Tak z ciekawości, czy wie ktoś jaka powinna być grubość nałożonego fabrycznie lakieru na poszczególnych elementach naszych aut (maska, drzwi, dach itp.). Wg. jednego z warszawskich dealerów, to 80-90 µm.
Mi na Soul Red przed kładzeniem powłoki ceramicznej, dzień po odebraniu auta z serwisu zmierzono, że wahania grubości lakieru są znaczne i wynoszą na poszczególnych elementach od 90 do nawet 160 mikronów. Chłopaki szukali śladów podwójnego malowania, ale takowych nie znaleźli. Podobne wyniki (a nawet wyższe) ma mój kolega mający nową 6 Soul Red. Widać, ten lakier (trójwarstwowy) tak ma.
Dzięki. Z kolei specjalista z serwisu blacharsko-lakierniczego z innego ASO w Warszawie stwierdził, iż zakres ten może wynosić do 120 mikronów, a dolnej granicy ... nie ma . @creet – w mojej opinii masz rację, ale dowiem się u źródła (Mazda Polska), o czym nie omieszkam poinformować na forum (dla potomnych).
Moja ma od 90 do 140 z tego co pamietam, sam mierzyłem przy zakupie. Dach, drzwi czy maska maja nacieńszą powłokę, dól karoserii ma troszkę więcej lakieru. Taki już urok japończykow, lakiery maja cieniutkie. Mercedes E kolegi ma 170-220 mikronów.
Chcielibyśmy poinformować, iż producent nie podaje norm grubości lakieru dla poszczególnych rodzajów powłok lakierniczych. Przyjmuje się, iż praktycznie spotykana grubość powłok wynosi od 60 do 150 µm. W przypadku ewentualnych wątpliwości prosimy o podanie wartości grubości lakieru- kwestia zostanie skonsultowana z producentem.
Z poważaniem, /tutaj imię i nazwisko/ Customer Assistance Center Mazda Motor Poland