Ruda w BM
Proszę właścicieli przede wszystkim sedanów a może i hatchbackow aby otworzyli klapę bagażnika i sprawdzili rynnę po której spływa woda z szyby, czy na okrągłych spawach przy uszczelce nie mają rdzy i purchli na lakierze.
Powiem Wam ze to rewelacja. Prawdziwa japońska jakość...
Powiem Wam ze to rewelacja. Prawdziwa japońska jakość...
-
maryousz
Auto wziąłeś nowe z salonu, czy kupiłeś używane?
Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
maryousz napisał(a):dziś po 17 to zauważyłem więc za późno na reakcję inną niż wpis na forum...
działaj i zgłaszaj to szybko do ASO...
Pozostałych użytkowników prosimy o dokładne sprawdzenie wskazanej rynienki...

Arkana , Captur , Mii
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
W garażu ale jakie to ma znaczenie? Auto jest użytkowane pół roku i ta sytuacja jest do wacka nie podobna
Ostatnio edytowano 12 wrz 2014, 11:31 przez maryousz, łącznie edytowano 1 raz
-
maryousz
maryousz napisał(a):W garażu ale jakie to ma znaczenie?
Dokładnie. Przecież to już nie czasy fiata 126p. Śmieszy mnie, że obecnie ktoś kupując nowe auto zastanawia się jak je przechowywać i o zgrozo musi myśleć o dodatkowym zabezpieczeniu antykorozyjnym na karoserie.
Trudno jeszcze oceniać, bo to póki co chyba odosobniony przypadek, ale jeżeli to się potwierdzi, to Mazda strzeli sobie mocno w kolano. To będzie 3 generacja w której zabezpieczenie antykorozyjne leży...
No zaraz w BLkach jakoś nie widzę problemu (przynajmniej na forum) oprócz tych sytuacji gdzie auto ewidentnie było bite i naprawiane już przed sprzedażą/wada fabryczna. Oczywiści mówimy o wychodzeniu rudej w przeciągu poniżej 5 lat od zakupu. Tu po 5/6 msc to absolutny skandal.
I jak ASO reaguje?
I jak ASO reaguje?
-
Blue inside & red outside!
- Od: 12 lis 2011, 14:36
- Auto: Jest: Mazda 6 2.5 Sky-G SkyPassion 2016
Była: Mazda 3 1.6 MZR Kirei 2011