Diesel
Czyli jak dobrze rozumiem będe miał te 8gr na litrze przez 3 miesiące lecz pózniej żeby zachować rabat muszę zatankować 500 litrów miesięcznie ? Proponuję by dający te ogłoszenie wypowiedział się w tej kwestii
Ogólnie stwierdzam że powiście zebrać listę osób i na PW wysłać im dane do zrobienia karty BT żeby każdy mógł podjechać na stacje Orlenu i samemu mógł sobie wyrobić taką kartę nie płacąc za nic. Ogólnie jest w sumie ta karta nabijana na kasę i koszt jej wynosi 1zł, ale kasjerzy nie pobierają tej kwoty tylko opłaca ją prowadzący stację, bo było by to bez sensu żeby klient dostawał kartę rabatową i jeszcze musiał za nią płacić. Przynajmniej w Poznaniu tak jest. Także proponuję to przemyśleć, bo to była by o wiele prostsza opcja.
Krzysiek żeby zachować rabat wszyscy klubowicze razem muszą zatankować minimum 500 litrów, co myślę że stanie się w ciągu pierwszego dnia. Nie każdy z osobna. Wszystko co będzie tankowane na BT z danymi mazdaspeed będzie zaliczać się do tych litrów. Czyli na przykład ty zatankujesz 100 litrów, ktoś jeszcze 100, a ja na przykład 300 i już mam tę 500 litrów o których mowa.
Krzysiek żeby zachować rabat wszyscy klubowicze razem muszą zatankować minimum 500 litrów, co myślę że stanie się w ciągu pierwszego dnia. Nie każdy z osobna. Wszystko co będzie tankowane na BT z danymi mazdaspeed będzie zaliczać się do tych litrów. Czyli na przykład ty zatankujesz 100 litrów, ktoś jeszcze 100, a ja na przykład 300 i już mam tę 500 litrów o których mowa.
3rzyk napisał(a):Mam pytanie, kto sprawdzał tę dane i progi rabatowe. Bo tu nic się nie zgadza. Zacznijmy od tego że rabat jest 8gr na litrze przez pierwsze 3 miesiące, a potem żeby go zachować trzeba tankowac minimum 500 litrów miesięcznie.
3rzyk napisał(a):Wiem bo pracuje na orlenie
To dość dziwne, bo wydając karty BT co miałem okazje zrobić również dziś w nocy. Klient po zatankowaniu otrzymał od razu 8gr na litrze. Plus tego uczą nas na platformie elerningowej orlenu Cóż, ale tak czy siak, dalej pozostaje kwestia tego czy można samemu wyrobić sobie taką kartę skoro można ją mieć za free
3rzyk napisał(a):Cóż, ale tak czy siak, dalej pozostaje kwestia tego czy można samemu wyrobić sobie taką kartę skoro można ją mieć za free
Jezeli sam osiągniesz poziom rabatu 8 groszy średnio na miesiąc w każdym kwartale (15000 litrów), to nie potrzebujesz naszej inicjatywy...
Z resztą jako pracownik koncernu masz rabat pracowniczy w wysokości 10 groszy na litrze (jak już padło w tym wątku)
Podajemy tutaj założenia z regulaminu Orlenu. Być może dyrektywy "odgórne" są takie by na wejściu nowego klienta dawać najwyższy rabat, a później już życie samo go zweryfikuje...
Tak czy siak, oficjalnie zaczynamy od 4 groszy na litrze, a jak będzie 8 groszy to chyba nikt nie będzie protestować...
Ostatnio edytowano 16 lut 2016, 11:00 przez Wojtek, łącznie edytowano 1 raz
Ja skromnie poproszę jedną
Przelew poszedł przed chwilką
Przelew poszedł przed chwilką
Wojtek napisał(a):Z resztą jako pracownik koncernu masz rabat pracowniczy w wysokości 10 groszy na litrze (jak już padło w tym wątku)
Ten rabat mają tylko menadżerowie i inni wysoce postawieni. Zwykły kasjer co najwyżej może mieć rabat na hot doga w wysokości 50gr Nawet prowadzący stację nie ma tego rabatu 10gr.
Nie chodzi mi tu o to że sam chcę osiągnąć jakiś mega pułap litrów. Tylko pytam czy jest to konieczne żeby za coś płacić co można wyrabiać samemu i czemu inni też nie mogą tego sobie zrobić. Było by prościej dla samych organizatorów tej inicjatywy.
Ciekawy pomysł z odbieraniem takich kart na stacji, pytanie czy wystarczyłoby podać NIP i bez problemu w każdym województwie taką kartę wydadzą bez zbędnych pytań. Co do opłaty dla Stachana to trudno oczekiwać, że wyśle poczta kilkaset kart na swój koszt, a 5,50 to akurat kosztuje priorytet polecony pocztą
Bartg napisał(a):Ciekawy pomysł z odbieraniem takich kart na stacji, pytanie czy wystarczyłoby podać NIP i bez problemu w każdym województwie taką kartę wydadzą bez zbędnych pytań. Co do opłaty dla Stachana to trudno oczekiwać, że wyśle poczta kilkaset kart na swój koszt, a 5,50 to akurat kosztuje priorytet polecony pocztą
Na każdej stacji objętej programem BT wyrobią taką kartę, a nawet 30 jeśli potrzeba. Wystarczy tylko NIP i nic więcej. Nie trzeba nic podpisywać czy coś w tym stylu. Zero pytań, zero problemu.