Regulacja wysokości fotela kierowcy – Wymiana stelaża
Strona 1 z 1
Wydaje się, że tylko mnie przytrafił się ten problem. Sprawa chyba nowa, choć podobna rzecz miała miejsce także w 6. W serwisie obejrzano fotel i kazano czekać na info zwrotne z centrali. Po 2 tygodniach telefon z prośbą o ponowne zgłoszenie się celem wykonania zdjęć. Prawdopodobnie stelaż fotela do wymiany.
Witam
Dobrze że sprawa zakończyła się powodzeniem , ja bym pewnie uznał że taka uroda fotela, a tu jednak warto zgłaszać wszystko
Pozdrawiam
Dobrze że sprawa zakończyła się powodzeniem , ja bym pewnie uznał że taka uroda fotela, a tu jednak warto zgłaszać wszystko
Pozdrawiam
Nie macie problemu z nachyleniem zagłówka? Widziałem na forum M6 GJ, ze ktos wyginal prety zaglowka o pare stopni, zeby siedziec normalnie i nie szurac broda po klatce piersiowej. Problem dosyc znany. Szukalem regulacji pochylenia, ale nie znalazlem.
-
limo
Witam,
Mnie też dotknął problem z opuszczającym się fotelem kierowcy.
Wymienili mi cały stelaż, ale niestety nie pomogło do końca.
Fotel opuszcza się dalej choć teraz znacznie wolniej.
Może przewidziany jest tylko do pewnej wagi (moja waga ok. 100 kg)
Zgłosiłem to w serwisie po raz drugi i zobaczymy co wymyślą, ....
Mnie też dotknął problem z opuszczającym się fotelem kierowcy.
Wymienili mi cały stelaż, ale niestety nie pomogło do końca.
Fotel opuszcza się dalej choć teraz znacznie wolniej.
Może przewidziany jest tylko do pewnej wagi (moja waga ok. 100 kg)
Zgłosiłem to w serwisie po raz drugi i zobaczymy co wymyślą, ....
Podepnę się pod ten temat ...
Może ktoś ma pomysł jak zawiesić czy też już znalazł sposób by wyciszyć klamrę pasa bezp. pasażera ?
Denerwuje mnie stukanie klamry o plastikowy bok m-dzy drzwiami przy jeżdzie bez pasażera .
Nie ma tam zapięcia ani też nie można go ułożyć na oparciu kanapy(jak pasy na tylnej kanapie) by sobie "nie dyndał" podczas jazdy na nierównościach .
Jedyne co teraz mi przychodzi do głowy ... t zapinanie pasażera pasa bez pasażera
Może ktoś ma pomysł jak zawiesić czy też już znalazł sposób by wyciszyć klamrę pasa bezp. pasażera ?
Denerwuje mnie stukanie klamry o plastikowy bok m-dzy drzwiami przy jeżdzie bez pasażera .
Nie ma tam zapięcia ani też nie można go ułożyć na oparciu kanapy(jak pasy na tylnej kanapie) by sobie "nie dyndał" podczas jazdy na nierównościach .
Jedyne co teraz mi przychodzi do głowy ... t zapinanie pasażera pasa bez pasażera
Witam Toruńczyk.
Dawno mnie nie było na forum brak czasu i dużo zajęć ale już służę radą
Pogłośnić radio .
A tak serio to może przykleić troszkę filcu meblowego.
Pozdrawiam
Lucek
Dawno mnie nie było na forum brak czasu i dużo zajęć ale już służę radą
Pogłośnić radio .
A tak serio to może przykleić troszkę filcu meblowego.
Pozdrawiam
Lucek
Witaj Lucek !
Miło mi , że o nas nie zapomniałeś
A ja zamartwiałem się dlaczego tak długo rehabilitujesz się ? Teraz "zrehabilituj się" na forum i służ nam pomocą!
Dzięki za podpowiedź – sprawdzę ...
Tymczasem ...
Miło mi , że o nas nie zapomniałeś
A ja zamartwiałem się dlaczego tak długo rehabilitujesz się ? Teraz "zrehabilituj się" na forum i służ nam pomocą!
Dzięki za podpowiedź – sprawdzę ...
Tymczasem ...
Witam.
Dzięki za powitanie ale to nie tyko rehabilitacja ale też inne obowiązki .
Widzę że na forum jest już tyle fachowców że moja skromna osoba na razie to tylko może poczytać
żeby się podszkolić ale oczywiście jeżeli będę tylko mógł to posłużę radą i pomocą ale na szczęście nasza MIECIA śmiga bez zarzutów.
Pozdrawiam
Lucek
Dzięki za powitanie ale to nie tyko rehabilitacja ale też inne obowiązki .
Widzę że na forum jest już tyle fachowców że moja skromna osoba na razie to tylko może poczytać
żeby się podszkolić ale oczywiście jeżeli będę tylko mógł to posłużę radą i pomocą ale na szczęście nasza MIECIA śmiga bez zarzutów.
Pozdrawiam
Lucek
Witam.
Ostatnio zwróciłem uwagę na to stukanie klamry i jedyne co na szybko przyszło mi do głowy
na bezinwazyjną ingerencje w usunięciu drażniącego stukania to zahaczenie pasa o wajchę
regulacji pochylenia oparcia fotela ( wystarczy pojedyncza taśma pasa) wówczas klamra
zostanie odciągnięta od słupka. Proponuję spróbować myślę że nie będzie to miło wpływu na naciąg.
Pozdrawiam
Lucek
Ostatnio zwróciłem uwagę na to stukanie klamry i jedyne co na szybko przyszło mi do głowy
na bezinwazyjną ingerencje w usunięciu drażniącego stukania to zahaczenie pasa o wajchę
regulacji pochylenia oparcia fotela ( wystarczy pojedyncza taśma pasa) wówczas klamra
zostanie odciągnięta od słupka. Proponuję spróbować myślę że nie będzie to miło wpływu na naciąg.
Pozdrawiam
Lucek
Obyło się bez interwencji ...
Problem ze stukaniem jest wtedy kiedy pasażer wypnie się z pasów i je niedbale puści a klamra oprze się o oparcie fotela w poprzek między siedzeniem a słupkiem . Trzeba ją wtedy poprawić i ułożyć swobodnie w płaszczyźnie tak jak zawieszony jest pas czyli wzdłuż słupka by nie mieć problemu ze stukaniem
Odwołuję "alarm" ... i zwracam honor "Skośnookim"
Problem ze stukaniem jest wtedy kiedy pasażer wypnie się z pasów i je niedbale puści a klamra oprze się o oparcie fotela w poprzek między siedzeniem a słupkiem . Trzeba ją wtedy poprawić i ułożyć swobodnie w płaszczyźnie tak jak zawieszony jest pas czyli wzdłuż słupka by nie mieć problemu ze stukaniem
Odwołuję "alarm" ... i zwracam honor "Skośnookim"
Strona 1 z 1