Witam,
w mojej Mazdzie zapaliła się kontrolka check engine po wizycie i podłączeniu do komputera okazało się że to przepływomierz, musze więc wymienić na nowy i tutaj moja prośba mam przepływomierz
DENSO z numermi 9639027480 oraz 079800-5601 5V
czy jest możliwość rozwiązać problem pomijając ASO jaki przepływomierz pasuje do mazdy 3 1.6 MZ-CD?
przepływomierz
Strona 1 z 1
spójrz na tę stronę
http://www.kolmot.com.pl/index.php?prod ... rod_id=300
http://www.kolmot.com.pl/index.php?prod ... rod_id=300
- Od: 21 mar 2009, 14:24
- Auto: mazda 3 1.6 diesel 2004 r.
Jako że jest to mój pierwszy post na tym forum gdyż od niedawna jestem posiadaczem Mazdy witam wszystkich użytkowników forum.
A wracając do tego problemu , poprzednik od którego kupiłem mazdę przestrzegał mnie przed taką "awarią" i poinformował że najlepszym sposobem na usuniecie problemy jest wyczyszczenie przepływomierza.Co przegląd życzył sobie taką usługę w ASO.Może to sprzyda się komuś na przyszłość gdyż jak widzę post jest już dość "stary"
Pozdrawiam
A wracając do tego problemu , poprzednik od którego kupiłem mazdę przestrzegał mnie przed taką "awarią" i poinformował że najlepszym sposobem na usuniecie problemy jest wyczyszczenie przepływomierza.Co przegląd życzył sobie taką usługę w ASO.Może to sprzyda się komuś na przyszłość gdyż jak widzę post jest już dość "stary"
Pozdrawiam
-
gacek1001
Witam,
czy ktoś się orientuje, czy przepływomierz z Focusa 1,6 TDCI o numerach: 9650010780 72834204 (nie ma tam chyba ostatniego "zera" tak jak napisał vgsoft ) to ten sam, który siedzi w M3? Również marki Pierburg. Po prostu mam okazję kupić nowy w dobrej cenie z tym, że jest wystawiony jako część do Focusa 1,6 TDCI 2005r. Będę wdzięczny za odpowiedź. Pozdrawiam.
czy ktoś się orientuje, czy przepływomierz z Focusa 1,6 TDCI o numerach: 9650010780 72834204 (nie ma tam chyba ostatniego "zera" tak jak napisał vgsoft ) to ten sam, który siedzi w M3? Również marki Pierburg. Po prostu mam okazję kupić nowy w dobrej cenie z tym, że jest wystawiony jako część do Focusa 1,6 TDCI 2005r. Będę wdzięczny za odpowiedź. Pozdrawiam.
Jakie są objawy nieprawidlowej pracy przeplywomierza?
-
Moderator "3BK" -Paweł
- Od: 26 paź 2008, 10:23
- Auto: Mazda3 BK
była: 1,6 Y6 109KM 12.2006
jest: 2.0 LF 150KM 06.2008
w moim przypadku przy utrzymywaniu stałej prędkości zaczynało dławić silnik – przestawało po dodaniu albo odjęciu gazu. Po odpięciu przepływki wszystko ok.
- Od: 24 cze 2010, 19:55
- Auto: Mazda CX-5, 2.0 MT 4x4 2013 SkyPassion Red Soul
Mazda 3 BK, 1.6 CiTD, Sedan, 2004r
Nie wiem jak jest w Maździe, ale w poprzednim aucie miałem problem z przepływką i w momencie dodawania gazu silnik dławił się, auto zamulone było.
Po odpięciu przepływki komputer przechodził w stan awaryjny i samochód jechał normalnie.
Po odpięciu przepływki komputer przechodził w stan awaryjny i samochód jechał normalnie.
Strona 1 z 1