Auto posiadam od 2 miesięcy i od początku zauważyłem, że coś nie gra z tym trybem auto. Mianowicie działa jak mu się chcę i kiedy chce. Działa chwilę po włączeniu trybu auto lub przy małej prędkości (np. dojazd, ruszanie ze świateł – tak mi się wydaję). W trakcie jazdy gdy cała szyba jest mokra tak, że nic dawno nie widać wycieraczki ani drgną. Polewałem czujnik wodą to zadziałał. Jak go poszturcham siedząc w aucie to działa. Niestety najbardziej potrzebuję działania wycieraczek w trakcie jazdy
Próbowałem zresetować czujnik powyższą procedurą:
http://tinyurl.com/q98o7j9
Ale jak sama instrukcja wskazuje nie dotyczy to posiadanego przeze mnie modelu. Wycieraczki nie poruszyły się raz na znak, że reset się udał. Ale mam wrażenie, że chwilę podziałały. tzn. 2 min ;p
Rozebrałem czujnik deszczu bo niepokoi mnie generalnie jego widok. Jest 'zasmucony' ;p (zdjęcie w załączeniu). Rozebrałem czujnik na czynnik pierwsze i wszystko wydaje się ok. Czysty, suchy, płytka bez przepaleń itd. Martwi mnie tylko fakt, że pomiędzy płytką przyklejoną na stałe do szyby a szybą jest wilgoć (niestety zapomniałem tutaj zrobić zdjęcia od wewnątrz auta). Trochę to dla mnie dziwne. Bo nawet jeżeli faktycznie jest ta wilgoć i nawet bym ją usunął przez jakieś suszenie to nie zapobiegnę parowaniu szyby i zebraniu się tej wilgoci na nowo.
Any ideas?