Akcesoria – montaż podświetlania powitalnego wraz z listwami
Strona 1 z 1
Czy ktoś rozważał zakup listew progowych, ale z modelu BK czyli takich:
Czy będą pasowały do BM ? Uważam, że są ładniejsze od tych oferowanych do BM no i podświetlane więc przy otwartych drzwiach powinny robić wrażenie.
Czy będą pasowały do BM ? Uważam, że są ładniejsze od tych oferowanych do BM no i podświetlane więc przy otwartych drzwiach powinny robić wrażenie.
-
Trekuś
W BK są podłączone do przygotowanych gniazd wpiętych w instalację elektryczną światła oświetlenia wnętrza znajdującymi się po lewej stronie pod osłoną z tworzywa sztucznego nad nadkolem. Do tych listew należy dokupić do zintegrowania podświetlenia powitalnego z podświetlanymi na niebiesko listwami ozdobnymi progów wymagany dodatkowo zestaw rozszerzający podświetlenia powitalnego (C830-V7-700). Natomiast w BM prawdopodobnie takie gniazda też są, ponieważ podłącza się do nich oświetlenie powitalne. Czyli stosując ten zestaw rozszerzający można podłączyć zarówno listwy progowe jak i oświetlenie powitalne. Pytanie jest następujące, czy same listwy dla wersji BK fizycznie będą pasowały do wersji BM ?
-
Trekuś
utargowałem listwy progowe w salonie, ale pewnie zdecyduję się na samodzielny montaż oświetlenia powitalnego.
nie jestem zbyt "techniczny", dlatego pozwolę sobie zadać pytanie czy średnio rozgarniętemu technicznie człowiekowi montaż jakiś lampek ledowych i podłączenie ich tak by współdziałały z listwami będzie stanowić jakiś większy problem?
nie jestem zbyt "techniczny", dlatego pozwolę sobie zadać pytanie czy średnio rozgarniętemu technicznie człowiekowi montaż jakiś lampek ledowych i podłączenie ich tak by współdziałały z listwami będzie stanowić jakiś większy problem?
powinienes sobie poradzic... w komplecie powinienes znalezc instrukcje 
Generalnie sytuacja dotychczas wygladala nastepujaco:
– kupujac podswietlenie powitalne masz zestaw 2 lampek diodowych, wszystkich kabli i wtyczek jak i bezpiecznik.
– kupujac podswietlane listwy progowe nalezalo dokupic takze zestaw "rozszerzajacy" do podswietlania powitalnego...
Jak bedzie u ciebie, nikt nie wie... dopoki nie otrzymasz tego zestawu do rak.
Jezeli bedziesz miec pytania, to postaram sie ci pomoc
Generalnie sytuacja dotychczas wygladala nastepujaco:
– kupujac podswietlenie powitalne masz zestaw 2 lampek diodowych, wszystkich kabli i wtyczek jak i bezpiecznik.
– kupujac podswietlane listwy progowe nalezalo dokupic takze zestaw "rozszerzajacy" do podswietlania powitalnego...
Jak bedzie u ciebie, nikt nie wie... dopoki nie otrzymasz tego zestawu do rak.
Jezeli bedziesz miec pytania, to postaram sie ci pomoc
Arkana , Renault , Mii
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
dziękuję za odpowiedź
być może należało dokupić do listw ten zestaw powitalny, ale 800zł za jakieś dwie lampki wydało mi się ceną mocno wygórowaną
ciekawi mnie tylko czy poza aso kupię taki zestaw? czy to musi być jakiś dedykowany do mazdy czy po prostu jakieś tam lampki ledowe będą ok?
na allegro nic nie widzę.
być może należało dokupić do listw ten zestaw powitalny, ale 800zł za jakieś dwie lampki wydało mi się ceną mocno wygórowaną
ciekawi mnie tylko czy poza aso kupię taki zestaw? czy to musi być jakiś dedykowany do mazdy czy po prostu jakieś tam lampki ledowe będą ok?
na allegro nic nie widzę.
gizbern napisał(a):dziękuję za odpowiedź
a proszę
gizbern napisał(a):być może należało dokupić do listw ten zestaw powitalny, ale 800zł za jakieś dwie lampki wydało mi się ceną mocno wygórowaną
sam go wykonaj, a będzie lepiej
gizbern napisał(a):ciekawi mnie tylko czy poza aso kupię taki zestaw? czy to musi być jakiś dedykowany do mazdy czy po prostu jakieś tam lampki ledowe będą ok?
cos w tym stylu
viewtopic.php?f=311&t=115388&start=20
Arkana , Renault , Mii
Może i zakup lampek ledowych jest prostą czynnością, ale podpięcie ich w odpowoednie miejsce to już coś innego ...
