Kilku osobą po włączeniu guziczka od podgrzewania szyby nie następowało zapalenie światła na desce rozdzielczej mimo iż bezpiecznik był ok :p
Przy zdejmowaniu deski rozdzielczej użyłem fotorelacji viewtopic.php?f=116&t=44174
Operacja wymaga dużo cierpliwości ( w moim przypadku ) ponieważ nie zdjąłem całej deski za dużo kabelków od gazu i alarmu
Po odczepieniu wszystkich przewodów z tyłu należy odkręcić blaszkę śruby po bokach która trzyma cała puszeczkę i ją wyjąć
Oto Ona
Z tyłu puszki podważamy zaczepy i ściągamy tylną ściankę
Ukazuje się taki widok, tą blaszkę można pociągnąć do siebie powinna wyjść bez problemu
Interesują nas te styki, które można przeczyścić i blaszka, którą trzeba wyjąć z "wahadłem"
Odwrócona blaszka ukazuje nam taki widok – w miejscu gdzie zaznaczyłem przylutowałem styk, który latał nie powiem jak
Czas na "wahadełko" które z drugiej strony ma kształt przypominający kulkę i i to właśnie ona była zużyta od ciągłego wciskania więc nadtopiłem z 1 mm cyny, skręciłem wszystko i hula jak nowe
Proszę się nie śmiać
EDIT by Marek: Przeniosłem obrazki na serwer MS i ... poprawiłem nieco pisownię.
Taka uwaga: "wahadło" to nic innego jak sam zestyk