Instrukcja programowania automatycznego podnoszenia szyb

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez andreon » 27 paź 2009, 19:33

Witam, mam problem z opuszczaniem szyby pasażera. Chcąc zrobić to przyciskiem przy kierowcy nie działa, pozostałe działają, tylko ta jedna ( blokada nie jest włączona). Naciskając przycisk pasażera działa . :)
Forumowicz

Od: 8 lip 2009, 22:17
Auto: Mazda CX-7

Postprzez zyziek » 27 paź 2009, 19:36

trzeba odloczyc akumulator i bedzie ok. jednak odloczenie akumulatora spowoduje reset kompa a to moze zrodzic problemy.
Początkujący

Od: 13 lip 2009, 14:38
Auto: CX-7 AWD
Infiniti Fx35

Postprzez kryystian » 28 paź 2009, 00:29

zapłon i opuść szybę do konca i przytrzymaj aż do usłyszenia kliknięcia, zrobione
HARDLINE
Forumowicz

Od: 16 lip 2008, 19:57
Auto: gh sport
(6mps)

Postprzez Stivi » 28 paź 2009, 00:41

tylko kazda szybe z osobna
Stivi

Postprzez andreon » 30 paź 2009, 22:04

Witam. No niestety nie pomogło. Może niedokładnie opisałem, chodzi o szybę pasażera. Przyciskiem pasażera działa, opuszcza sie i podnosi, natomiast przycikiem przy kierowcy szyba pasażera nie dziala, kierowcy +2 z tylu działają tylko ta jedna. Nie słychać również charakterysycznego pstryknięcia ( chyba jakis przekaznik) naciskajac przycisk co słychac przy pozostałych. Może uszkodzony przycisk ,lub spadł przewód z zacisku co myslicie , a może cos innego??
Forumowicz

Od: 8 lip 2009, 22:17
Auto: Mazda CX-7

Postprzez gemini » 6 lis 2009, 23:16

Witam :)
Miałem podobny problem z tą szybą.Po odłączeniu zasilania(akumulatora)trzeba ponownie zakodować w komputer.A robi się to tak: przyciskiem na drzwiach pasażera opuszczasz szybę do samego końca i przytrzymujesz go jeszcze jakieś 10sek, następnie podnosisz szybę do samego końca i także trzymasz przycisk jeszcze przez 10sek po zamknięciu jej. gotowe powinno działać :)
pozdrawiam :)
gemini

Postprzez Globy » 6 lis 2009, 23:30

O, dzięki za instrukcję <usmiech>
Klubowicz

Od: 24 paź 2003, 22:02
Auto: C140 M120

Postprzez Stivi » 7 lis 2009, 00:22

gemini napisał(a):Miałem podobny problem z tą szybą.Po odłączeniu zasilania(akumulatora)trzeba ponownie zakodować w komputer.A robi się to tak: przyciskiem na drzwiach pasażera opuszczasz szybę do samego końca i przytrzymujesz go jeszcze jakieś 10sek, następnie podnosisz szybę do samego końca i także trzymasz przycisk jeszcze przez 10sek po zamknięciu jej. gotowe powinno działać

a przeczytales posty powyzej ? Chyba nie.
Stivi

Postprzez gemini » 10 lis 2009, 21:57

Do Stiva

Ja kolego przeczytałem dokładnie w odróżnieniu od Ciebie...
-jak się wczytasz to zobaczysz różnicę...

myślę że teraz będzie dziłać... u mnie zadziałało :)

pozdrawiam :)
gemini

Postprzez gryzoon » 14 lis 2009, 14:22

gemini napisał(a):Miałem podobny problem z tą szybą.Po odłączeniu zasilania(akumulatora)trzeba ponownie zakodować w komputer.A robi się to tak: przyciskiem na drzwiach pasażera opuszczasz szybę do samego końca i przytrzymujesz go jeszcze jakieś 10sek, następnie podnosisz szybę do samego końca i także trzymasz przycisk jeszcze przez 10sek po zamknięciu jej. gotowe powinno działać usmiech

Nie trzeba trzymać, aż 10sek :) słychać ten "klik" o którym pisał "kryystian", czyli opuszczasz – klik – zamykasz – klik – i powinno działać. Robiłem to w swojej wczoraj bo zmieniałem akumulator na nowy – bez problemów szyby się zaprogramowały.
Pozdrawiam,
Piotrek (Gryzoon)
Obrazek
Baza Aut od nieuczciwych sprzedawców – zapraszam do wpisywania takich aut :)
Rozkodowywanie numerów VIN Kupujesz auto? SPRAWDŹ VIN
Forumowicz

Od: 30 paź 2006, 12:35
Auto: Mazda 6 MPS 2.3 DI Turbo

Postprzez TTPOGO » 30 lis 2009, 11:49

Gryzon ma rację :D Zadziałało bez problemu.
TTPOGO
Forumowicz

Od: 17 lip 2009, 10:02
Auto: CX-7 2.3 Turbo