Jak ktoś z Was to rozklimi, stawiam BROWAR
Jak ktoś z Was to rozklimi, stawiam BROWAR
Samo podłączenie jest tak proste jak zakup LEDów. W service manual można znaleźć sposób demontażu odpowiednich plastików, aby mieć dostęp do gniazd, w które podłączyć montowane oświetlenie powitalne i listwy progowe.
-
Trekuś
Kanalia napisał(a):"Brakujące"? Tu raczej chodzi o zestaw LEDów do zastosowania zamiast żarówek już zamontowanych w Twoim aucie, czyli wymieniasz te które masz, a nie dokładasz coś nowego.
Raczej nie będziesz musiał nic modyfikować.
Kwestia preferencji, czy wolimy standardowe oświetlenie żarówkowe czy też wolimy kolorowe, zimne światło LEDowe.
Pisząc o brakujących żarówkach miałem na myśli te zamontowane pod deską rozdzielczą oświetlającą nogi kierowcy i pasażera.
Mazda oficjalnie opisuje gadżet jako:
Podświetlenie powitalne
zestaw lamp diodowych podświetlających na biało podłogę kierowcy i pasażera
Ostatnio edytowano 21 maja 2014, 06:17 przez Wojtek, łącznie edytowano 1 raz
Powód: przeniesione z innego tematu
Powód: przeniesione z innego tematu
Fajnie, ale żarówki podświetlające pedały nie wchodzą w skład zestawu, który nam podałeś.
Listę znajdziesz w opisie aukcji.
Oświetlenie powitalne to osobna rzecz, niemontowana seryjnie chyba w żadnej wersji M3 BM.
To samo dotyczy dodatkowego podświetlenia bagażnika.
Listę znajdziesz w opisie aukcji.
Oświetlenie powitalne to osobna rzecz, niemontowana seryjnie chyba w żadnej wersji M3 BM.
To samo dotyczy dodatkowego podświetlenia bagażnika.
- Od: 15 kwi 2014, 17:02
- Auto: Mazda3 BM HB 2014 SkyEnergy 165KM 6MT
flazx, posty przeniosłem do tematu o podświetleniu powitalnym... 
Samo podświetlenie powitalne Mazdy jest na ledach, nie na żarówkach jak w grupie Vagów. Nic nie trzeba "wymieniać".
Samo podświetlenie powitalne Mazdy jest na ledach, nie na żarówkach jak w grupie Vagów. Nic nie trzeba "wymieniać".
Arkana , Renault , Mii
Doslownie wczoraj zamontowalem sobie sam takie podswietlenie + progi w mojej BL'ce.
Nie jest to trudne i moge podeslac zaskanowana instrukcje jesli ktos chce.
Obie rzeczy kupilem oryginalne na ebayu:
Welcome illumination system – £20 – retail price £53.92 (UK) / €101.25 (IRL) C830-V7-050A
Illuminated scuff plates – £53.20 – retail price £54.80 (UK) / €101.48 (IRL) BBP3-V1-370
Pomylilem sie jedynie co do Extension – £5.46 C830-V7-700 – sadzilem ze do obu listew bede potrzebowal 2 x takie rozszerzenie – jednak w paczce sa dwa kabelki, wiec jeden komplet mam na zbyciu.
Instrukcje jak zamontowac listwy wraz ze zdjeciami znalazlem na forum angielskim. Jako ze temat jest dla mnie swiezy, sluze ewentualna pomoca.
