Mazda 3 z USA – problemy i porady

Mazda3 BM (2013–2016) / Mazda3 BN (2016- )

Postprzez NIXON » 6 cze 2017, 12:09

Nie mogę pobrać plików z Mazda mzd do aktualizacji radja na eu z usa. wyskakuje błąd. Czy ktoś miał też taki problem?
Początkujący
 
Od: 29 maja 2017, 10:46
Posty: 10 (1/0)
Auto: Mazda 3 bm sedan '15
2.0 155 hp USA

Postprzez garcia » 6 cze 2017, 12:42

NIXON napisał(a):Nie mogę pobrać plików z Mazda mzd do aktualizacji radja na eu z usa. wyskakuje błąd. Czy ktoś miał też taki problem?

Spróbuj stąd: https://www.hidrive.strato.com/share/eij2ao9hsv#$/
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 19 mar 2016, 16:17
Posty: 55 (0/2)
Skąd: Warszawa
Auto: Mazda 3 bm sedan '15
2.0 155 hp Canada
soul red

Postprzez NIXON » 6 cze 2017, 13:00

garcia napisał(a):
NIXON napisał(a):Nie mogę pobrać plików z Mazda mzd do aktualizacji radja na eu z usa. wyskakuje błąd. Czy ktoś miał też taki problem?

Spróbuj stąd: https://www.hidrive.strato.com/share/eij2ao9hsv#$/

Dzięki
Początkujący
 
Od: 29 maja 2017, 10:46
Posty: 10 (1/0)
Auto: Mazda 3 bm sedan '15
2.0 155 hp USA

Postprzez pete55 » 7 sie 2017, 11:53

garcia napisał(a):Ustaw na szukanie manualne i kręcąc pokrętłem sprawdź, czy dojdziesz do np. 91Mhz, czy może w okolicy 98Mhz wróci do początku. U mnie wracało i dopiero wymiana modułu pomogła.

Czy możesz podpowiedzieć gdzie można kupić modul radia EU, nigdzie się nie napotkałem z taką ofertą. Dzięki

Dopisano 7 sie 2017, 12:53:

garcia napisał(a):Ustaw na szukanie manualne i kręcąc pokrętłem sprawdź, czy dojdziesz do np. 91Mhz, czy może w okolicy 98Mhz wróci do początku. U mnie wracało i dopiero wymiana modułu pomogła.

Czy możesz podpowiedzieć gdzie można kupić modul radia EU, nigdzie się nie napotkałem z taką ofertą. Dzięki
Początkujący
 
Od: 21 sie 2016, 20:55
Posty: 12
Auto: Mazda 3 BM 2,0 165 km automat 2015r

Postprzez garcia » 7 sie 2017, 12:56

Ja kupiłem na aledrogo, jeśli teraz nie ma, to trzeba poczekać, może po wakacjach ktoś wystawi.
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 19 mar 2016, 16:17
Posty: 55 (0/2)
Skąd: Warszawa
Auto: Mazda 3 bm sedan '15
2.0 155 hp Canada
soul red

Postprzez pete55 » 7 sie 2017, 15:08

garcia napisał(a):Ja kupiłem na aledrogo, jeśli teraz nie ma, to trzeba poczekać, może po wakacjach ktoś wystawi.

Dzięki, będę obserwował
Początkujący
 
Od: 21 sie 2016, 20:55
Posty: 12
Auto: Mazda 3 BM 2,0 165 km automat 2015r

Postprzez darrecki » 7 sie 2017, 16:34

A jak się to zwie?
Avatar użytkownika
Moderator
 
Od: 14 cze 2006, 00:01
Posty: 1468 (20/61)
Skąd: UK - Worcs, PL - Rzeszow
Auto: 1. Mazda 3 BM Skyactiv-D
2. Mazda 2 DJ Skyactiv-G

Postprzez garcia » 7 sie 2017, 17:40

darrecki napisał(a):A jak się to zwie?

Sprzedający różnie nazywają, moduł, sterownik, wzmacniacz itd, ja szukałem wpisując "moduł drx".
W tym wątku jest fotka z numerem modułu EU i gdzie go zlokalizować w samochodzie.
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 19 mar 2016, 16:17
Posty: 55 (0/2)
Skąd: Warszawa
Auto: Mazda 3 bm sedan '15
2.0 155 hp Canada
soul red

Postprzez zbiorzec » 7 sie 2017, 20:01

Początkujący
 
Od: 23 lut 2017, 13:13
Posty: 16
Skąd: Toruń
Auto: Mazda 3 BM SkyPassion, Snowflake White, sedan 2015, 2.0 l Pb, 120 KM, MT

Postprzez garcia » 7 sie 2017, 20:44


Co do nawigacji, to za darmo bym ją wziął, płacić nie zamierzam, nawet 359zł, ale to tylko moje zdanie.
Wygrać polski język możesz sam, link do plików już tutaj podawalem. Jeśli gość wymienia moduł (tylko wtedy masz wszystkie polskie częstotliwości) i wgrywa polskie menu, to za 299zł się opłaci.
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 19 mar 2016, 16:17
Posty: 55 (0/2)
Skąd: Warszawa
Auto: Mazda 3 bm sedan '15
2.0 155 hp Canada
soul red

