Witam, jestem tu nowy więc mam parę pytań dotyczących mazdy z silnikiem 2.0 bez turbo
1 Podpowie mi ktoś gdzie szukać jakiegoś modułu od grzania świec? pod maską znalazłem tylko przekaźnik do którego nie dochodzi napięcie(o ile pamiętam niebieski przewód z czerwonym paskiem) po zetknięciu na krótko przekaźnik działa, po przekręceniu kluczyka zapala się kontrolka po czym nie słychać reakcji przekaźnika. (wszystkie świece są sprawne)
2 Czy do wersji z silnikiem 2.0D bez turbo RF1G można dokupić zegary z obrotomierzem? Jeżeli tak to czy pasuje wszystko bez przerabiania?
3 Jak można odczytać kody ABS-u bez pomocy komputera? Pytam ponieważ świeci mi cały czas ABS
4 Na koniec potrzebuję wskazówki jak zaprogramować pilota do centralnego zamka.
(Jeżeli nie ten dział proszę moderatora o przeniesienie)
Z góry dziękuję za wszystkie podpowiedzi.
Kilka pytań mazda 323f BJ 2.0D RF1G
Strona 1 z 1
Co do 3 pytania masz link http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=115&t=103637
co do 4 pytania masz może coś pomoże.
Krok 1: Otwórz drzwi kierowcy i zostaw otwarte
Krok 2: Naciśnij przycisk blokady drzwi znajdujący się na drzwiach, znaczy zablokuj i odblokuj (po zablokowaniu mój odblokował się sam od razu)
Krok 3: Włóż kluczyk do stacyjki
Krok 4: Przekręć kluczyk na ON ( czyli aż zaświecą się kontrolki ) zrób to 3 razy i zostaw kluczyk w stacyjce w pozycji wyłączonej
Krok 5: Zamknij i otwórz drzwi kierowcy 3 razy (dosłownie zamknij i otwórz cale drzwi) i zostaw je otwarte
Krok 6: Ecu powinno zareagować (otworzy – zamknie drzwi )
Krok 7: Naciśnij którykolwiek przycisk na pilocie 2 krotnie ( autko powinno już reagować na pilota )
Krok 8: Naciśnij ponownie którykolwiek przycisk na pilocie 2 krotnie (za każdym razem Ecu powinno próbować zamknąć i otworzyć drzwi).
Krok 9: Wyciągnij kluczyk ze stacyjki i autko powinno znowu wykonać zamkniecie – otwarcie drzwi.
co do 4 pytania masz może coś pomoże.
Krok 1: Otwórz drzwi kierowcy i zostaw otwarte
Krok 2: Naciśnij przycisk blokady drzwi znajdujący się na drzwiach, znaczy zablokuj i odblokuj (po zablokowaniu mój odblokował się sam od razu)
Krok 3: Włóż kluczyk do stacyjki
Krok 4: Przekręć kluczyk na ON ( czyli aż zaświecą się kontrolki ) zrób to 3 razy i zostaw kluczyk w stacyjce w pozycji wyłączonej
Krok 5: Zamknij i otwórz drzwi kierowcy 3 razy (dosłownie zamknij i otwórz cale drzwi) i zostaw je otwarte
Krok 6: Ecu powinno zareagować (otworzy – zamknie drzwi )
Krok 7: Naciśnij którykolwiek przycisk na pilocie 2 krotnie ( autko powinno już reagować na pilota )
Krok 8: Naciśnij ponownie którykolwiek przycisk na pilocie 2 krotnie (za każdym razem Ecu powinno próbować zamknąć i otworzyć drzwi).
Krok 9: Wyciągnij kluczyk ze stacyjki i autko powinno znowu wykonać zamkniecie – otwarcie drzwi.
Strona 1 z 1