Awaryjność/dostępność części wersji z USA

Mazda6 2002–2007

Postprzez Globy » 21 sie 2008, 18:17

Klubowicz
 
Od: 24 paź 2003, 21:02
Posty: 9888 (0/3)
Skąd: Warszawa
Auto: C140 M120

Postprzez Jesza » 21 sie 2008, 21:02

tomekw112

Mam ten sam problem otwieram z pilota ale nie mogę zamknąć, zamykam natomiast bez problemu
z kluczyka.

W wątku polecanym przez Globiego nic mi niestety nikt nie wyjaśnił.
Czekam również na ewentualne sugestie.
Forumowicz
 
Od: 21 kwi 2008, 19:47
Posty: 44
Skąd: Polska Południowa
Auto: Mazda 6 3.0 V6 2006 r automat 6-bieg

Postprzez hteb » 29 sie 2008, 17:39

iiyama napisał(a):Wie może ktoś gdzie dokładnie znajduje się EGR?


proszę :
Obrazek
Forumowicz
 
Od: 9 cze 2008, 08:25
Posty: 74
Auto: Audi S4

Postprzez Tom » 3 wrz 2008, 09:52

tomekw112 napisał(a):szyby otwierają się z pilota ale w drugą stronę nie umiem

ja nawet tego nie umiem, a jakiego masz pilota??
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 7 cze 2007, 07:51
Posty: 1826

Postprzez hteb » 3 wrz 2008, 10:27

U mnie otwieranie szyb z pilota też nie działa :) Może wersja bieda bądź nierozgarnięty "przyciskający" :D
Forumowicz
 
Od: 9 cze 2008, 08:25
Posty: 74
Auto: Audi S4

Postprzez tomekw112 » 3 wrz 2008, 10:43

Tom napisał(a):
tomekw112 napisał(a):szyby otwierają się z pilota ale w drugą stronę nie umiem

ja nawet tego nie umiem, a jakiego masz pilota??


Pilot jest inny niż przed FL- ze składanym kluczykiem , bardziej prostokątny – cztery przyciski w tym jeden czerwony
pozdrawiam
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 14 maja 2008, 17:43
Posty: 30
Skąd: Białystok
Auto: Mazda 6S 3,0 V6 '07 manual

Postprzez Tom » 3 wrz 2008, 13:55

tomekw112 no to mam odpiwiedz ale ja tez mam 4 przyciski w tym jeden czerwony
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 7 cze 2007, 07:51
Posty: 1826

Postprzez tomekw112 » 3 wrz 2008, 14:24

Tom napisał(a):tomekw112 no to mam odpiwiedz ale ja tez mam 4 przyciski w tym jeden czerwony


U mnie działa tak- > otwieram drzwi z pilota i drugi raz naciskam i trzymam parę sek. i szyby przednie się otwierają – myślę ze jest to tak zwana opcja przewietrzania samochodu np.gdy stoi w nasłonecznionym miejscu , fajna sprawa bo nie wsiadasz do piekarnika. :)

aha -- u mnie na drzwiach kierowcy na przyciskach od przednich szyb jest napis "AUTO " na dwóch a nie na jednym może to ma jakiś wpływ.
pozdrawiam
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 14 maja 2008, 17:43
Posty: 30
Skąd: Białystok
Auto: Mazda 6S 3,0 V6 '07 manual

Postprzez Tom » 3 wrz 2008, 14:37

tomekw112 sprawdzilem ani drgna bede wsiadal do piekarnika :(
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 7 cze 2007, 07:51
Posty: 1826

Postprzez horhe10 » 4 wrz 2008, 13:26

Witam wszystkich forumowiczow!!
Mam małe pytanko.Nadeszła pora na zmiane klocków z przodu.Pojechałem do warsztatu i okazało sie ze klocki od europejskiej wersji różnią sie rozmiarem o 3mm z każdej strony.Mogą sprowadzic klocki do amerykana ,ale ich cena to 400zl + koszty wymiany.
Dlatego mam do Was pytanie czy jest mozliwosc kupienia klocków troche taniej, a jak są zamienniki to czy warto je kupować.Nie chciał bym sytuacji zeby po przejechaniu 5tys km trzeba byłoby je znowu wymieniac.
Z góry przepraszam jak temat był juz poruszany na forum.
Pozd Bartek
Początkujący
 
Od: 5 maja 2008, 22:55
Posty: 11
Skąd: Warszawa
Auto: Mazda 6,2.3L (06r)

Postprzez bull » 4 wrz 2008, 15:17

Tutaj była dyskusja na temat klocków do wersji usa , przeczytaj sobie:
http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.ph ... c&start=60
My ride's: Renault Espace 2.0 DCI 06' 175KM
Moja M6 --- SOLD
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 12 paź 2007, 13:57
Posty: 192 (1/0)
Skąd: Whitestock
Auto: Mazda CX-7 08" M/T
Mazda RX-8 04' M/T --- SOLD
Mazda 6s 3.0 04' M/T --- SOLD
Impreza WRX 01' --- SOLD