Postprzez fabiomaster » 29 sie 2017, 11:31

Jak by ktoś chciał to mam moduł drx wersję pod 6 głośników. Ja musiałem szukać wersji z Bose. Piszcie PW.
Avatar użytkownika
Początkujący
 
Od: 23 sty 2017, 11:00
Posty: 19
Skąd: Miłosław
Auto: Mazda 3 BM 2015 2.0 A/T 155KM iTouring + iTTP

Postprzez kokos123 » 7 wrz 2017, 13:10

Witam, mam do wymiany silnik dmuchawy od nawiewu. Może mi ktoś potwierdzić czy taki silnik od wersji EU będzie pasował? np taki:
http://allegro.pl/mazda-3-2013-2015-dmu ... 50448.html
Początkujący
 
Od: 16 kwi 2017, 21:11
Posty: 9

Postprzez desparion » 22 wrz 2017, 13:18

garcia napisał(a):Tak czy inaczej na jednym pinie powinno pojawić się napięcie, gdy włączy się światło manetką. U mnie nic się nie dzieje. Będzie cieplej, to pomyślę jak temat ugryźć.
Jeszcze raz dziękuję za pomoc.


Podbijam temat, ponieważ mam taki sam problem
Czy udało się rozwiązać problem
Czy konieczne było ciągnięcie kabla od samego przodu ?
Jeśli tak to w którym miejscu się podpinać ?

Dopisano 22 wrz 2017, 13:38:

Manetkę wymieniłem na europejską, przełącznik działa i prąd idzie na przednie przeciwmgielne ( instalacja z przód jest kompletna)
Z tyłu jakby brakowało przewodu od przeciwmgielnych
kostka taka jak u użytkownika garcia 8 przewodów
Początkujący
 
Od: 22 wrz 2017, 13:15
Posty: 1
Auto: Mazda 3 bm HB '14
2.0 155 hp Canada

Postprzez donfrutti » 30 paź 2017, 19:27

Cześć :)
jestem nowym forumowiczem i od niedawna szczęśliwym posiadaczem Mazdy 3 2.0 skyenergy z 2015r.
Auto sprowadzone z USA przy przebiegu 6k (bite z przodu), naprawione w Polsce – zrobione wszelkie homologacje, wgrane polskie menu
wyposażenie niemalże jak w skypassion (szyberdach, koło zapasowe, head-up, 165km, itp.)

1 właściciel w polsce wziął auto w leasing i nie stać go było spłacać, stąd samochód wylądował na aukcji samochodów powindykacyjnych, ja kupiłem przy przebiegu 45k

Przed zakupem sprawdziłem z 3-ma mechanikami, auto zrobione wzorowo, wszystko na oryginalnych częściach (nawet głupie blaszki podtrzymujące z emblematem mazdy). ASO też bardzo pozytywnie wypowiedziało się na temat autka.

JEST TYLKO JEDEN PROBLEM – nie dało się podłączyć do komputera.

Widnieją następujące błędy:
– awaria kluczyka na czerwono (kluczyk i centralny zamek działają bez zarzutów)
– awaria pasów bezpieczeństwa/poduszek pow. na czerwono (faktycznie może takiej brakować)
– awaria systemu SCBS (na żółto)
– poza tym nie działa i-stop – cały czas jest w trybie gotowości, ale jest "nie gotowy" (klima, aku i nawiew wł.)

Potrzebuję jakiegoś eskperta od Mazdy, który podepnie moją pod komputer, zrobi pełną diagnostykę + wgra navi (wyświetla się, że nie obsługuje navi, pewnie brak map, bo tak to ma całe oprogramowanie).
jestem z wrocławia

Ktoś, coś? :)
Początkujący
 
Od: 30 paź 2017, 17:49
Posty: 2
Auto: Mazda 3, 2.0 Skyenergy 165km, 2015r. (USA)

Postprzez Steel » 30 paź 2017, 19:46

Byles w ASO i ono wypowiedzialo sie pozytywnie... a nie dalo sie podlaczyc pod komputer? swieca sie lampki z pasow/poduszek i kluczyk? cos mi tu nie gra

Co do I-stopa to naladuj aku do maksa, wylacz wszystkie nawiewy klimy itd zagrzej silnik i powinien sie wlaczyc jak nie, to jest jeszcze kilka mozliwosci (np wylaczony modyfikacja programowa badz zblokowany fizycznie-elektrycznie)

Ja bym jednak do ASO podjechal i niech zbadaja co i jak. Do tego auto jest jeszcze chyba na gwarancji chyba ze mialo byc zezlomowane w stanach z powodu szkody calkowitej.
Forumowicz
 
Od: 14 mar 2017, 20:33
Posty: 96 (0/5)
Auto: 2016 M3 2.0 120KM HB MR'17 SkyEnergy SoulRed + LED

Postprzez donfrutti » 30 paź 2017, 23:25

No powiedzieli, że bardzo dobry stan techniczny, zawieszenie ok, itd.
Jedyna wada, całkie