Potrzebne narzędzia:
-Śrubokręt krzyżakowy
-Benzyna oczyszczona lub inny specyfik do odtłuszczania
– Patyczki higieniczne (wydaje mi się że są najlepsze do małych zakamarków)
– Dobry klej!
– Pęseta do trzymania małych blaszek
Zacznijmy po kolei, cbr wcześniej robił fotorelacje jak wyciągnąć cały climatronic. Ja więc zrobiłem właśnie od tego momentu jak już mamy go w ręce.
>> Wymiana żarówki podświetlania climatronica <<
W zaznaczonych kółkami miejscach są śrubki, które oczywiście odkręcamy. Miejsca zaznaczone strzałkami to zatrzaski które odchodzą bez zbędnego użycia siły.

Dalej rozdzielamy ze sobą ten biały tylny plastik i przedni panel

Ukazuje nam się środek climatronica (u mnie foto już bez pokręteł). Przy zdejmowaniu najlepiej unieść wszystkie na raz, łącznie z tym czarnym panelem z przyciskami, a potem rozdzielić.

Jesteśmy zainteresowani tylko pokrętłami. Rozłożone wyglądają tak:

Teraz przechodzimy do najważniejszego. U mnie zdjęcie już sklejonego (użyłem mocnej żywicy epoksydowej – od razu mówie że wszystkie kropelki czy ośmiorniczki się do tego nie nadają!!) Przed klejeniem konieczne jest dokładne odtłuszczenie calego plastiku i blaszek. Potrzebna będzie np. benzyna oczyszczona. Blaszki jak sie urywają zostawiają ślad na plastiku gdzie byly plastikowe zgrzewy. Łatwo umocować w tym samym miejscu. Mocujemy dłuższymi blaszkami do zewnątrz!

Tak wygląda gotowy, sklejony element.
Dalej składamy oczywiście w odwrotnej kolejności.
Mam nadzieję że fotorelacja sie przyda i inni będą bez obaw mogli się za to zabrać. Pozdrawiam!