Postprzez rymik » 4 wrz 2008, 15:58

Ala ta dyskusja dotyczyła chyba wersji 3.0 V6. Sam będę musiał wymienić klocki z tyłu, w modelu amerykańskim 2.3L i chyba bedę musiał zamówić 2 komplety – przód i tył, żeby raz płacić za przesyłkę. Mam model z 2007 roku i niewiele w nim robiłem, a jedynie stwierdziłem, że filtr kabinowy w wersji amerykańskiej jest też inny. Czy aby na pewno k :) locki z europejskiego modelu 2.3 nie pasują do modeli amerykańskich z 2006 i wyzej ? Może ktoś zna symbole zamienników dostępnych w Polsce ?
Początkujący
 
Od: 16 lip 2008, 10:47
Posty: 4
Skąd: Kołobrzeg
Auto: Mazda 6 2,3 automatic '07 USA

Postprzez horhe10 » 4 wrz 2008, 16:22

klocki na pewno nie pasuje.Wczoraj byłem u mechanika,który sprawdzał i jak sie okazało klocki na europe są wyższe o 3mm.Własnie kupiłem zestaw na przód w serwisie.Zaplaciłem 350zl i wymiana 50.Zamienniki robi podobno Lucas,ale symboli niestety nie znam.Jak sie dowiadywałem to w sklepach chcieli aby podac wymiary i wtedy mogli by cos dopiero powiedziec w tym temacie
Początkujący
 
Od: 5 maja 2008, 22:55
Posty: 11
Skąd: Warszawa
Auto: Mazda 6,2.3L (06r)

Postprzez Adaś » 4 wrz 2008, 17:00

rymik napisał(a):Ala ta dyskusja dotyczyła chyba wersji 3.0 V6.

ale mozna się podłączyć z pytaniem, zresztą zmieniłem już temat

kosz
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 8 paź 2004, 15:11
Posty: 5866 (0/1)
Skąd: Warszawa
Auto: 323F BA Japan Muscle V6

Postprzez Globy » 4 wrz 2008, 23:40

Adasiu, dołącz to proszę do tamtego tematu, jeśli nie wyczerpuje on odpowiedzi na pytanie tutaj zawarte. Dziękuję <usmiech>
Klubowicz
 
Od: 24 paź 2003, 21:02
Posty: 9888 (0/3)
Skąd: Warszawa
Auto: C140 M120

Postprzez Tom » 2 lis 2008, 19:32

planuje zmienic klocki w mojej Madzi i mysle o kupnie:

– klocki przód EBC DP21465
– klocki tył EBC DP2729

sa to klocki Greenstuff do Mazdy 6 z silnikiem 2.3 L bo oczywiscie 3.0 nie ma w katalogu,
orientuje sie ktos czy beda pasowaly??
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 7 cze 2007, 07:51
Posty: 1826

Postprzez bull » 2 lis 2008, 20:35

Do rocznika 2004 napewno pasują z wersji europejskich, a do 2005 na 99% też.
My ride's: Renault Espace 2.0 DCI 06' 175KM
Moja M6 --- SOLD
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 12 paź 2007, 13:57
Posty: 192 (1/0)
Skąd: Whitestock
Auto: Mazda CX-7 08" M/T
Mazda RX-8 04' M/T --- SOLD
Mazda 6s 3.0 04' M/T --- SOLD
Impreza WRX 01' --- SOLD

Postprzez Tom » 2 lis 2008, 21:13

bull dzieki :) a orientujesz sie jak jest z tymi 2 paskami i napinaczami do nich -jakie maja symbole albo cos?? szukuje sie na ich wymiane i tak mysle jak ugrysc temat – nadalem ju zkumplowi co ma rodzine w USA ale chwile to potrwa zanim dosdtane odpowiedz od niego...
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 7 cze 2007, 07:51
Posty: 1826

Postprzez bull » 2 lis 2008, 22:40

Jak wyjmiesz stary pasek na wzór, to nowy w każdym sklepie motoryzacyjnym ci dobiorą. Zwykły pasek wielorowkowy. A co do napinaczy to jaki masz przebieg, że musisz je wymienic?? Może wystarczy same łożyska wymienic??
My ride's: Renault Espace 2.0 DCI 06' 175KM
Moja M6 --- SOLD
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 12 paź 2007, 13:57
Posty: 192 (1/0)
Skąd: Whitestock
Auto: Mazda CX-7 08" M/T
Mazda RX-8 04' M/T --- SOLD
Mazda 6s 3.0 04' M/T --- SOLD
Impreza WRX 01' --- SOLD

Postprzez Tom » 3 lis 2008, 07:38

bull mam 43tys mil i paski mi swiszcza i glosno chodza dlatego chcialem za jedna robota wymienic i paski i napinacze.
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 7 cze 2007, 07:51
Posty: 1826

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości

Moderator

Moderatorzy 6 / 626 / MX-6 / Xedos 6