Mazda3 BK Ustawienie zegara godziny – przyciski CLOCK/SET/INFO
Strona 1 z 1
Witam
Chciałabym się dowiedzieć o ustawienie zegara w mazdzie 3 exlusive. Przyciskam przycisk Clock i dalej pokazuje ze mam wybrać czas 12 czy 24 godzinny i nie wiem co dalej. Próbowałam różnych obcji, ale złych. Proszę o pomoc.
- Od: 5 gru 2009, 19:16
- Auto: mazda 3 exclusive
Time setting
1. Press the CLOCK button until a beep
sounds, and "12Hr" and "24Hr" will be
displayed.
2. Press the SET button to switch between
"12Hr" and "24Hr" displays. The
selected display will flash.
To select the desired clock setting,
press the CLOCK button again while
the preferred setting is flashing.
3. "Hr. ADJUST" will be displayed next,
and the hour portion of the display will
flash. Press the SET button to set the
hour, then press the CLOCK button.
4. "Min. ADJUST" will be displayed
next, and the minutes portion of the
display will flash. Press the SET button
to set the minutes, then press the
CLOCK button.
1. Press the CLOCK button until a beep
sounds, and "12Hr" and "24Hr" will be
displayed.
2. Press the SET button to switch between
"12Hr" and "24Hr" displays. The
selected display will flash.
To select the desired clock setting,
press the CLOCK button again while
the preferred setting is flashing.
3. "Hr. ADJUST" will be displayed next,
and the hour portion of the display will
flash. Press the SET button to set the
hour, then press the CLOCK button.
4. "Min. ADJUST" will be displayed
next, and the minutes portion of the
display will flash. Press the SET button
to set the minutes, then press the
CLOCK button.
Nie "mam" przycisku SET, na miejscu SET mam INFO, przyciskając INFO nic nie zdziałałam 
Testowałam nic z tego 
Dałam radę, dziękuję za pomoc 
klikasz na clock i przytrzymujesz, zaczyn migac od godziny , kolejnym kliknieciem na clock zmieniasz na miganie minut. a obie rzeczy ustawiasz przyciskiem info. po ustawieniu wciskasz clock jeszcze raz
Dla niektórych to nie problem a wręcz śmieszny temat, ale mamy na forum również nowych i mało zorientowanych użytkowników a w trosce o nich przy okazji dzisiejszej zmiany czasu, powstała mała videorelacja 
-
Moderator "3BK" -Paweł
- Od: 26 paź 2008, 10:23
- Auto: Mazda3 BK
była: 1,6 Y6 109KM 12.2006
jest: 2.0 LF 150KM 06.2008
Wideorelacja fajna, aczkolwiek zależy od wersji auta. U mnie przytrzymujesz Clock i tym przeskakujesz pomiędzy formą godziny 12/24, potem jest ustawianie godziny, potem minuty. Zmiany dokonuje się przyciskiem INFO = SET(wg opisu w instrukcji) tak, jak opisał to vqsoft
- Od: 27 lip 2014, 20:41
- Auto: Mazda3 BK Y6 2006 140KM/330Nm Winning Blue
U mnie w trójce jest inaczej. Wciskasz i trzymasz CLOCK aż zacznie migać a następnie klawiszem strzałeczka w górę z literką H zmieniasz godzinę a strzałeczką w dół z literką M zmieniasz minuty, po ustawieniu godziny naciskasz ponownie CLOCK. Przyciski te znajdują się po lewej stronie radioodtwarzacza.
pigmay napisał(a):Witam dolacze sie do wątku z ustawisniem godziny w M3. A mianowicie jak ustawic godzine jesli zamiast przycisku set lub info w swoim radiu, posiadam przycisk 00. Prosze o pomoc.
Mam te same przyciski, godzinę wiem jak ustawić ale nie mogę zmienić formatu godziny z 12h na 24h. Jakaś masakra, czy nie mogli tego ujednolicić?!
A co najlepsze to postępowałem według instrukcji obsługi mazdy i nie da rady :/
Nie aktualne, już wiem co i jak. Jak znajdę chwilę to spróbuję przepisać tekst z instrukcji.
-
mirekmarlin
Witam,
ja mam takie pytanie dotyczące komputera pokładowego w Mazda 3 BK przed i po lifcie. Wertując forum oraz instrukcję obsługi wynika z tego, że komputer pokładowy jest wtedy kiedy na konsoli centralnej znajduję się przycisk "INFO" natomiast jak jest "SET" to już nie. Przycisk "INFO" występuje w większości w modelach poliftowych z srebrną konsolą środkową, natomiast przed liftem nie zawsze. Ewentualnie istnieje, możliwość dołożenia komputera do przed lifta zmieniając radio z przyciskiem "INFO" z tym, że zależy to od tego czy wiązka jest pociągnięta? Czy dobrze rozumuje?

Pozdrawiam
Flock
ja mam takie pytanie dotyczące komputera pokładowego w Mazda 3 BK przed i po lifcie. Wertując forum oraz instrukcję obsługi wynika z tego, że komputer pokładowy jest wtedy kiedy na konsoli centralnej znajduję się przycisk "INFO" natomiast jak jest "SET" to już nie. Przycisk "INFO" występuje w większości w modelach poliftowych z srebrną konsolą środkową, natomiast przed liftem nie zawsze. Ewentualnie istnieje, możliwość dołożenia komputera do przed lifta zmieniając radio z przyciskiem "INFO" z tym, że zależy to od tego czy wiązka jest pociągnięta? Czy dobrze rozumuje?

Pozdrawiam
Flock
- Od: 14 wrz 2016, 13:56
Strona 1 z 1