Migająca kontrolka świec żarowych.

Postprzez Daro_13 » 29 paź 2014, 22:33

Szanowni forumowicze :)
Po przeczytaniu kilku wątków dowiedziałem się, że migająca kontrolka świec nie oznacza problemu ze świecami. Zatem chciałem dowiedzieć się, czy mieliście podobny przypadek. Otóż latem podczas długiej trasy, gdy stałem w korku zaczęła migać nieszczęsna kontrolka. Z samochodem się nic nie działo (spadek mocy, mocniejsze kopcenie, itp.). Wyłączyłem w korku silnik i spokojnie dojechałem do domu (lampka przestałą migać). Natomiast w ostatnim czasie problem zaczął się systematycznie powtarzać. Objaw jest taki, że kontrolka zaczyna migać, gdy silnik, a właściwie płyn chłodzący osiągnie swoją nominalną temperaturę, czyli po ok. 10 min. po odpaleniu. Madzia jeździ normalnie, bez żadnych problemów. Z tego, co wyczytałem w innych wątkach to przyczyn może być dużo. A czy może mieć to związek z cieknącą maglownicą, bądź źle (chyba) naciągniętym paskiem klinowym (w wakacje miganie miało miejsce po wymianie paska, a teraz rano, jak jest ok.0 stopni to piszczy przez dłuższy moment).? Za wszelkie sugestie bardzo dziękuję. Pozdrawiam serdecznie!! :)
Początkujący

Od: 13 lip 2010, 22:02
Auto: Mazda 323 F 2.0. DiTD 1999 r.

Postprzez Neonixos666 » 29 paź 2014, 22:53

Musisz odczytaj co to za błąd (możesz to zrobić sam) i wtedy dowiesz się gdzie szukać przyczyny mrugania kontrolki.
Forumowicz

Od: 10 wrz 2009, 00:21
Auto: Grand Scenic III PHII R9M

Postprzez tadziol » 30 paź 2014, 12:16

Zanim zapyta jak to zrobić,to lepiej niech się podłączy tutaj :
viewtopic.php?f=426&t=9243
Obrazek
Firma

Od: 28 cze 2005, 19:13
Auto: Mazda6 GY
RF7J & V-Tech Box,CX-7 L3-VDT,BJ RF4F