Dodatkowo, kupujac listwy i podswietlenie wnetrza, czesc instalacji jest zdublowana i wychodzi na to, ze majac juz zalozone podswietlenie wnetrza, potrzeba jedynie samych listew wraz z C830-V7-700. Kable + bezpiecznik pod deska rozdziecza sa wowczas zbedne. Tym samym jesli ktos mialby ledowe zaroweczki to czesc instalacji pozostajaca z listew tez mam na zbyciu. Byc moze dla kogos kto tego nie widzial jest to napisane troche chaotycznie, ale jak cos to moge zapodac zdjecie.
Nie jest to trudne i moge podeslac zaskanowana instrukcje jesli ktos chce.
Obie rzeczy kupilem oryginalne na ebayu:
Welcome illumination system – £20 – retail price £53.92 (UK) / €101.25 (IRL) C830-V7-050A
Illuminated scuff plates – £53.20 – retail price £54.80 (UK) / €101.48 (IRL) BBP3-V1-370
Pomylilem sie jedynie co do Extension – £5.46 C830-V7-700 – sadzilem ze do obu listew bede potrzebowal 2 x takie rozszerzenie – jednak w paczce sa dwa kabelki, wiec jeden komplet mam na zbyciu.
Instrukcje jak zamontowac listwy wraz ze zdjeciami znalazlem na forum angielskim. Jako ze temat jest dla mnie swiezy, sluze ewentualna pomoca.
Dodatkowo, kupujac listwy i podswietlenie wnetrza, czesc instalacji jest zdublowana i wychodzi na to, ze majac juz zalozone podswietlenie wnetrza, potrzeba jedynie samych listew wraz z C830-V7-700. Kable + bezpiecznik pod deska rozdziecza sa wowczas zbedne. Tym samym jesli ktos mialby ledowe zaroweczki to czesc instalacji pozostajaca z listew tez mam na zbyciu. Byc moze dla kogos kto tego nie widzial jest to napisane troche chaotycznie, ale jak cos to moge zapodac zdjecie.
Listwy progowe sa tutaj: http://www.ebay.com/itm/351057397631.
Warto przesledzic aukcje wlasnie tego sprzedajacego bo ma sporo oryginalnych akcesoriow do BL i BM:
burrowscarparts
System powitalny kupilem okazyjnie od kogos innego, a na sprzedaz byla tylko jedna sztuka.
Warto przesledzic aukcje wlasnie tego sprzedajacego bo ma sporo oryginalnych akcesoriow do BL i BM:
burrowscarparts
System powitalny kupilem okazyjnie od kogos innego, a na sprzedaz byla tylko jedna sztuka.
Moze dlatego, ze musisz na jego profil wejsc przez ebay.co.uk. Ma ponad 6tys przedmiotow w tym 188 do M3 – dywaniki, felgi, nakladki na glosniki itp. To jest ogolnie jakis dealer Toyoty (tak wynikalo z faktury).
Robur1978 napisał(a):Doslownie wczoraj zamontowalem sobie sam takie podswietlenie + progi w mojej BL'ce. (...) Instrukcje jak zamontowac listwy wraz ze zdjeciami znalazlem na forum angielskim. Jako ze temat jest dla mnie swiezy, sluze ewentualna pomoca.(...) Byc moze dla kogos kto tego nie widzial jest to napisane troche chaotycznie, ale jak cos to moge zapodac zdjecie.
Wlasnie odebralem "zestaw" do swojej BM bez zglebiania tematu przed zamowieniem i jestem lekko zawiedziony tym, co otrzymalem. A mianowicie jest to kabel, ktory jeszcze musze ciagnac z bagaznika. A samych LEDow brak. Hello, w tej Mazdzie ktos uzywa mozgu? Przypomina to zestaw kamery cofania, gdzie oryginalny trzeba ciagnac az pod deske rozdzielcza, a najblizszy przylacz jets pol metra dalej w samej klapie – parodia.
Ale do rzeczy, tez musiales ciagnac instalacje z bagaznika? Nie ma jakiegos przylacza pod deska rozdzielcza? Bo jak tak to w pierony odsylam ten badziew niezaleznie od tego jak rewelacyjny efekt daje.
D.
- Od: 14 cze 2006, 01:01
- Auto: 1. Mazda CX60 KH PHEV
2. Mazda 3 BM Skyactiv-D
Strona 1 z 1