najmniej jazda na dziadka według ukrytych funkcji kompa 4,9/100 w większości poza miastem. Normalnie średni wychodzi od 6,5 przy jeździe trasami do 8-8,5 jeżdżąc dużo po korkach
Moja Madzia po wyjeżdżeniu zbiornika paliwa. Średnie spalanie: trochę miasto i trasa z włączoną klimatyzacją, ustawioną na 16 stopni i wentylatorem na 3/4 prędkości obrotowej do 120km/h. to 6.6l/100km.
Powrót z Darłowa do Opola na dystansie 545km średnie 5,6l/100km ale to tylko dlatego że czas jazdy wyniósł 9h Powód takiej jazdy-jest czym ale nie ma po czym
Witam nie wiem czy dobrze trafilem ale zdecydowalem sie napisac... mam taki problem od nie dawna komputer pokladowy pokazuje mi spalanie rzedu 13l/100km... jak na moj silnik to jakas masakra;/... co moze byc przyczyna takiego spalania macie jakies pomysly?...
Dodam ze nie dawno zmienialem wtryski, filtr paliwa swiece... auto na zimnym silniku sie tlucze w okolicach wtrysku a na cieplym chodzi normalnie tylko troche tak jak by glosniej jak na diesla;/...
1. 90% autostrada 10 % miasto 2. średnie spalanie 8,6 3. klima włączona 50% czasu, prędkość na tempomacie 150-160 km/h, średnia prędkość z kompa 102km/h
nie wiem za bardzo ale jak byłem po M6 w niemczech a byłem pod belgijska granica w Aachen to hmm około 1100 km i zatankowałem ja za 65 euro i dojechał do domu do zduńskiej woli gdzie wiadomo ze prawie przez całe niemcy jest but 120/160 km/h
1. Cykl mieszany: max chwilowa 100km/h, przelotowa 85 i po mieście jak leci, przeważnie 65. Rozpędzam, nie zamulam na światłach . W tym cyklu nie używam piątego biegu. 2. Wysiorbie 8l/100 km. 3. Muszę doszczelnić dolot i wtryski sprawdzić, to może spadnie spalanie.
Spalanie rzeczywiste 7-9 litrów a komputer wskazuje 4.5 max 5.5-6l na 100km trochę to irytujące, ma ktoś pomysł dlaczego jest aż taka różnica? Do tego po zapaleniu się rezerwy komputer pokazuje że śmiało 200 km moge zrobić
viewtopic.php?f=409&t=51343&hilit=UKRYTE+OPCJE+MAZDA+6 Tu masz wątek, co prawda 30 stron – ale poczytaj będzie to wyjaśnione – chyba na 2 stronie. Po prostu, masz tak ustawiony komputer żeby zamiast prawidłowej wartości zaniżał. Jak dobrze pamiętam regulacja jest co 5%, ale czytaj powyższe "zakumasz" o co chodzi.
Mazda 6 140 km trasa Poznań -Stryków i z powrotem A2 400 km prędkość 160-200 plus Klima do tego doszedł mi dojazd do pracy 10 km dzienie w korkach przez pięć dni spalanie mi wyszło 7,2 on