Witam,
po zainstalowaniu aplikacji na telefon MyMazda nic tam nie ma poza aktywnym assistance, serwis czyli harmonogram przeglądów, instrukcje w PDF i nr VIN czy u Was również tak jest bo na YouTube jak oglądam filmy z np. USA to tam jest możliwość otwierania auta, odpalania silnika, przebieg itp.
Pozdro
Aplikacja MyMazda
Strona 1 z 1
Jest tak samo, czyli ch..... .
Na starej wersji tej aplikacji pokazywały mi się jeszcze kampanie serwisowe które są do wykonania dla mojego samochodu. Po aktualizacji nawet tego nie ma.
Podobno dla MX-30 już jest dużo lepsza ta aplikacja , więcej dostępnych jest opcji z poziomu tej właśnie aplikacji.
Ogólnie jak zawsze jesteśmy 100 lat za murzynami
Na starej wersji tej aplikacji pokazywały mi się jeszcze kampanie serwisowe które są do wykonania dla mojego samochodu. Po aktualizacji nawet tego nie ma.
Podobno dla MX-30 już jest dużo lepsza ta aplikacja , więcej dostępnych jest opcji z poziomu tej właśnie aplikacji.
Ogólnie jak zawsze jesteśmy 100 lat za murzynami
Swoją drogą jestem ciekaw czy kiedykolwiek będzie możliwość dołożenia modułu WiFi do istniejącego już oprogramowania Mazda Connect. Chodzi mi o usługę wykonywaną przez ASO.
Fajnie by było żeby wszystkie takie techniczne nowinki mogły być tak samo stosowane we wcześniejszych modelach samochodów.
Fajnie by było żeby wszystkie takie techniczne nowinki mogły być tak samo stosowane we wcześniejszych modelach samochodów.
Palmer napisał(a):"3" w USA też ma takie ficzery, bo ma WiFi na pokladzie, więc tzw. "Usługi połączone" tam działają. W EU niestety nie będzie to działać z wyjątkiem wspomnianej MX-30 i nowej CX-5.
Usługi połączone działają i w EU, wystarczy włączyć hotspot w telefonie...
.AdrianT napisał(a):W 3 czy cx30 przeznaczonej na rynek eu? Niemożliwe na ten czas.
Szlag . Masz rację. Miałem usługi w CX-3 i nawet w CX-30 jeszcze nie sprawdziłem. Myślałem, że może być tylko lepiej a tu ...
Palmer napisał(a):"3" w USA też ma takie ficzery, bo ma WiFi na pokladzie, więc tzw. "Usługi połączone" tam działają. W EU niestety nie będzie to działać z wyjątkiem wspomnianej MX-30 i nowej CX-5.
Mam "3" z USA – orientujesz się( lub ktoś inny ) czy cokolwiek związanego z tymi usługami i/lub aplikacją będzie działało w EU ?
Jak już ktoś wspomniał – apka MyMazda nie działa ( brak możliwości rejestracji po wpisaniu Vin-u z USA ).
Próbowałem zarejestrować się w MyMazda na stronie USA i wszystko idzie dobrze do momentu konieczności podania nr. telefonu ( przychodzi kod potwierdzający do zarejestrowania )– nie można tam wpisać polskiego numeru ( w stanach mają 10 cyfr w numerze )...
Cześć,
Pytanko odnosnie mozliwosci dostepu do samochodu z apki myMazda. Ostatnio zauważyłem, ze moge jedynie auto zamknac z poziomu tej apki. Dalbym se reke uciac, ze kiedys byłem w stanie rowniez Auto otworzyc z apki.
Albo sobie uroilem Albo sobie uroilem (w apce Forda mialem mozliwosc zablokowania i odblokowania drzwi) albo Mazda znowu cos 'ulepszyla'
Ktos skomentuje?
Bartek
Pytanko odnosnie mozliwosci dostepu do samochodu z apki myMazda. Ostatnio zauważyłem, ze moge jedynie auto zamknac z poziomu tej apki. Dalbym se reke uciac, ze kiedys byłem w stanie rowniez Auto otworzyc z apki.
Albo sobie uroilem Albo sobie uroilem (w apce Forda mialem mozliwosc zablokowania i odblokowania drzwi) albo Mazda znowu cos 'ulepszyla'
Ktos skomentuje?
Bartek
- Od: 21 paź 2023, 13:33
- Auto: CX30 MY2024
cichy202 napisał(a):Tylko zamykanie – co ciekawe u mnie to nie działa, za każdym razem jest informacja że "request failed".
U mnie tez czasem failuje. Kurde byłem pewien, ze kiedyś było też odblokowywanie drzwi. Moze sobie dopowiedziałem, ze jest jak w apce Forda.
Bartek
- Od: 21 paź 2023, 13:33
- Auto: CX30 MY2024
Strona 1 z 1